Скандали с мъжа ми

• 11 375
  • 121
  •   1
Отговори
# 30
Колкото по-малко е детето, толкова по-голям плюс имаш ти, никой съд няма да раздели бебе от здрава майка с покрив над главата, щом имаш и трудов стаж значи взимаш майчинство нали? Събери си пари и се съветвай с адвокат. Избягвай да се карате, не му давай пари, не му казвай за намеренията си, не му вдигай скандали, че го е нямало 5 дена (аз на твое място бих се радвала) дори и той да те провокира не му позволявай да се стига до караници, скандали и най-вече физическо насилие

# 31
Веднъж станах свидетел как баща ми души майка ми и ги разтървах, бях 9-и клас. Цял живот ще си го спомням, беше толкова страшно, травмиращо и съм сигурна, че като заумирам някой ден ще ми мине пред очите пак…
Седи си още при него, като поне да те бие редовно ще ти дойде акъла.
И не, деца израснали със заученото ,,заради вас седя/търпя,, не стават пълноценни възрастни!

# 32
Да, би трябвало като го няма да и е готино, пък тя и затова страда.
Не мога да разбера такова мислене.

# 33
  • София
Единственият ти свободен ход е да стоиш далеч от този мъж и да държиш детето си по-далеч от него. Не да се чудиш как да го промениш.

# 34
  • Най-красивата страна
Единственият ти полезен ход е да потърсиш помощ -от родители,близки или от някоя организация,като Анимус.
Той е комарджия.Това е зависимост.Ще затъне в дългове,ще повлече и теб.Това може да бъде опасно и за теб и за детето ти,ако останете с него.Освен,че ще трябва ти сама да издържаш семейството,защото неговите пари ще заминават по казината...,ще започнат да го търсят разни лоши хора и да си искат парите..
Възможно е и да започне да изнася вещи от дома ви и да ги залага,продава...да взема бързи кредити ,за да играе..
Опитал се е да те удуши.Това е домашно насилие.
И да знаеш,че посегне ли веднъж,ще посегне пак и следващия път може да те стисне малко по-силно...И няма да си първата убита от мъжа си.
Разкарай го,за да не четем за теб не дай Боже в криминалните хроники някой ден...

Точно заради детето трябва да го разкараш.
Защото за детето е вредно да расте в такава среда с такъв родител.
Такива деца обикновено повтарят семейния модел.

Направила си грешка,като си избързала да заживееш с него,че и да родиш дете.
Никой ли не ти е казал,че хора със зависимости-алкохол,наркотици,хазарт не стават нито за връзка,нито за семейство?
Хубавото е ,че осъзнаваш ,че имаш проблем и търсиш някакво репение.
Всеки прави грешки.
Важното е да не ги повтаряш.

# 35
Сбъркана ти е ценностната система. Събирали се заради детето????? За да ви расте детето сред скандали, побоища и безпаричие, защото този ще проиграе всичко!
Ако си обичаш детето, осигури му спокойствие и щастлив дом, по описаното от теб, няма да е с този мъж.

# 36
  • София
След като те убие, ще е късно да си тръгнеш. Но може и само да те осакати. И това е човекът, който ще живее с детето ти и ще му дава пример. И един ден за него ще е норма да бъде насилник или да бъде с насилник.

# 37
В караниците и крещенето участват двама.
Докато смятане за редно да се карате и да крещите, така ще бъде.
Не знам как очаквате да стоите срещу мъж да крещите и той кима с глава.
Явно някоа жена в рода така е правила  - крещала е по мъжа си и е имала семейство.
Или пък не.

# 38
В караниците и крещенето участват двама.
Скрит текст:
Докато смятане за редно да се карате и да крещите, така ще бъде.
Не знам как очаквате да стоите срещу мъж да крещите и той кима с глава.
Явно някоа жена в рода така е правила  - крещала е по мъжа си и е имала семейство.
Или пък не.

Абсолютно.
Като се прибира след 5 дни тя почва от вратата сигурно да крещи - Къде беше бе простак пет дни? Пак ли профука парите? Нямаме пари. Дете гладно, аз гладна, сметки чакат.
И на онзи му причернява от голямото посрещане и иска да и затвори устата и почва душене, бой и т.н.
Пък по-лесно щеше да е като се прибере, просто да си мълчи и няма да има скандал.
Тя си го е избрала такъв комарджия, който нехае за дете, дом и жена.
Със скандали нищо няма да постигне. Той логично е мухльо, но не е длъжен да се променя. Негова си е заплатата, ще си я харчи по казината. Като свършат ще продаде нещо от къщата.
Миналото не може да промени човек.
Може единствено елементарна самокритика и анализ да вложи, ако има тези умения и да си вземе решение как ще протече бъдещето и.

# 39
Не отне много време да се появят коментари как жертвата е виновна, че я душат. Е, какво да очакваме

# 40
Да правиш неща, които знаеш, че ще предизвикат агресия и то физическа как да го разбирам тогава.

# 41
  • Най-красивата страна
Ами да.
При условие,че Мунчо не се е прибрал 5 дни,няма защо да вдига скандали жената.Направо трябва да му изкара багажа пред вратата.

# 42
То такъв мъж като се прибере трябва да ти е тъжно, че се е прибрал.
От скандали да му се правят, няма смисъл.
Но досега авторката не е разбрала това. Не си дава сметка, че освен скандал и насилие, друго не постига.
Ако греша, нека сподели как стават скандалите. Защото съм убедена, че тя ги започва.
Не че не е права да иска да не се профукват парите по хазарт, но като му го каже двайсе пъти и отнесе 20 шамара има ли напредък?

Значи да приемем хипотетична ситуация. Аз имам малко дете, агресивен мъж, който профуква парите и за всяка моя дума "къде беше" и "къде са парите"  той ме напада с обиди и  с насилие.
В един момент, ако не ми харесва това насилие, аз ще спра да го питам къде е бил. Нито ще се заяждам още от вратата. Разбира се ако ме радва боя може.
Но ако не, просто ще си седя мирно, даже и здрасти може да не му кажа, а ще обмислям изнасяне или неговото изнасяне и самостоятелен живот.

На всичкото отгоре това е домът на авторката. Нали тя му стягала багажа.
Ами не може ли просто да седне и да му каже - Пешо, няма да ни се получи, много се караме, ти не държиш на семейството, не си отговорен, аз съм в майчинство, ти би следвало да се грижиш за нас, но не го правиш. Трябва да се разделим и всеки да си живее както иска.
Толкова ли е трудно?

# 43
Да, толкова е трудно, но хора, които не са били жертви на насилие, не могат да го разберат това и обвиняват жертвата

# 44
Да, толкова е трудно, но хора, които не са били жертви на насилие, не могат да го разберат това и обвиняват жертвата

Била съм Wink

Общи условия

Активация на акаунт