Обсъждане на имотни обяви - 37

• 48 223
  • 784
  •   1
Отговори
# 420
Тавана на терасата също гледайте. Старите блокове обикновено там имат разни казуси за решаване

# 421
# 422
  • София

Чудото се намира на ул. Горски пътник 1, пресечка на бул. Черни връх до костницата на Съветската армия.
Блока е строен 1975 г, на последния етаж са гарсониери с голяма тераса. Предполагам, че нещо са надстроявали и са свършили парите за строежа заради това продават.
Живяла съм дълги години в съседен блок, даже се вижда на една от снимките.
Ходила съм в гарсониерата, таваните бяха много ниски. На долния етаж живееха също мои познати - постоянно имаха проблеми с терасите. Самите гарсониери са по-навътре и 1/2 от тавана на долния етаж е под тях. Даже подозирам кое чудо продават наследниците.

# 423
Вдигали са нивото - вижда се, ама тия куки Scream .. а и целия таван е в петна от влага.. изобщо страхотия бих го нарекла

# 424
  • Вече на светло в София
Според мен не е настройвано. Имало е окачен таван и затова до там е измазано. Куките са носили окачения таван.

# 425
И според мен е надстроено - над мазилката зидарията е с тухли четворки, а преградната стена е с единички.

# 426
  • София
Надстроено е. Познавах първия собственик - ходила съм у тях покрай други познати. Направо се чувствах подтисната,  главата ми беше малко под тавана, а съм 167 см. Може би са правили окачени тавани и от там да  са куките. Странно ми е, че терасите имаха стабилни парапети, а сега са само като покрив на долния етаж.

Последна редакция: сб, 22 фев 2025, 21:29 от Aisha

# 427
  • София
Надстроено е. Познавах първия собственик - ходила съм у тях покрай други познати. Направо се чувствах подтисната,  главата ми беше малко под тавана, а съм 167 см. Може би са правили окачени тавани и от там да  са куките. Странно ми е, че терасите имаха стабилни парапети, а сега са само като покрив на долния етаж.

Жилищата/Ателиетат в СЗ и СИ ъгли на конкретната сграда имат тераси с висок плътен парапет; този обект в ЮЗ ъгъл и официално няма изход към плоските покриви около него.
В съседния блок (ул. Горски пътник №7) са поусвоили плоските покриви Simple Smile

# 428
Някакви впечатления за тази сграда в Малинова? Доста апартаменти има пуснати за продажба и се чудя дали някой излиза от инвестиция или има проблем?
Скрит текст:

Не се изтъква високо качество от живеещи в сградата, откриват се проблеми, макар че и се решават. Не е най-уютното място. Чувал съм от мои познати, че избягват сградата, на мен ми харесва лично на външен вид. За съжаление повечето апартаменти са изключително малки, но това не значи нищо - повечето нови сгради се проектират така и се изкупуват веднага. Имало течове в подземен паркинг, но са коригирани. В района места за паркиране се намират трудно, ще бъде необходимо решение.

В същото време голяма част от имотите са купувани за инвестиция и е вероятно сега да са решили да се възползват от по-високите цени.

# 429
  • Вече на светло в София
Интересно. Това означава че не е имало плоча. Или как са повдигнали таванната плоча? Или са излели нова плоча над новите тухли. Не ми се връзва конструктивно никак.

# 430
  • София
Не е надстроено. Махнали са окачения таван, за да е по-високо. Вижда се, че плочата е стара.
Било е ниско, защото е имало окачен таван. Сега е директно на плоча. Не си представям как се живее под покрив без никаква изолация. Страхотна локация и кофти жилище.

# 431
  • София
Като живяла наблизо не бих определила локацията като страхотна, но вкусове различни.
За мене има само минуси - близо е до булеварда, шумно е. Сградите на горната улица са по-високи и засенчват слънцето и светлината. Няма магазини наблизо, освен Фантастико. Точно по средата между спирките на ГТ е, все трябва да се върви до тях. Детските градини са далече. Ако си без кола и водиш дете и пазаруваш е сложно. Ако падне сняг улицата не се чисти, коловозите седят дълго след стопяване на снега по булеварда.
Съседите не са читави, въпреки претенциите на повечето.
Буквално се родих като разпродадох апартамента ми там и се преместих.
От брокери с дългогодишна практика съм чувала, че това е най-непривлекателната част на Лозенец.

# 432
Точно от един познат - заврян зет на тази или съседна улица, чух, че София се дели на Лозенград и Цървуландия. Още в края на соц-а. Тъщата-собственик му беше заръчала да боядиса стените в апартамента в портокалово. Но не в цвета на портокала, а на цъфнали портокалови цветчета. Laughing

# 433
Локацията е топ, ама нещо не виждам втора стая, пък са писали двустаен.
Куките определено придават плашещ вид.

# 434
Здравейте,
Някой да знае строители да продават проекти в Дианабад или Хладилника /Витоша около  Ловния парк?
В нормална жилищна сграда, не луксозни комплекси.
Видях някои с брокер, но те са направо в Ст.град.

Общи условия

Активация на акаунт