Обсъждане на имотни обяви - 37

• 47 515
  • 784
  •   1
Отговори
# 555
Не се пресичат ''Раковски'' и ''Клокотница''. Козлодуй е улицата.Не е приятно да.Отсреща посока север никакво, като промишлена зона, трамвая от и до  Орландовци и съответният контингент живущи в онази посока.Много сиганско.

# 556
Какво е мнението ви за апартамент с изложение север-изток на последен пети етаж? С мъжа ми спорим, аз не одобрявам, той смята, че за последен етаж изложение юг не е по-добре, защото щяло да става горещо. Аз пък си представям постоянен мрак и студ в стаите със северно изложение. Апартаментът е на зелено, така че отпада вариантът да го видим наживо.

# 557
Плюс опасност от течове. Неслучайно апартаментите на последен етаж винаги са по-евтини.

# 558
Имаме северна стая и то на първи етаж, нито мрак, нито студ. Идеално ми е. Но сме с подово отопление. Малко по-тъмно е от южните стаи, разбира се, но в никакъв случай не е мрачно. Много зависи дали има нещо, което да засенчва, например друга сграда. Аз също смятам, че южно или западно изложение за последен етаж не е ОК и ще е много горещо. През лятото в южните стаи съм с постоянно пуснати щори и пердета, но не търпя жега, нито слънце да ми блести директно в стаята. Зависи от конкретното място и предпочитанията на хората.

# 559
Зависи кое е севера.
Спалните ако гледат на изток е ок.
В севера слънце не влиза.

# 560
За студ не знам, това зависи от изолацията, но на последен етаж няма да бъде чак мрачно. Кои стаи ще бъдат на север?

# 561
Плюс опасност от течове. Неслучайно апартаментите на последен етаж винаги са по-евтини.
Това в новото строителство далеч не е така, даже са най-скъпите и знам строители, които ги държат до последно.
За светло, ще е светло, НО слънчеви лъчи от север няма да влизат, нито слънчева топлина, която е безплатна. Самата светлина е друга. Както са писали за спални и особено за сервизни помещения става.

# 562
Предпочитанията за изложение са строго индивидуални. Всеки ще сподели на него как му харесва. Аз обичам топлина и слънце. Някои пък искат студено и затъмнено помещение.
За последните етажи също не съм съгласна - при НС. Обикновено там и апартаментите са по-големи и съответно по-скъпи.

# 563
За студ не знам, това зависи от изолацията, но на последен етаж няма да бъде чак мрачно. Кои стаи ще бъдат на север?
[/quote
Срам не срам, не съм питала мъжа ми и не съм гледала скиците. Надявам се спалните да са северни, то всъщност е мезонет с една спалня на долния етаж при холокухнята и две на горния. Ще идем да огледаме самото място и има ли възможност да се строи наоколо. Че в нашия квартал както ги настроиха, много важно, че е южен апартамент, като на 20 м пред него има друг блок, който всичко засенчва.

# 564
Какво е мнението ви за апартамент с изложение север-изток на последен пети етаж? С мъжа ми спорим, аз не одобрявам, той смята, че за последен етаж изложение юг не е по-добре, защото щяло да става горещо. Аз пък си представям постоянен мрак и студ в стаите със северно изложение. Апартаментът е на зелено, така че отпада вариантът да го видим наживо.

Имам опит с апартамент на висок етаж и с простор (без високи сгради наблизо) и северните спални бяха много по-светли от болшинството южни на ниско, зад дървета или близо до други сгради. Та ако няма какво да засенчва не е проблем, особено ако става дума за спални.

# 565
За светло е светло на север и на високо, но не е топло. Жегата през лятото е 3 месеца, през останалите месеци липсата на греене от слънцето се усеща.

# 566
При нас родителската спалня е на север и няма проблем откъм осветеност. Не напича слънце, но и не е тъмно или мрачно.

# 567
Щом е на последен етаж, би трябвало да не е драма с осветеността. За топлината вече ще се усеща, сравнено с други изложения.

# 568
Отвличам малко темата в друга посока, не по конкретния въпрос за изложенията, защото при избор на имот  не само те са важни, а и вътрешното разпределение. За мен лично съществен фактор е колко е функционално, та разгледайте и скиците.

# 569
Ако се само със северно изложение, ще е ателие.  Наистина слънце няма да огрее. И смятам, че е по-тъмно.
Не бих купила и ако само една стая е на север.
А пък в комбинация с последния етаж, още повече.

Общи условия

Активация на акаунт