Обсъждане на имотни обяви - 37

• 47 500
  • 784
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Мда, цената си я бива.  
И не мога да се сдържа - Елена, която е пуснала обявата, продава мезонет за близо 1 милион евро, обаче не ѝ се дават двайсетина лева на филолог (или просто грамотен българин) да ѝ оправи руско-българския и пунктуацията.

Последна редакция: нд, 30 мар 2025, 15:03 от Beretsheri

# 616
Предполагам, че към 100кв м сигурно има тераса, стълбището.
Хол и 3 спални, някак не ги виждам 254квм.
Иначе холът е приятно голям.
3819Е квм излиза така, но ако терасата се сметне на 1/3 или 1/2 цената става по-висока.

# 617
хубавичък е, ама не ми е по джоба сякаш Simple Smile

# 618
3819Е квм излиза така, но ако терасата се сметне на 1/3 или 1/2 цената става по-висока.

Пак опираме до качеството на обявите и "грешките" в тях.
Ако махнем терасата и общите части, това жилище е около 150м2.

В Германия и Австрия терасите се смятат по следния начин:
- 10м2 изцяло влизат в площта
- до 20м2 влизат 50% в площта
- над 20м2 не влизат изобщо в площта

Т.е. тераса от 20м2 се смята като 15м2. 30м2 се смята като 20м2. А 150м2 се смятат също като 20м2. Там гаражите не се продават обявяват отделно, а в цената.

Та ако сметнем въпросното жилище по немско/австрийски стандарт ще получим 7000!!! евра на м2.

Това са цените във Виена (данните са точни и за момента, през 2024-та при тях имаше спад с около 5%):

Та хайде да не се сърдим, като казвам, че стигнахме средноевропейските цени!

Последна редакция: нд, 30 мар 2025, 16:08 от Анонимен

# 619
Яяя, 20квм тераса се равнявали на 15квм средна жилищна площ.
Това ще го напомня на някои, дето твърдят, че 20квм тераса трябвало да струва отрицателно, аз да плащам за да я взимат хората.
Simple Smile

Не се сърдим, просто призоваваме към съпоставими сравнения.
Сравняваме пазар в София с пазар в София. А не Австрия.

# 620
Ама и 120м2 се равняват на 20м2. Пак четеше като дявола евангелието.

Няма как да сравняваш София със София и да си правиш изводи дали е надценен пазара или не.

Апартамент във Виена за 1 млн евро ще има 3 наем от такъв във София. За градската среда и възможностите да не говорим... Средната заплата брутна заплата там е 4600 евра! Ама не, не са ни надценени имотите, изобщо.

# 621
И къде в ситито на Виена може да се живее? В София може и на жълтите павета, и до Народния театър, и до операта,  и до НДК. Във Виена дали е така? И колко струва според Вас офис с гледка към Дунава и мога ли да живея там?

# 622
Хубавичък е и цената също е хубава. Simple Smile

За толкова много пари поне очаквам добри снимки, да е снимана всяка стая, както и видео клип тип "walkthrough" - да се разходят из целия апартамент, да се видят преходите между стаите, да се създаде усет все едно си там.
Тераса не видях да има в описанието, но се споменаваше супер гледка - ами и това може да се покаже.

На фона на луксозността, квадратурата и цената - обявата е слабичка. Като вземем предвид и разваленият български, както Beretsheri спомена... (потресающа гледка Laughing)

А и ми е малко странно, че се пуска по фейсбук групи. Такива имоти не излизат ли рядко пред широката общественост? Чувала съм за имотни групи, където се пускат апартаменти преди да се качат изобщо по сайтовете...

# 623
^^^^ Не ви разбрах въпроса.

Градската среда във Виена е прекрасна и несравнимо по-добра от тази в София. А при 7000 евра на м2 сме на долната граница на най-скъпите им квартали. Та сигурно и със гледка и с градинки и с високи тавани и аристократични фасади има опции.

# 624
Та сигурно и със гледка и с градинки и с високи тавани и аристократични фасади има опции.

Почти няма. Пустите му вмирисани изкукали пенсионери и техните наследници не продават масово, за да купят в Малинова долина (примерно).

# 625
цената на имота е близка до тази на нова необзаведена къща с такава квадратура из яката на Витоша, но ако те притеснява самостоятелното обитаване на къща, това е добра сделка. Квадратурата му е 190 кв. чиста жилищна площ, като помещенията са добре планирани. Цената на гаража е стряскаща, но освен гараж с топла връзка с входа получаваш и парко място в парцела и евентуално още едно място за спиране зад гараж ( зависи от която страна на сградата е), а за тези благини в новите комплекси се заплаща също солено. От снимките се вижда, че входа(блока) е ремонтиран от собствениците - 16 апартамента т.е. хората държат имотите им да имат престиж и цена. Месечната такса не е безбожна, като затворен комплес. Всъщност се досещам в кой блок е.

# 626
Без мен.
100Е за гараж, точно никога.
Даже и снимка и квадратура няма.

За 2200000лв бих построил 2000квадрата кооперация в Созопол. И паркоместа в парцела колко щеш.
4 стаи, и разделена обща собственост със някакви маймуни просто няма как да струва 2.2млн.
Голям бонус, че ми се отпуска 1 паркомясто в двора.

Аз съм по принцип поддръжник на "обоснованите" "реални" цени, ама това просто е абсурд.
Отделно, че и кв "Витоша" и "удобствата" му ...
Няма къде 1 кафе да изпиеш, 1 мляко да си купиш, 1 педя, да паркираш, 1 тротоар, по който да минеш.

# 627
Удобството да паркираш в наземен гараж всякакъв автомобил без да се завираш по рампи и сутерени с ограничено маневрено пространство е несравнимо, а кеф цена няма. Гаражът е към 28 кв. За съжаление наземни гаражи в ново строителство вече няма, а апартаменти с дворове.

# 628
Кеф цена няма, но парите, които имаш, са точно определено количество. И обикновено се налага да се съобразяваш с тази крайна сума ХХХ, която имаш. Тогава се претегля кое ти е по-важно - гараж и ПМ или квадратура/стаи/изложение/локация/,  и т.н. други съображения. Въпрос на приоритети за конкретния купувач.

# 629
В нашата сграда ( НС ) има и гаражи, и подземни паркоместа. Взехме си паркомясто и изобщо не съжаляваме, защото гаражите като цяло са тесни - няма как да се отворят спокойно и двете врати. Ако имаш голяма кола пък после едва излизаш и не можеш да я обиколиш, да си отвориш багажника на спокойствие и прочее. С паркомястото нямам този проблем, защото номинално е широко колкото гаража, но за отваряне на вратите ползвам и пространството над съседните клетки, понеже няма стени. И пространството за паркиране е много щедро, рампата е покрита и не се заснежава и заледява... Само си отварям вратата с дистанционното и влизам. Никакво неудобство нямам. А за съхранение на разни неща си имам мазе.
А и много често навирането в гараж съвсем не е толкова безпроблемно и удобно, колкото се изкарва по-горе.

Общи условия

Активация на акаунт