Скандали с мъжа ми

• 11 601
  • 120
  •   1
Отговори
# 30
Веднъж станах свидетел как баща ми души майка ми и ги разтървах, бях 9-и клас. Цял живот ще си го спомням, беше толкова страшно, травмиращо и съм сигурна, че като заумирам някой ден ще ми мине пред очите пак…
Седи си още при него, като поне да те бие редовно ще ти дойде акъла.
И не, деца израснали със заученото ,,заради вас седя/търпя,, не стават пълноценни възрастни!

# 31
Да, би трябвало като го няма да и е готино, пък тя и затова страда.
Не мога да разбера такова мислене.

# 32
  • София
Единственият ти свободен ход е да стоиш далеч от този мъж и да държиш детето си по-далеч от него. Не да се чудиш как да го промениш.

# 33
  • Най-красивата страна
Единственият ти полезен ход е да потърсиш помощ -от родители,близки или от някоя организация,като Анимус.
Той е комарджия.Това е зависимост.Ще затъне в дългове,ще повлече и теб.Това може да бъде опасно и за теб и за детето ти,ако останете с него.Освен,че ще трябва ти сама да издържаш семейството,защото неговите пари ще заминават по казината...,ще започнат да го търсят разни лоши хора и да си искат парите..
Възможно е и да започне да изнася вещи от дома ви и да ги залага,продава...да взема бързи кредити ,за да играе..
Опитал се е да те удуши.Това е домашно насилие.
И да знаеш,че посегне ли веднъж,ще посегне пак и следващия път може да те стисне малко по-силно...И няма да си първата убита от мъжа си.
Разкарай го,за да не четем за теб не дай Боже в криминалните хроники някой ден...

Точно заради детето трябва да го разкараш.
Защото за детето е вредно да расте в такава среда с такъв родител.
Такива деца обикновено повтарят семейния модел.

Направила си грешка,като си избързала да заживееш с него,че и да родиш дете.
Никой ли не ти е казал,че хора със зависимости-алкохол,наркотици,хазарт не стават нито за връзка,нито за семейство?
Хубавото е ,че осъзнаваш ,че имаш проблем и търсиш някакво репение.
Всеки прави грешки.
Важното е да не ги повтаряш.

# 34
Сбъркана ти е ценностната система. Събирали се заради детето????? За да ви расте детето сред скандали, побоища и безпаричие, защото този ще проиграе всичко!
Ако си обичаш детето, осигури му спокойствие и щастлив дом, по описаното от теб, няма да е с този мъж.

# 35
  • София
След като те убие, ще е късно да си тръгнеш. Но може и само да те осакати. И това е човекът, който ще живее с детето ти и ще му дава пример. И един ден за него ще е норма да бъде насилник или да бъде с насилник.

# 36
В караниците и крещенето участват двама.
Докато смятане за редно да се карате и да крещите, така ще бъде.
Не знам как очаквате да стоите срещу мъж да крещите и той кима с глава.
Явно някоа жена в рода така е правила  - крещала е по мъжа си и е имала семейство.
Или пък не.

# 37
В караниците и крещенето участват двама.
Скрит текст:
Докато смятане за редно да се карате и да крещите, така ще бъде.
Не знам как очаквате да стоите срещу мъж да крещите и той кима с глава.
Явно някоа жена в рода така е правила  - крещала е по мъжа си и е имала семейство.
Или пък не.

Абсолютно.
Като се прибира след 5 дни тя почва от вратата сигурно да крещи - Къде беше бе простак пет дни? Пак ли профука парите? Нямаме пари. Дете гладно, аз гладна, сметки чакат.
И на онзи му причернява от голямото посрещане и иска да и затвори устата и почва душене, бой и т.н.
Пък по-лесно щеше да е като се прибере, просто да си мълчи и няма да има скандал.
Тя си го е избрала такъв комарджия, който нехае за дете, дом и жена.
Със скандали нищо няма да постигне. Той логично е мухльо, но не е длъжен да се променя. Негова си е заплатата, ще си я харчи по казината. Като свършат ще продаде нещо от къщата.
Миналото не може да промени човек.
Може единствено елементарна самокритика и анализ да вложи, ако има тези умения и да си вземе решение как ще протече бъдещето и.

# 38
Не отне много време да се появят коментари как жертвата е виновна, че я душат. Е, какво да очакваме

# 39
Да правиш неща, които знаеш, че ще предизвикат агресия и то физическа как да го разбирам тогава.

# 40
  • Най-красивата страна
Ами да.
При условие,че Мунчо не се е прибрал 5 дни,няма защо да вдига скандали жената.Направо трябва да му изкара багажа пред вратата.

# 41
То такъв мъж като се прибере трябва да ти е тъжно, че се е прибрал.
От скандали да му се правят, няма смисъл.
Но досега авторката не е разбрала това. Не си дава сметка, че освен скандал и насилие, друго не постига.
Ако греша, нека сподели как стават скандалите. Защото съм убедена, че тя ги започва.
Не че не е права да иска да не се профукват парите по хазарт, но като му го каже двайсе пъти и отнесе 20 шамара има ли напредък?

Значи да приемем хипотетична ситуация. Аз имам малко дете, агресивен мъж, който профуква парите и за всяка моя дума "къде беше" и "къде са парите"  той ме напада с обиди и  с насилие.
В един момент, ако не ми харесва това насилие, аз ще спра да го питам къде е бил. Нито ще се заяждам още от вратата. Разбира се ако ме радва боя може.
Но ако не, просто ще си седя мирно, даже и здрасти може да не му кажа, а ще обмислям изнасяне или неговото изнасяне и самостоятелен живот.

На всичкото отгоре това е домът на авторката. Нали тя му стягала багажа.
Ами не може ли просто да седне и да му каже - Пешо, няма да ни се получи, много се караме, ти не държиш на семейството, не си отговорен, аз съм в майчинство, ти би следвало да се грижиш за нас, но не го правиш. Трябва да се разделим и всеки да си живее както иска.
Толкова ли е трудно?

# 42
Да, толкова е трудно, но хора, които не са били жертви на насилие, не могат да го разберат това и обвиняват жертвата

# 43
Да, толкова е трудно, но хора, които не са били жертви на насилие, не могат да го разберат това и обвиняват жертвата

Била съм Wink

# 44
Подкрепям Елора на 10000000%. С караници нищо няма да се постигне. Той е зависим - нито скандал, нито бой, нито изнасянето му на багажа ще го променят. За какво семейство изобщо става въпрос - бащата бие майката, карат се в тях, на улиците или където се видят, проиграва парите на майката, тя му събира багажа и го гони за 47484884 път, той не се прибира по една седмица смятай колко се интересува от жена си бебето си... Иначе са заедно за да научат детето на семейни ценности (нищо, че те самите нямат такива). Не упреквам авторката за миналото ѝ, упреквам я, че създава една токсична среда за детето, по-добре без баща, но в спокойствие без да чува скандали, без да се чудят как да изкарат до следващото майчинство защото бащата е изиграл парите, без да гледа как баща му души/бие/ругае майка му. За какво и е да дондурка и мъжа ѝ? Очевадно е, че той не и помага нито физически (след като го няма в тях с дни) нито финансово. Ако не го разкараш, детето ти един ден ще има същото 'семейство' като вашето - с ежедневни скандали, бой и ще приема за нормално да не се прибира при жена си с дни (доколкото разбрах е момче)... Казваш, че детето ти ти носи щастие - неговото бъдеще е в твой ръце, колкото и да не ти се вярва баща му е личен пример и ако се задържите заедно един ден детето и на теб ще ти посяга и ще те обижда...

Общи условия

Активация на акаунт