Раждане в МБАЛ Вита, гр. София - тема 12

• 29 517
  • 653
  •   5
Отговори
# 615
Момичета, като попарена съм, явно е станало нещо внезапно защото последно преди 9 месеца когато отидох при него да ми следи бременността ми каза, че тази година за последно ще изражда и започва да се занимава само с проблемни ситуации. След което разбрах, че това негово решение е отменено, не знам какво да кажа, по - добър лекар от него не знам дали ще намеря, исках да имам второ дете само ако той ме следи, аз такъв специалист не съм срещала, както бях и с проблеми този човек ме спаси....
Това беше най - силния кадър на Вита и да го изпуснат за мен е крайно безразсъдно. Този лекар толкова пациенти имаше и щеше да има заради перфектното му отношение.... Ех колко ме е яд Sad

# 616
Много злоба и завист има във Вита. 2 пъти преди самото раждане като лежах и всеки път, в който кажех, че съм пациентка на д-р Дойчиновски едва ли не си извъртаха очите. Ходила съм и през уикенд на тонове до болницата по негова заръка - същата работа. “Ама защо Ви праща сега?”, “Не може ли през седмицата да си идете на тонове?”
А и до колкото съм чела д-р Чорбова много му се меси в работата и това го видях и изпитах на свой гръб, както при втория ми престой там така и за самото раждане. Искаше да родя в 36г.с. и му казала, че нямало време, трябвало сега 😂 Той разбира се не ме оперира тогава, а когато той прецени за добре и смятам, че това беше най-правилното решение. Ситуацията ми не беше розова, но след като Дойчиновски е преценил, че няма нужда толкова рано и при положение, че толкова пациентки с какви ли не проблеми са минали през него, не мисля че беше нужно да му се меси в работата и в решението.

Голяма загуба е за болницата факт, но по-голяма загуба е за всички негови пациентки, които където и да беше отишъл съм сигурна, че щяха да го последват.

# 617
Да ви кажа има нещо вярно сега като се замисля, д-р Чорбова искаше да ми прелива кръв при добри показатели, което го забелязах като нейна практика при нейните пациенти, но той я спря, бъркаше му се и за други неща и като цяло аз не исках да говоря много с нея.  Също като ходех по спешност имаше коментари е не може ли той да ви види, защо ви праща, но си мислех, че е към мен, а не заради лекаря, защото два пъти съм лежала там и мога да кажа, че половината отделение беше с негови пациенти, болницата ще изгуби много !

# 618
Той как още 2022-2023та не напусна, когато Чорбова искаше да вижда всички, насрочени за раждане...

# 619
И аз точно 2023 си изпатих от нея, тя беше главната причина да не искам да се върна във Вита. Вярно е и за отношението на други в отделението, след първото ми раждане имах ситуация с друга лекарка и той беше бесен като разбра какво е станало. Дойде извънредно на работа за да ме прегледа и изкоментира как можело така "да се гаврят" с пациентите му.

# 620
На тонове бях или четвъртъците или петъците и много се чудеше всеки път дали да ме праща до болницата за повторни или да изчакам до понеделник за дкц. Обаче го беше страх да не би да стане нещо през това време и затова до болницата. Много се дразнех като ме питаха. Праща ме, защото така е преценил. Аз не съм го питала защо ме праща повторно - не исках да се вкарвам във филм да се притеснявам още повече пък и той също не е искал. Единия от пътите, в които ме прати всъщност се наложи да ме приемат и им светна лампичката защо не е искал да чака до другата седмица.
На мен кръвните показатели цялата бременност ми бяха много добри. При втория ми престой Чорбова ме пое едва ли не като нейна пациентка за 2 дена и беше убедена, че ще има нещо не в ред с кръвните ми показатели. Като видя, че всичко продължава да е все така наред много се изненада.

Понеже бях чела какво е ставало 2022-2023 ме беше страх да не ме прати и мен така при нея 😂 Като стана ясно, че ще е секцио малко се поуспокоих. Обаче в крайна сметка така станаха нещата, че едва ли не си минах през нея 😅 Много се изненадах, когато Дойчиновски ми каза, че тя е искала да ми насрочва дата за секцио. Помислих си от какъв зор. Вярно че му е началник, ама чак пък такова вмешателство. Не работи там от вчера.

# 621
Мен така ме приеха за раждане втория път. Отидох за тонове в неделя, имаше контракции, прегледаха ме за разкритие и казаха оставаш тук. Родих на следващия ден Grinning

# 622
Така като слушам и си връщам спомени наистина този лекар е светило и имахме късмет, че сме били при него, аз дори съм склонна, ако искате един групов подарък в знак на благодарност, за мен това беше преломен момент в живота ми раждането на моето дете и винаги ще съм му благодарна

# 623
Много съм “за” за един такъв подарък, но не знам време ще има ли. Не съм го питала кога ще заминава. Даже с подарък от мен си много бързо се организирах и казах, че до 1-2 седмици ще му го оставя на регистратура и ще му цъкна да си го вземе.

Иначе за приема и раждането аз успях да си дочакам датата, но се засякох с едно от момичетата тук от темата, също пациентка на Дойчиновски, тя обаче беше за спешно секцио, с контракции, и на приема Богословова я питала не иска ли все пак да ражда естествено 😂 Разбирам, че някои АГ изключително много държат на този вид раждане и не мисля, че са много жените, които искат да бъдат оперирани, но при положение че има медицински причини и проследяващия така е решил какви са тия въпроси 🤣 Ми ако го нямаше Дойчиновски примерно да е в отпуск точно тогава или пък да не може да реагира и да дойде толкова бързо щяха да я оставят естествено ли да си ражда.. Чорбова трябва да си обърне внимание на другите лекари. На д-р Трифонова например, защото тя колкото е мила и добра, толкова и на моменти не знае какво говори.

# 624
Много съм “за” за един такъв подарък, но не знам време ще има ли. Не съм го питала кога ще заминава. Даже с подарък от мен си много бързо се организирах и казах, че до 1-2 седмици ще му го оставя на регистратура и ще му цъкна да си го вземе.

Иначе за приема и раждането аз успях да си дочакам датата, но се засякох с едно от момичетата тук от темата, също пациентка на Дойчиновски, тя обаче беше за спешно секцио, с контракции, и на приема Богословова я питала не иска ли все пак да ражда естествено 😂 Разбирам, че някои АГ изключително много държат на този вид раждане и не мисля, че са много жените, които искат да бъдат оперирани, но при положение че има медицински причини и проследяващия така е решил какви са тия въпроси 🤣 Ми ако го нямаше Дойчиновски примерно да е в отпуск точно тогава или пък да не може да реагира и да дойде толкова бързо щяха да я оставят естествено ли да си ражда.. Чорбова трябва да си обърне внимание на другите лекари. На д-р Трифонова например, защото тя колкото е мила и добра, толкова и на моменти не знае какво говори.
Значи д-р Трифонова например да прие ме, но държанието и беше толкова надменно и арогантно, може да е добър професионалист но никаква състрадателност,според мен д-р Чорбова на много от тамошния екип трябва да обърне внимание, жалко, че не осъзнават че с губенето на такъв специалист губят и те.

# 625

# 626
Да, най-вероятно щеше да ме мъчи за нормално, въпреки, че имам проблем с таза, пък и нали искаше по-късно да ми насрочи секциото 😀 а аз бях вече с контракции, отиваха към 60 това преди обяд, а тя искаше следобед да влизам в операционна. Добре, че Дойчиновски реагира бързо и отговорно, страхотен човек е.

# 627
Преди 3 години когато отидох във Вита да раждам естествено, д-р Чорбова ме прие и като видя, че съм ниска ме попита защо не сме насрочили секцио с Дойчиновски…без да се интересува изобщо има ли медицински причини за това. Беше лудница тогава, бяхме няколко раждащи жени и докато чакахме пълно разкритие забелязах, че има напрежение между д-р Дойчиновски и другите му колеги. Мисля, че искаха да индукцират друга родилка само защото имали много работа и той отказваше. Много жалко, че този прекрасен лекар и човек напуска страната ни. Аз бих го последвала във всяка друга болница в София…

# 628
Мисля, че малко се настройвате излишно негативно към останалите лекари във вита и особено Д-р Чорбова. Аз също родих 2023 във вита и четох мненията за нея тук и бях “настръхнала”, но когато нещата станаха напечени, тя дойде да види какво е положението и беше напълно съгласна с Д-р Дойчиновски да преминем към секцио и беше изключително мила с мен и доста ме успокои. Не знаете защо е трябвало да се “меси”. Не знаете дали преди това някой лекар не е допуснал грешка с някоя родилка и да е имало сериозен проблем. Началник отделение е даже длъжен да проследява случаи и да предотвратява грешки. А пък за двете си бременности съм ходила толкова много пъти извънредно и повторно и уикенда на тонове в болницата, че имам един топ листа от записи и никой никога не е казвал нещо против доктора. Единствено са питали, когато е уикенд (и имат по-малко персонал) да знаят да не би да се очаква някакво усложнение и да бъдат подготвени и да обърнат внимание. Хората като четат тук и се настройват негативно предварително, което е излишно. Когато родих май месец, една женица ме спря в коридора да ме пита за храната, супер разтревожена наистина ли е толкова отвратителна и как щяла да се нахрани. Е познайте, доста ѝ хареса храната. Относно това с питането за естествено раждане.. ами Д-р Дойчиновски ме е питал сигурно 20 пъти дали не искам естествено и през ум не ми е минало, че ще ме “пробва” без мое желание само заради тези въпроси. Какво лошо има да се увери лекарят във вашата категоричност.

# 629
Мисля, че малко се настройвате излишно негативно към останалите лекари във вита и особено Д-р Чорбова. Аз също родих 2023 във вита и четох мненията за нея тук и бях “настръхнала”, но когато нещата станаха напечени, тя дойде да види какво е положението и беше напълно съгласна с Д-р Дойчиновски да преминем към секцио и беше изключително мила с мен и доста ме успокои. Не знаете защо е трябвало да се “меси”. Не знаете дали преди това някой лекар не е допуснал грешка с някоя родилка и да е имало сериозен проблем. Началник отделение е даже длъжен да проследява случаи и да предотвратява грешки. А пък за двете си бременности съм ходила толкова много пъти извънредно и повторно и уикенда на тонове в болницата, че имам един топ листа от записи и никой никога не е казвал нещо против доктора. Единствено са питали, когато е уикенд (и имат по-малко персонал) да знаят да не би да се очаква някакво усложнение и да бъдат подготвени и да обърнат внимание. Хората като четат тук и се настройват негативно предварително, което е излишно. Когато родих май месец, една женица ме спря в коридора да ме пита за храната, супер разтревожена наистина ли е толкова отвратителна и как щяла да се нахрани. Е познайте, доста ѝ хареса храната. Относно това с питането за естествено раждане.. ами Д-р Дойчиновски ме е питал сигурно 20 пъти дали не искам естествено и през ум не ми е минало, че ще ме “пробва” без мое желание само заради тези въпроси. Какво лошо има да се увери лекарят във вашата категоричност.

Със сигурност не искаме да настройваме никого срещу когото и да е — просто споделяме личен опит и впечатления от изминали събития. Напълно осъзнавам, че всеки случай е различен.
Да, със сигурност сме разочаровани от новината за доктора и може би затова реагирахме емоционално. Определено има какво да се желае в отношението на някои от останалите, но все пак — ние като негови пациенти сме го избрали и сме се доверили на него и неговите решения. Той винаги ни е защитавал и сме се чувствали спокойни под негови грижи.
Относно храната – дори и тук сме писали, че вече е подобрена и не е това, което беше преди, така че не можем да отречем, че има развитие.

Общи условия

Активация на акаунт