Раждане в МБАЛ Вита, гр. София - тема 12

• 28 779
  • 614
  •   4
Отговори
# 150
Гагова отговаря за неспешни неща след няколко дни. Аз като се бях разкашляла писах в хейли на друг АГ - даде ми терапия, но и тя и Гагова по-късно казаха в такива ситуации - при личния лекар.

Аз все забравям нея за раждането да я питам - ако тръгне само и тя не е на смяна идва ли, нали? Предполагам трябва да го изкоментирам с нея това за избора на екип и т.н. - вмятала съм, че искам с нея, предполагам и тя знае, ама ако има някаква административна част ... знам ли

# 151
Вижте, почти всеки лекар, било джи пи, бил пулмолог, или какъвто и да е тясно специализиран лекар, чуят ли че си бременна директно казват " еди какво си, НО го консултирай и със следящия те АГ". Това е истината. Тук въобще не става въпрос някой да е център на внимание или някой да ми е длъжен 24/7. Имам абсолютно ясна представа какво представлява ежедневието на тези лекари от личното ми обкръжение, без да влизам в детайл. Наясно съм с неотложните звена и прочие. Мисля че, който ме разбра-разбра. Само се моля дано не тръгна да раждам спонтанно, а да го планира Гагова, според нейно удобство, защото ако така се свързвам, както в момента не ми се мисли.

# 152
  • Замък сред облаците
Лиди, ако имате уговорка - да. За тая уговорка обикновено пита към 32-34 седмица как си представяш раждането - тоест дали искаш нея. Оттам ти дава телефон на родилно и ти обяснява в кои случаи как се процедира (описах подробно в предната тема).

Чухалеси, ако не ти е дала тел на родилно подсети я.
Ако на някой му трябва спешно, да ми пише на лични - но това е телефон за неотложни неща, като раждане, контракции, не за всякакви въпроси.

# 153
АА Благодаря ти, една дама от тук бе така любезна да ми даде тел на родилното. Хората не само че вдигнаха, а дори и отговориха на въпроса ми. Но отново казаха, дори те самите, "чуйте се  все пак тези дни и с д-р Гагова".

Лиди, ако имате уговорка - да. За тая уговорка обикновено пита към 32-34 седмица как си представяш раждането - тоест дали искаш нея. Оттам ти дава телефон на родилно и ти обяснява в кои случаи как се процедира (описах подробно в предната тема).

Чухалеси, ако не ти е дала тел на родилно подсети я.
Ако на някой му трябва спешно, да ми пише на лични - но това е телефон за неотложни неща, като раждане, контракции, не за всякакви въпроси.

# 154
  • Sofia
Следящата АГ трябва да знае за всички медикаменти, които приема бременната жена. Това не означава, че само тя може да изпише терапия (и то за нещо, което изобщо не е нейна специалност).

# 155
BrinТака е, но все пак трябва да благоволи да влезем в контакт, за да узнае 😉 За съжаление не съм развила телепатични способности.

Следящата АГ трябва да знае за всички медикаменти, които приема бременната жена. Това не означава, че само тя може да изпише терапия (и то за нещо, което изобщо не е нейна специалност).

# 156
Чу, тя телефон мобилен даде ли ти? Според мен чете вайбър съобщенията си и ако е спешно отговаря, ако не - като има време пише. Като бях с ковид ми отговори след няколко дни, но в други случаи ми е отговаряла доста по бързо.

Аз не знам кой какво очаква и как трябва да е, но има специфични състояния при бременност и лечение (например ковид в съчетание с тромбофилия аз не бих проверила за лечение на личния си лекар), които задължително трябва да се коментират в АГ. Да не говорим че всяко АГ по различен начин лекува. Когато имах отлепяне на сака един компонент от терапията на лекар в спешна помощ в Разлог, доктор Гагова отрече и каза да не приемам.
На АГ то си поверил живота на нероденото си дете. На джи пи то -сополи и кашлица. Степента на доверие и компетенции мисля е доста различна. Аз на моята лична лекарка не бих й се доверила за нещо такова, какво остава за непознати лекари онлайн.

Всеки функционира различно и изгражда различен тип връзка и отношения с лекарите си. Едни искат по топло отношение и усещане за сигурност, на други им стига репутацията и професионализма на избрания лекар. Не може да съдиш някого, че има нужда да консултира нещо с лекар, който той смята за свой. В тази логика отсъства лекаря колко пациента смята за свои. Това друг тип връзка.

Иначе разбирам какво казва АА, до някъде съм съгласна с нея, но аз съм топъл и емоционален човек и тази рационалност не винаги ме присъща.

# 157
Абсолютно. Моето усещане е, че в такова състояние, разбирайте бременност,  лекарите трябва да работят в колаборация,а тук едното звено издиша, това е. А аз за топло отношение, отдавна съм се примирила, че няма да получа, не го и търся - това са лекари, то там е отрязано това още като са се клели. В случая аз не се съмнявам грам в експертизата на Гагова, изпитала съм я върху себе си и бих я препоръчала като специалист и оператор, нямам никакви усложнения след операцията, справи се перфектно. Комуникацията куца, а това понякога е пагубно.

Чу, тя телефон мобилен даде ли ти? Според мен чете вайбър съобщенията си и ако е спешно отговаря, ако не - като има време пише. Като бях с ковид ми отговори след няколко дни, но в други случаи ми е отговаряла доста по бързо.

Аз не знам кой какво очаква и как трябва да е, но има специфични състояния при бременност и лечение (например ковид в съчетание с тромбофилия аз не бих проверила за лечение на личния си лекар), които задължително трябва да се коментират в АГ. Да не говорим че всяко АГ по различен начин лекува. Когато имах отлепяне на сака един компонент от терапията на лекар в спешна помощ в Разлог, доктор Гагова отрече и каза да не приемам.
На АГ то си поверил живота на нероденото си дете. На джи пи то -сополи и кашлица. Степента на доверие и компетенции мисля е доста различна. Аз на моята лична лекарка не бих й се доверила за нещо такова, какво остава за непознати лекари онлайн.

Всеки функционира различно и изгражда различен тип връзка и отношения с лекарите си. Едни искат по топло отношение и усещане за сигурност, на други им стига репутацията и професионализма на избрания лекар. Не може да съдиш някого, че има нужда да консултира нещо с лекар, който той смята за свой. В тази логика отсъства лекаря колко пациента смята за свои. Това друг тип връзка.

Иначе разбирам какво казва АА, до някъде съм съгласна с нея, но аз съм топъл и емоционален човек и тази рационалност не винаги ме присъща.

# 158
Искам само да кажа, че доктор Гагова работи в сътрудничество с лекари и честно казано това беше едно от нещата, за които й се възхищавам и съм й благодарна. Тя, заради моите проблеми или рискове по скоро, знаеше точно къде и при кого да ме изпрати, ангажира се, дори мисля че с лекарквта по фетална морфология, Мирчева, говорят по телефона, ако има нужда за някой пациент. В този смисъл искам да кажа, че не е проблем комуникацията с нея или от нея към друг лекар. Просто има таква практика на работа и разчита, че ако е нешо супер важно има цяло родилно отделение зад себе си, където нейните пациенти да получат адекватна грижа. За мен по скоро седи въпросът ако не си в София и нещо се случи, но предполагам че тогава ако е важно ще реагира на вайбъра си.
Искам да кажа, че просто има такъв модел на работа и като свикнеш с него просто знаеш какво и къде да очакваш. Предното ми мнение си остава валидно, просто се опитвам да съм максимално обективна и да не излиза, че имам негативно мнение към лекар, който приемам за близък и му имам доверие. Просто разбирам и другата гледна точка

# 159
Акушерката и при мен каза, че ще се кара анестезиологът, че не съм с катетър. Казах,нека ми се кара, ще го понеса. А тя "те на мен се карат". В интерес на истината в св
 Лазар не ме боля след махането на катетъра,  във Вита си ме боля дни след това при пишкане.

Да, факт, е св. Лазар отношениято е по...любезно. За мен големият плюс там е, чв не спиш нощта преди секцио в болницата, никой не идва в 6 часа да те буди и е доста уютно.
Минусът е, че лично аз нямам особено доверие на лекарите там

На какво се дължи липсата на доверие? При кой раждате там? Мен ме обгрижвана доста добре, особено акушерките като тръгнах да кърмя

# 160
  • Sofia
Малко извън темата на раждането - някоя да има някакви впечатления от д-р И. Крумов ? Може и на ЛС.

# 161
  • Замък сред облаците
Присъства на една моя колпоскопия, която ми прави др Попова преди 2г. Честно казано, взех го за стажант.
По назад някой каза, че е недоволен от доктор прехвърлил се от Токуда - Крумов е единствения дошъл от Токуда във Вита.

# 162
  • Sofia
И Попова, и Оручева и Крумов идват от Токуда. Все едно Карагьозов си ги е взел и тримата под мишница, когато се е преместил във Вита 😁

При Карагьозов ми писна да си записвам часове за поне година-година и половина напред. Часовете на Попова са ми адски неудобни (само сряда сутрин). Била съм при Оручева, но нещо прекалено ми младее, и някак си не мога да се отпусна да й се доверя (сигурно е добър специалист). Остава Крумов. В съседна тема една потребителка го препоръча.

Последна редакция: чт, 23 яну 2025, 21:24 от Brin de muguet

# 163
  • Замък сред облаците
Ох, аз от мъжете в АГ ДКЦто визирах хаха (че потребителката се бе оплакала от мъж доктор доколкото разбрах от поста й).
Иначе в комплект ги “купуват” се беше изказала предната им ПРка в една наша служебна среща преди години 😄

# 164
Аз да си кажа,  че зная Grinning И Кръстанова е от Токуда. Супер лекар е! Flowers Bouquet

Общи условия

Активация на акаунт