Обсъждане на имотни обяви - 37

• 48 189
  • 784
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Здравейте!
Моя приятелка, която живее в провинцията, иска да инвестира в дребен имот в София, ако да речем приемат дъщеря й да учи тук.
Харесала си е, оффф - гараж. На ул. Одрин, за 50 к евро. Уговорила е оглед. Слагам и линк. Моля, като се абстрахирате от това, че е гараж за живеене, дори не ми се коментира, според вас за тази цена заслужава ли си подобно начинание и какви негативи може да има?

https://www.facebook.com/marketplace/item/964747541950912/

Последна редакция: ср, 26 фев 2025, 13:51 от Тонка*

# 451
Кажи й да си метне парите през терасата. Същия успех ще има.
Иначе сериозно, в тази част на София университети няма. Дъщеря й едва ли ще иска да живее в тази дупка. Тази дупка може да се ползва най-много от строителен работник средносрочно. Мирише на мухъл дори през снимките. Има бол мизерни хотели по 10лв на вечер. Тя да си прецени дали 300лв от наеми удовлетворяват 50к евро. Според мен за тези пари да си търси истински гараж или две паркоместа, хем е по-ликвиден, хем шанса да го отдаде без драми е по-висок и да настани дъщеря си на нормални условия с парите от наема.

# 452
Най-подходящото време за оглед на такова помещение е зимата.
Лошото е, че минаха най-студените дни, днес беше 12 градуса.

Искам да го видя при -15 навън колко ще е вътре.
Според мен термометър върху пода би показал 8-9 градуса, ако в момента не се отоплява.

Стените имат някакви странни черни петна.

Наистина не знам каква е ЦЕЛТА.
Човек купува имот за 100к с някаква цел.
Много малко хора биха живяли в такова чудо.
Виж, за някакъв мизерен офис, може да се даде под наем.
Малки, тъмни прозорци, решетки от вътрешната страна.
Все едно си в тъмница. И по същия начин влажно и студено.

Ремонт ще се прави ли? Обзавеждане?

Може и над 300 да му се вземат, не знам.

# 453
Една обява от Варна:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c172320009763491&slink=br0r80&f1=1

Малко се чудя дали си струва цифрата (250к ойро), която са сложили

# 454
Предупреждавайте че не се препоръчва за визуално чувствителни индивиди 😂

# 455
  • София
Благодаря ви!
Разпитах приятелката ми с каква цел иска да го вземе тоя гараж-ателие. Каза инвестиция. Примерно като идва в София веднъж годишно да има къде да спи. Което пак не ми се връзва, тъй като няма никъв проблем да спи у нас. Предложих й да вземе едно ателие на морето, но мечта й било да има нещо в София.
Като иска да си чупи главата...

# 456
Мечта-гараж! Просто нямам думи. Това е дупка, не е мечта.

# 457
  • София
Не знам какви са цените във Варна. За мене е много шарено и не ми харесва.
Не познавам и района. Но ако е е много изгодно някой може да се прежали да пребоядиса.

# 458
Една обява от Варна:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c172320009763491&slink=br0r80&f1=1

Малко се чудя дали си струва цифрата (250к ойро), която са сложили
Разбира се, че не си струва. Обзавеждането е циганско, както и локацията, не далеч от Колхозен пазар.
Пълен пас от мен.

# 459
Благодаря ви!
Разпитах приятелката ми с каква цел иска да го вземе тоя гараж-ателие. Каза инвестиция. Примерно като идва в София веднъж годишно да има къде да спи. Което пак не ми се връзва, тъй като няма никъв проблем да спи у нас. Предложих й да вземе едно ателие на морето, но мечта й било да има нещо в София.
Знам, че на всички ни е ясно, но.
"инвестиция" е нещо, дето го даваш 12 месеца в годината под наем и се избива само от наема за около 20 години

"Да спиш 1 път в годината" изобщо не ми се връзва с "инвестиция".

Но има и такъв пазар и такива купувачи, няма лошо.

Според мен да се напъне и да потърси нещо за 100к. Има панелки, има 2ст в строеж.

# 460
Тонке, това не е гараж дори. По на затворническа килия прилича.

# 461
Оф и аз сега го видях, не ми се цъкаше да се връзвам към маркетплейса, но заради многото коментари погледнах. Това нещо е кошмарно. Не инвестиция, ами пълно загробване на пари е тази дупка.

# 462
Благодаря ви!
Без да съжалявам, че съм груб, но с прости хора не се спори. Щом й е мечта, да ги мята. Един път в годината да спи там? Ми да си вземе два гаража и с годишния наем от тях да си наеме президентски в кемпински със закуска. И пари ще й останат за такси от/до автогарата. Вие може да й подарите книга за инвестиции, защото това е далеч от инвестиция. По-скоро е необмислена емоционална покупка, която няма никога да се отплати.

# 463
Ще се учудите на колко хора от провинцията и имам предвид големи областни гладове мечта им е апартамент в София. Някакво мерило за успех е. Иначе нека купи, но нещо по-прилично -студио, ателие, сигурно може да се намери в строеж под 100к е.

# 464
Подкрепям. Ако мечтата и на жената е да има нещо в София, да вземе някакво стидио из новите квартали в строеж. Ще мине за инведтиция и няма да е коптор с решетки.

Общи условия

Активация на акаунт