Обсъждане на имотни обяви - 37

• 48 232
  • 784
  •   1
Отговори
# 405
Защото това е неговата обява и съм го потърсила. Ако той не беше поставил тази обява, в общия случай, няма да купя това, което съм купила, т.е. той е допринесъл с нещо.
Ако  не искам да плащам, ще се огранича с жилищата на частните лица, които са много малко. Ще купиш не каквото търсиш, а каквото има. Информацията струва пари.
Също брокерът има някакви разходи - за реклама, за снимки преди огледите, огледи, проверка на документи за тежести,  юридически услуги, участие на договорите и подписването,  предаването на парите и др.

# 406
Ами ако и аз съм с брокер, тогава плащам 3.6 на моя, 3.6 на продавача и продавача дава 3.6 на неговият?
Малко е извратена тази логика, ти си наемаш човек да те представлява и си му плащаш , а той се опитва да изстиска и купувача. Има ли гаранция , че брокер ще те уведоми за всички оферти или може да си премълчи за някоя да вземе двойна комисионна.

# 407
Често брокерите крадат снимки и текст какви разходи, пускат обявата там където и аз като частно лице мога да я пусна, въртят номера разни, проверката за тежести не я прави брокера, може вие да я направите, може адвокат, може и нотариуса. Ако продавате документите по сделката си ги подготвя продавача, не брокера, не обичам брокери предпочитам да общувам директно с инвеститори при възможност. Там пък явно има промяна някаква пазарна, защото за последните 10 дни попаднах на 3 инвеститора, които искат висок % на предварителен договор да кажем 50% на още не започнат строеж без строителна линия, на започнат с дупка и на кота 0 са съответно. Зад нито един от тях не стои банка, нямам история с тях не ги познавам т. е  рискът е висок поне за мен и незаслужен.

Последна редакция: чт, 20 фев 2025, 06:33 от НаБабаДетето

# 408
Ми и аз съм брокер (не на имоти), но пари взимам само от тоя, който ме е наел Joy
Трябвя друга титла да си измислят.

# 409

Отдавна твърдя, че пазара се базира на емоции. Дори не е любов, а моментно залитане. След 5-10г ще продава Grinning
Много се надявам да не продавам нищо.

# 410
# 411
  • в пералнята
Това сигурно е един от двата високи блока срещу Шел на Малинов и Ляпчев. За мен 200к за епк е смехотворно.
Ще има бой за паркоместа, точно на булеварда е, отстрани улиците са разбити, входовете са, няма едно зелено кътче...

На второ четене може да е и срещу детелината за Цариградско. Там даже и метростанция няма, на още по-зле...

# 412
Какво мислите за комплекс Фонтаните в Младост 4? Бая обяви все още са в продажба на Ш и З.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b166124741640810

Wednesday77, на мен ми изглежда много приятно спретнато. Само кухнята малко ме дразни как не е добре обособена около чупката.

# 413
  • София

Във белите блокове по Ал. Малинов е, те са 15 ет.  Не е на кръговото - там са по-високи.
Хубаво е на външен вид. Но съм била там на оглед - парапетите на балконите са много ниски. За мене не е добре, не знам дали може да се повдигнат.  В моето ЕПК парапета ми стига почти до рамото, 167 см. съм.
За цената - не знам.

# 414

Много разтеглени снимки, кухня в коридора ( много нисък клас на изпълнение), Младост, най-вероятно не особено поддържано ЕПК. Плюсове не виждам, но може би ще се отдаде лесно под наем, ако това е идеята.

# 415

Някой е създавал "стойност" с този хол, който прилича на коридор, най-вероятно са преграждали и бутали стени. Съгласен съм , че изглежда ниско качество по изпълнението на кухнята( един контакт в кухнята, няма бленда на пода на шкафовете, мивката е една педя). Не видях снимки от банята, дефакто  не искат да я покажат. Аз го разбирам, че е спестено от двете най-големи пера-баня и кухня.Климатици не видях също от снимките само старите радиатори, за 2857 евро на квадрат  май толкова .
 Ако ходите на оглед качете се до последния етаж и слезте пеша по етажите, много може да научите за бъдещите си съседи.

# 416
И документите да се проверят - в моето бившо ЕПК, 16 етажа, на 9 етаж бяха 3 ателиета (трите централни апартамента), а останалото бяха тавани, т.е. складови помещения.

# 417
Днес сме на оглед, освен за статут на апартамента, състояние на общи части и тн за какви други неща да сме нащрек. Пише че са подменени ел и вик инсталациите. Не сме живяли в ЕПК досега и не знаем какви потенциални по-сериозни ремонти може да изникнат.

# 418
  • София
Вече са те посъветвали - качваи се на последния етаж и слизаш пеша - за да огледаш етажните площадки. Дали натрупани стари боклуци, дали е чисто, дали дограмите на стълбите са сменени. От там си правиш изводи за живеещите. Как изглеждат входната врата и пощенските кутии.
Питай дали са със собствен или проф. домоуправител.
За апарт. може да разгледаш предишни сметки за парно, вода.
Мазето - къде е и как изглежда общото и това към апарт.
Мандаринка, в показаното ЕПК мазетата не са по средата. Някои са на тавана - последен етаж. То си личи и по снимките на блока на кой къде са.

# 419
В обявата няма снимка на блока, затова не можах да се ориентирам.
Вероятно жилище на 9 ет. има таван, което е по-добрият вариант от мазе.

За съвет - виж асансьорите, работят ли, в какво състояние са на външен вид. Ако има сложени списъци с дължимите вноски към етажната собственост - виж и дали конкретният апартамент има задължения, дали има повече апартаменти със сравнително големи задължения. Това говори доста дали има много неплащащи собственици, което би било проблем. Погледни и около блока как е положението (въпреки че сега има сняг и е по-трудно), но се вижда, ако околоблоковото пространство е облагородено. Гледай за хвърляни боклуци около блока, директно от прозорци/балкони.

Общи условия

Активация на акаунт