Болка в реброто отдясно

• 485
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте!
Майка ми от около седмица и половина има болка в реброто отдясно, в началото е била лека, спирала е, но днес е станало нетърпимо и ми каза. Преди 3 седмици беше болна, с остър бронхит, пи и Ердомет (отхрачващо), много силно кашляше. Правихме рентген в София мед преди малко, чист е. Лекаря каза невралгия. Но на мен в главата ми се въртят панкреас, жлъчка..И направо умирам от нерви в момента. На някого случвало ли се е това?
Боли я при кашляне, вдигане на ръката, поемане на въздух, сядане, ставане. В покой казва тежи ми

# 1
Прилича по описание на невралгия. Не ѝ ли изписаха нещо противовъзпалително, В витамини, мазило?

# 2
Прилича по описание на невралгия. Не ѝ ли изписаха нещо противовъзпалително, В витамини, мазило?
Афламил започна да пие и определено се повлиява, но когато кашля пак я боли. Предполагам, че трябва повечко време, не става от 2 хапчета. Взех й днес и Невробекс

# 3
Повече време трябва, да.
Дано скоро болките намалеят
Майка ви няма астма, диабет?
Заради Афламила питам.

# 4
Повече време трябва, да.
Дано скоро болките намалеят
Майка ви няма астма, диабет?
Заради Афламила питам.

Астма няма, но Диабет, да. Не е добре да приема това лекарство?

# 5
Майка ми пи тия дни 4 дни Афламил и тя е с диабет. Пише че може да повлияят лекарствата за диабет на Афламил, но не знам как. Спряхме го, тъй като активира астмата и направи няколко пристъпа. Тогава се зачетох.
А на доктора казахме заболяванията, но той главно се интересуваше има ли сърдечно-съдово заболяване.

# 6
Майка ми пи тия дни 4 дни Афламил и тя е с диабет. Пише че може да повлияят лекарствата за диабет на Афламил, но не знам как. Спряхме го, тъй като активира астмата и направи няколко пристъпа. Тогава се зачетох.
А на доктора казахме заболяванията, но той главно се интересуваше има ли сърдечно-съдово заболяване.
Лошото е, че моята има и високо кръвно, оттам и сърцето не е добре и сега да ви кажа се стресирах да не стане нещо като го пие. Лекарят нас нищо не ни пита, само каза да го пие и бавно, че ще мине..

# 7
Разбирам притесненията ви, защото съм в сходно положение, но на всички нестероидни противовъзпалителни пише тези неща. Майка е с високо кръвно, диабет и астма и също и се налага сега да пие нестероидно противовъзпалително и в описаните в листовката противопоказания присъстват и трите и заболявания. И не само те, а и някои от другите и лекарства за прием също.
Понеже майка е с фрактура, в началото пи Дексофен над 2 седмици и нямаше проблем, а след сваляне на гипса мина на Афламил и веднага се отрази на астмата. Затова го спряхме по празниците на своя глава. Вчера реши, че пак ще започне и ще проследим.
Изписали са и по 2 сашета, тя в началото започна да пие по 1 и пак се задуши. Сега няма как да намалим наполовина. Не мога да разделя сашето, но и казах, че при най-малкото неразположение го спираме. Оток вече няма.
Опция е да се допитате до личния лекар за смяна на лекарство или съвет и като намалее болката да го спре, ако все пак докторът каже, че няма проблем да се пие.
Може това, че е била с бронхит да оказва влияние и да получава този задух,макар при невралгия и аз да съм получавала и да са ме боляли гърдите и да не ми е стигал въздухът.
Аз също съм пила Афламил, но преди много години и за невралгия. Тогава ме болеше плешка и ръка и така стягаше, че болката минаваше отпред към гърдите и въздух не можех да поема.

Общи условия

Активация на акаунт