Раждане в МБАЛ Вита, гр. София - тема 12

• 29 591
  • 654
  •   6
Отговори
# 645
InYan238, написала съм, че на жените с диабет има какво да дадат. Също предлагат черен хляб, шунка, сирене, маслини, кисело мляко, а от обедното има яйца с извара, месо, крем супа от спанак, леща…
Кифла не съм засичала нито веднъж да дават.
Съмнявам се някой да чете иначе не виждам защо не взеха мнение и решение по казуса с Дойчиновски, когато тук пак се коментираше. Явно на тях им е все тая дали ще губят добри специалисти.
Откакто предишната им завеждаща в неонатология се махна, сега отделението е далеч по-добре. Дори скоро не съм чера лошо мнение за тях. За АГ-то не бих казала, че са панаири, напротив. Това тук създаде такова впечатление, защото накуп се изказаха мнения в подкрепа на Дойчиновски. За мен те си работят чудесно и аз раждах при друг лекар. За мен проблем не е имало и не съм усетила. Иначе, съдейки по неонатологията, явно от завеждащия си зависи.
Чорбова много я хейтят и явно има защо.

Последна редакция: нд, 12 окт 2025, 14:48 от Qnichka94

# 646
Съмнява ме да им е все тая дали ще загубят добър специалист, но казуса е много сложен. Ако наистина иска да се занимава само с гинекология и отказват с оглед на това колко бременни пациентки има, то нормално той да се махне. Не му дават друг избор. Ако пък проблема е в д-р Чорбова всеки си има праг на търпение и в един момент като ти прелее чашата, каквото и да ти предложат ти като си решил, че ще се махаш няма какво да те спре.
За АГ и панаирите мисля, че си ги има, но зависи за кои лекари става въпрос. Разбира се, че Чорбова няма да тръгне да прави проблеми на лекари като Гагова, Китанова, Богословова. Те са горе долу един набор и силно ме съмнява, че ще търпят такова отношение. Обаче за лекари като д-р Елица Йорданова, д-р Трифонова, д-р Даскалова като нищо. Просто те нямат толкова пациентки, които да са активни в бг мама, за да кажат какви са техните наблюдения и дали има някакво вмешателство.

# 647
Д-р Дойчиновски не си тръгва заради неразбирателства. Просто всеки добър и  себеуважаващ се лекар търси развитие, нови умения, иновации и знаете новостите в медицината се учат в чужбина. Това е и неговата идея. Другото е, че той винаги е искал да работи хирургия, но така са се стекли обстоятелствата и започнал да проследява бременни и те са станали голям брой от пациентите му. Най вероятно ще се насочи към хирургията

# 648
  • Замък сред облаците
А да не би да отива в Македония - бях останала с впечатление че е македонец по произход, но може и да бъркам?

# 649
Д-р Дойчиновски не си тръгва заради неразбирателства. Просто всеки добър и  себеуважаващ се лекар търси развитие, нови умения, иновации и знаете новостите в медицината се учат в чужбина. Това е и неговата идея. Другото е, че той винаги е искал да работи хирургия, но така са се стекли обстоятелствата и започнал да проследява бременни и те са станали голям брой от пациентите му. Най вероятно ще се насочи към хирургията

Много благодаря за информацията!
Нормално да иска да се обучи в чужбина. Там нещата са на светлинно ниво от тук. Пък и в крайна сметка всички негови колеги хирурзи са изкарали обучения в чужбина така че само ще е в негов плюс.

# 650
Македонец е, да. Според мен не отива на там, но не искам да спекулирам.
Той е специализирал навън, но не мога да си спомня къде.

# 651
До колкото знам отива във Франция.

# 652
Специализирал е тук в АГ Шейново и има множество допълнителни квалификации от курсове и обучения в чужбина

# 653
Да, ок, бъркам специализация и квалификация... Бременен мозък Simple Smile

# 654
  • В твоето съзнание...
Решил е да смени пътя по една или друга причина, най-добре да му пожелаем късмет и дано му се наредят нещата както иска.
Следенето на толкова много бременни и постоянната готовност да те извикат на работа вероятно е доста натоварващо.

Аз малко ще сменя тематиката, тъй като явно ще трябва да търся алтернатива за проследяването си...
Виждам добри отзиви за д-р Гагова, но как седи въпросът със спазването на часовете при нея? Може ли да се очаква, че в рамките на час ще ме приеме. Не очаквам никой да приема точно в записания час, това е явно невъзможно, но все пак ми се ще да няма изчакване от 2+ часа.
Бях питала напред и за др Владимирова, но явно от нея няма впечатления.

Общи условия

Активация на акаунт