Раждане в МБАЛ Вита, гр. София - тема 12

• 33 987
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
  • Sofia
Здравейте д-р Дойчиновски само с бременни ли работи? Има ли експертиза и за заболявания (диагнотстика).

# 406
# 407
Не, аз ходех при него още преди да забременея, за профилактични прегледи, правил ми е хистеро и лапароскопия.

# 408
Ооо, съжалявам, че няма да мога да се присъединя към останалите мнения, но доктор Николов е некомпетентен, груб и нагъл и опасността да го срещна отново е една от причините да се замисля дали да раждам във Вита при следваща бременност 😅 заради неговите грешки при приема ми имах травмиращо, опасно и болезнено (в по-висока степен от нормалното) раждане, без упойка, която не получих отново поради негова грешка, като пред мен изрече откровени лъжи пред доктор Чорбова, за да не си проличи некомпетентността му. Единствената причина да не подам писмено оплакване срещу него пред ръководството на болницата е това, че съм пациент на друг лекар и не искам да създавам напрежение помежду им.

здравейте, прочетох тази и предата тема, но като цяло не намерих много мнения за Никола Николов. Има ли някой който може да сподели?

# 409
  • Замък сред облаците
Ян, искаш ли да споделил конкретно каква е била грешката му?

# 410
  • Sofia
По време на всичките срещи и прегледи, които съм имала при него, никога не е бил нито нагъл, нито груб.
Сега за некомпетентността - зависи за какво става въпрос. При мен не е имало грешки. Но аз бях секцио и той не оперираше сам все пак.

# 411
Не, не искам, особено на теб, АА, защото вече на няколко пъти те хващам как се заяждаш с всеки, който се опита да каже, че нещо някъде във Вита не е наред и се опитваш да изкараш него самият виновен или да отклониш темата в друга посока, така че да се измести фокусът от проблема, подлежащ на обсъждане. Та имам основатели съмнения относно мотивите ти да зададеш тази въпрос и мисля да си спестя дискусията. Ако момичето, което пита за мнение за доктор Николов я интересува, може да ме пише на лично и ще ѝ разкажа.

Ян, искаш ли да споделил конкретно каква е била грешката му?

# 412
  • Замък сред облаците
Не, Ян, нямам. Мотивите ми момичетата да се пазят от лекари допускащи груби грешки. Сигурно вече сте попаднали на историята на едно момиче в ИГ с др Шикова как я шамари в МД. Същата докторка преди около 2г неглижираше едно момиче от кюртажната тема, което се оказа с  извънматочна бременност. Там я изюркахме да иде на друг преглед и добре че отиде, а докторката звънеше на колежката да говори за момичето…. Беше оставила после негативно ревю за докторката в Гугъл, сега е затрито. Вярвам че е важно да се дава гласност на случаи с грешки и хората да си правят изводите. На черното бяло не може да се каже.

Едно е когато нещо не ни харесва и се мрънка субективно (пример с лошата комуникация между неонатологията във Вита с родилките, но това не значи че полагат лоши грижи за бебетата, нали).  Друго е когато лекар например допусне обективна грешка и затова се мълчи. Затова и питам, ако искаш да разкажеш.

Последна редакция: пт, 11 юли 2025, 09:55 от АА

# 413
  • София
Чакай малко, "Едно е когато нещо не ни харесва и се мрънка субективно (пример с лошата комуникация между неонатологията във Вита с родилките, но това не значи че полагат лоши грижи за бебетата, нали).". Откога лошото отношение и неглижиране е мрънкане??

Тука няма мрънкане, аз съм споделяла за брутално отношение към мен. Също и великите загриженични лекарки неонатоложки, отказаха да направят тест за слуха на едното ухото, защото плачел. Еми бебе е, плаче. Като казах, че ще подадем жалба им се свиха сърмите. Отказаха до последно да си кажат имената. Все пак им се каза, че са се държали зле от когото трябваше.
Почти година по-късно изпитвам силен неприязъм към неонатологията. Да си знаят, че са грубиянки и непрофесионалисти. Да не си дръзнал пък да питаш за бебето си. От кого се очакваше да получа информация??

Изписаха синът ми с кърмаческа жълтеница, наложи се да бъде под лампа няколко часа в Токуда после. Ако бяха обърнали наистина внимание, можеше да се избегне допълнително тормоз за нас и за детето ми!
Абсурдно.

Имах вътрешно кървене, вътрешен хематом, изписаха ме с 9 см хематом, цял месец не се знаеше дали няма да ме оперират отново. Цял месец не знаех как ще се грижа за детето ми с хематом. Имах долу ужасно подуване от хематома, едвам до тоалетна ходех, сядах, движех се. Много тежко. Все още имам оток!!
Великата доктор Трифонова ми беше казала да се мажа с арника. Simple Smile)))))

Оставиха ме да агонизирам цяла нощ, много силни болки от контракции. Не можело обезболяващо.

Никога повече няма да раждам в тази болница. Никога.

Това го пиша, за да е ясно, че не е мрънкане, реална история и още си сърбам попарата за този избор.

# 414
Аз се радвам, че реших да не се следя и раждам във Вита. Ще се включа само да споделя мнение, ако е полезно. Д-р Трифонова не отрази води на горна граница и не обърна внимание на килограмите ми. Три дни след прегледа при нея бях на фетална в 20гс някъде, докторката обърна внимание и на петте кг които съм качила за два месеца и на водите и установихме навреме ГД. А Трифонова и на следващия преглед вдигна рамене и каза, че  не вижда да са завишени водите. АГ в МД от първия преглед също ги видя. И още нещо, което ме разочарова, бях с главоболие от няколко дни и Трифонова ме прати в манипулационна, че нямала апарат в кабинета. Аз предложих да ми види кръвното.. От регистартура и манипулационната дори се възмутиха, че ужким нямала апарат за кръвно и че разхожда бременна жена по кабинетите. Иначе пък беше усмихната, мила, обясняваше всичко и винаги на разположение по тел и вайбър, ако имам притеснения. Чак ми стана малко мъчно, че ще я сменям, но нямаше как да рискувам да пропусне случайно още нещо, а и неоналтологията ми беше важна.

ПП: попринцип при мен стана малко ,,от трън та на глог". Д-р Гърчев от МД..супер груб и невъзпитан дори бих казала, като че ли му е писнало от работата му. Благодарна съм, че изроди бебчо и сме живи и здрави, но той направи още по-голям пропуск - не обърна внимание на изоставащо коремче с 4-5 седмици.. отново феталната докторка спаси нещата

Последна редакция: пт, 11 юли 2025, 11:45 от InYan238

# 415
  • Замък сред облаците
Наде, съжалявам за това през което си минала. Не знаех за тези подробности - ако си ги описала така задълбочено преди е моя грешката, че съм забравила, но в никакъв случай такова оплакване не е субективно недоволство, а обективно неглижиране. По-скоро визирах други случаи където е имало оплаквания че в Х е болница е еди-как-си, защо и тук не е така. А когато има конкретно оплакване описано е много по-полезно за какво да се има едно на ум или да се избягва лекар примерно. Аз имам мой си списък при кои лекари никога не бих стъпила, благодарение на разкази от форума. Затова и разпитвам.

Надявам се сега сте добре с бебчето!

От Трифонова и аз нямам добри впечатления, макар че моите са много повърхностни. Веднъж минах да пусна МБ при нея, че Гагова я нямаше, и ме таксува за цял преглед 120лв вместо 25лв за пускане на МБ само.

А една приятелка, която роди вчера в Софиямед при Николай Ковачев, ме информира че докторът от 1 август започва във Вита.

Последна редакция: пт, 11 юли 2025, 16:15 от АА

# 416
Здравейте. Чувам обезпокоителни мнения за анестезиолозите във Вита, особено за спиналните упойки. Ще съм много благодарнa, ако някой може да сподели реален опит:smile:

# 417
  • Замък сред облаците
При моето раждане бяха две анестезиоложки - др Боряна (забравих фамилията) ми сложи упойката (епидурална) леко и внимателно, но вече не е част от екипа ба Вита. Тъй като й свършваше смяната ме пое др Чаирова и тя ми дозира упойката, вкл ми подаде допълнително към 8см разкритие когато първата доза си свърши действието. Не съм имала проблеми с гърба или главоболие в последствие. Преди 10г в друга болница ми поставяха спинална и там усещането беше доста по-неприятно в гърба през първата седмица.

# 418
Анестезиологът на моето секцио беше д-р Лазаров, не усетих кога ми сложи спиналната упойка даже, дозировката беше добре, нямам оплаквания.

# 419
С първото раждане нямах проблем с упойката, поставена от д-р Чаирова, но при второто за жалост попаднах на д-р Джалева.
Същата към 5-6 пъти ме бодеше ниско долу в кръста на моменти доста болезнено, докато пробва да нацели мястото, като каза, че съм имала много сраствания и където да натиснела излизало кръв. Изобщо не схванах какво значи това, но подразбирах, че нищо няма да бъде свършено и съжалих, че я нямаше предната анестезиоложка още като видях новата.
Накрая ме попита дали да продължава, при което очаквано ѝ казах не. Родих естествено и без упойка, само спазмалгон дето ми даваха и доста по-добре усещах къде да напъвам и с по-малко
разкъсвания, както и без епизиотомия.

Общи условия

Активация на акаунт