Раждане в МБАЛ Вита, гр. София - тема 12

• 33 987
  • 738
  •   1
Отговори
# 420
Аз имах проблем с упойката, но съм дебела и това е предпоставка да намерят по-трудно точното място, все пак успяха. Не беше приятно, но се справиха

# 421
Аз бях при мъж-анестезиолог. Гледам снимките в сайта им и трябва да е бил д-р Дуков. Никакви проблеми нямах след упойката. Бях със спешно секцио, но не усетих никакво напрежение от негова страна. Бях разстроена, че не успях да родя нормално, но той беше много мил, почерпи ме и с нещо за нервите и през цялото време усещах, че много внимателно следи и владее ситуацията.
Сега пак ме планират за секцио, та ме подсещате да се поинтересувам за анестезиолог на смяна в деня на секциото.

# 422
В ценоразписа на Вита има ето това:

Доколкото знам придружител при раждане не може. Дали е за други отделения този ценоразпис?

# 423
Здравейте, днес разбрах, че доктора ми вече ще изражда във Вита и от цените в сайта не ми става ясно кой пакет какво включва и каква е тази разлика в цените от 5000-3000-2000 лв. Някой по-запознат с информация, тъй като не намерих в сайта.

# 424
  • Замък сред облаците
Няколко страници по-назад е описано.

# 425
В ценоразписа на Вита има ето това:

Доколкото знам придружител при раждане не може. Дали е за други отделения този ценоразпис?

Според мен е за други отделения, защото за 2ри път ми се налага да лежа в болницата и никой няма придружител. Само родилки и бременни сме в отделението.

# 426

Здравейте! Може ли някой да ми обясни каква е разликата между пакет нормално раждане-2910 лева и пакет основен нормално раждане 1910 лева. И двете са в списъка за здравноосигурени.
Като знам, че основен плюс е с избор на екип, а основен е без избор на екип. Не ми ясно обаче какъв  е този ,,пакет нормално раждане", и то на тази цена.

Това ми дадоха на регистратурата онзи ден от Вита.
Здравейте, в тази цени включен ли е избор на екип, анестезия и неонатология за бебето?
И някъде в сайта на болницата въобще описано ли е какво се включва в тези цени?

# 427
Здравейте. Чувам обезпокоителни мнения за анестезиолозите във Вита, особено за спиналните упойки. Ще съм много благодарнa, ако някой може да сподели реален опит:smile:
Аз също имам приключение, на моето секцио беше една лекарка която около 10-на пъти ме боде, може и по - малко да е,но ми се стори цяла вечност, след което викнаха д-р Якимов и буквално от втория път упойката я сложиха и операцията започна.

# 428

Здравейте! Може ли някой да ми обясни каква е разликата между пакет нормално раждане-2910 лева и пакет основен нормално раждане 1910 лева. И двете са в списъка за здравноосигурени.
Като знам, че основен плюс е с избор на екип, а основен е без избор на екип. Не ми ясно обаче какъв  е този ,,пакет нормално раждане", и то на тази цена.

Това ми дадоха на регистратурата онзи ден от Вита.
Здравейте, в тази цени включен ли е избор на екип, анестезия и неонатология за бебето?
И някъде в сайта на болницата въобще описано ли е какво се включва в тези цени?

Не мисля, че в сайта има подробно описано някъде какво се включва в цената, но в началната страница на темата има описано какво влиза. ☺
Избора на екип е включен в цената, само ако си изберете такъв, иначе за здравноосигурени пациентки нормално раждане без екип 1940лв/ със екип 2660лв, а секцио без екип 2140лв / със екип 2980лв. Тези цени са ако ще сте в двойна стая, а ако искате самостоятелна са по-високи. Включени са и грижите за детето. Има специален пакет неонатологични грижи, който видях, че сега е вдигнат от 300 на 400лв, но той мисля че може да се вземе отделно и не е задължителен. За него може да си прочетете в сайта, видях че има описано какво се включва.

Между другото тъй като в момента съм в болницата видях че няма промяна в цените за раждане, също така ми попадна и този график:

Не мога да ви кажа обаче дали е верен и колко се спазва тъй като все още не съм родила.

Последна редакция: ср, 16 юли 2025, 10:58 от ni.tray

# 429
  • Замък сред облаците
Евала на новата завеждаща! Всяка болница принципно е длъжна да има такъв режим, разписан, само че масово (държавни и частни) е лепнат някъде на някоя врата/стена/стая и ако не се поинтересуваш лично никой не ти показва.
Разликата с 2022 е, че явно оставят повечето бебета при майките вече за през нощта (поне от ноември насам май повечето родили това споделят).
Дано това не е единственото подобрение.

Момичета, покрай случая в Шейново в една друга тема една форумка правилно се изказа и се сещам да го кажа аз тук. Ако не сте доволни от даден лекар - като отношение или като грижа/некомпетентност, имате право да се оплачете. Пишете жалби до ръководството, споделяйте преживяванията си, за да има основа да се променят нещата.

Ето за Вита формата за контакт и обратна връзка (като анкета са го направили): https://vita.bg/myasto-za-vashite-komentari-i-preporaki

В следващата тема ще я сложа в началото да се вижда.

Дай боже да имаме повече поводи да си хвалим лекарите! И по-малко да се оплакваме от тяхното отношение съответно.

Последна редакция: ср, 16 юли 2025, 12:39 от АА

# 430
Още като раждах януари 2023 режима им беше подробно разписан и сложен в чекмеджето на шкафчето в стаята. И тогава гледаха да оставят бебето при майката.

Основната разлика, която видях с второто ми раждане миналият ноември, е че е малко променен режима на хранене на бебетата и са включили още едно. Преди не носеха АМ между 00 и 06 часа, освен ако не поискаш и трябваше да ги увещавам да ми дадат. Носят и по-големи дози, на големият ми син не му стигаха, защото не сучеше и плачеше постоянно от глад. С малкият ми син всичко беше по-спокойно по отношение на храненето и това също помогна да преодолеем трудностите със засукването много бързо.

# 431
Чета за пакета “Високоспециализирани” неонатологични грижи и се ядосвам, че за всичко трябва да плащаме. Аз си мислех, че ЗК плаща поне един обстоен преглед на новородено, вкл. ехографски и задължително и преглед от ортопед, но може и да не е така….

# 432
  • Замък сред облаците
Ехографски (на фонтанела) не, а преглед от ортопед с ехограф  по ЗК се полага за 2 месец, ЛЛ издава направление. Най-удачно е между 6-8 седмица да се гледат ставите заради разни техни специфики.
Ехографията на коремни органи и бъбреци пак по ЗК май в края на 1 месец се издаваше направление след навършени 6 месеца се прави.

Последна редакция: ср, 16 юли 2025, 13:02 от АА

# 433
Ехографски (на фонтанела) не, а преглед от ортопед с ехограф  по ЗК се полага за 2 месец, ЛЛ издава направление. Най-удачно е между 6-8 седмица да се гледат ставите заради разни техни специфики.
Ехографията на коремни органи и бъбреци пак по ЗК май в края на 1 месец се издаваше направление след навършени 6 месеца се прави.
Е добре. Значи е долу-горе каквото и аз знам. Няма да взимам този пакет. Ехография на фонтанела гледам че има за 25 лв, ако изобщо има нужда. Ще питам лекаря, като се появи бебчо живот и здраве.

# 434
Помните ли името на анестезиоложкатa?

Здравейте. Чувам обезпокоителни мнения за анестезиолозите във Вита, особено за спиналните упойки. Ще съм много благодарнa, ако някой може да сподели реален опит:smile:
Аз също имам приключение, на моето секцио беше една лекарка която около 10-на пъти ме боде, може и по - малко да е,но ми се стори цяла вечност, след което викнаха д-р Якимов и буквално от втория път упойката я сложиха и операцията започна.

Общи условия

Активация на акаунт