Августовски бебета 2024 - Тема 3

• 18 985
  • 743
  •   1
Отговори
# 150
Rokky, аз толкова се фрапираххс тортата, че забравих да честитя половин годинката. Да оздравява бързо и да е здрав занапред.

Вятър, разкажи ми, моля те, как ги даваше пюретата в началото - 1 бурканче за 2 дни и добавяш по малко АМ към порцията или само дохранваш с мляко?

# 151
Здравейте момичета, за много години!

Аз го втасах нещо и се разболях, дано децата не лепнат.

За играчките - заринати сме. Ние не купуваме ама от празници… в градината като се празнува рожден ден всеки носи нещо на рожденника. Много добра традиция им е ама така сме се прибирали след рожденния и ден с 15 подаръка… отделно после като си го празнува, преди това е Коледа…баща им и за именния ден е свикнал че се купува по нещо…1юни…и отделно някой близък/познат да ги поглези/изненада… и това сега само от каката.
Сега сме се разбрали с нея да дарим част от нещата с които не си играе. Понеже пораства и повечето не знаят какво да и вземат и вече дават пари- та има лъч надежда. С тях май на спа ще ходим, че тя много обича 😀

# 152
Маги, принципно в схемите за захранване пише първия ден да се дадат 2-3 лъжички и после да се дохрани с мляко. На следващия ден малко по-голямо количество и пак да се дохрани с мляко. Останалите 3/4 от бурканчето явно са за майката Joy или се изхвърлят.

Моята практика показа друго: невъзможно беше да дам само 2-3 лъжички. Първите лъжички се изплюват, понеже на детето му е странен новия вкус и му трябват наистина 3-4 лъжички от храната, за да я възприеме и да свикне. После започва истинското хранене. Ако му хареса - омятва половин бурканче от малките. После му давам мляко, за да не остане жаден. Ако яде повече пюре, давам вода.

Ако се опитам да дам 3-4 лъжички от нещо любимо и после да му пробутам млякото, настава велик рев. Накратко: опитах се да следвам схемите на великите разбиратели, но те за моето дете просто не работят и го карам на усет. Спазвам единствено това, че едно бурканче не го давам повече от 2 денонощия. И ги отварям едно по едно, не отварям няколко наведнъж, за да ги смесвам, понеже според мен и това като схемите на адаптираното мляко е с цел да се изхвърля много продукт и да вървят продажбите.

Гледам да редувам запичащи и разхлабващи храни, а вече ги и комбинирам. Съветвам те, когато отвориш ново бурканче да разбъркаш съдържанието и да го опиташ на вкус - трябва да е абсолютно базов вкуса. Без сол, без захар, без кисело - трябва да е чист морков, чиста тиква и т.н. По-рано споделих за неприятен опит с бананово пюре от Бебелан - беше свръх кисело. В тази връзка се сещам да дподеля, че бананът се размачква много по-лесно ако се добави малко вода или мляко - иначе е много сух и ще е труден за преглъщане от детето.

# 153
Днес на нас ни е 3 ден от захранването. Както съм споделяла и преди започнах с тиква, по схемата на Хип се водя, правя пюрета вкъщи с уреда на Филипс, просто съм адски щастлива, че го взех (само нарязваш парченца и мушкаш в уреда) за 20 мин имаш топло пюренце.
Вятър е много права и наистина нямаше как да дам само 2 лъжици първия ден, защото само 3,4 бяха изплюти 😄. Ден 1 имаше физиономии, но и любопитство и все пак хапна, хораа ден 2 повърна 💁🏻♀, а е същото пюре 😁🤦🏻♀. Мама ми каза да пробвам пак след 1,2 часа и нямаше никакъв проблем хапна си 4-5 лъжици. Днес ще да  колкото поиска 😁, а утре ще добавя и картофче. Не добавям никакво АМ към пюрето, защото е с много хубава консистенция, а и остава вода в уреда, даже отливам повечето и оставям съвсем малко водичка, става идеално. След това дохранвам с АМ

# 154
Mom to be, давай го тоя уред насам. Линк, де, ако може. Simple Smile Физиономии, гадене... Не съм виждала човек да яде пелените си, но да се мръщи толкова на пюре... Като видях, че няма шанс да минем неомазани, се предадох. Хранихме ръчичките, те храниха краченцата, косичката, носленцето...

# 155
Вземете си лигавници тип мушама, това от патило го казвам, моя син имаше периоди на голямо мазане. Още ми е пред очите как си “миеше” ръцете и лицето с кисело мляко от една мусака, малко по-голям де.
И още един глас за уреда, ползвала съм го и за крем супи дълго време, когато се мръщи на нашата манджа, моето мнение е, че и по-старите модели на робота вършат същата работа, иначе аз имам този:
https://www.ozone.bg/product/philips-avent-kombiniran-ured-4-v-1 … AYBCAAEgKt4vD_BwE

Пп. Често го намалят до към 220-240

Lallz, тъкмо вчера събрахме чувал с играчки, които ще дарим, ама с толкова зор , че не искам да си помислям за подаръци за рд. Мисля да направя списък, преди бях правила с what to get me, ще слагам фигурки на schleich, книжки, нещо за буквите и числата(моля се никой да не ни купи дъска, че нямаааам място). А за малката август сигурно неща за морето ще искам да взимат-бански с ув, хавлийки имаме сто, знам ли.. не ми се мисли направо.

# 156
Да, същия е уреда. Много съм доволна.
Аз купих лигавници от Пепко, този, който се облича е най-най- пазещ и нямам проблеми с омазване по дрехи, освен по косата и ушите 🤣. Ето ги

# 157
Той имаше лигавник в началото, при това лигавник, с който е свикнал. Но напираше да го маха. Извадих го от шезлонга, смених му памперса и пак го върнах и един час висяхме за се мажем и муцуним.

Който не е почнал още, не се туткайте като мен. То в началото почти нищо не влиза в устата.

Благодаря за линковете и подсказките, вомичета Simple Smile

# 158
Определно! Както си мислех да започна в средата на Януари, но педиатъра ми даде зелена светлина по същите причини, защото наистина в началото не им влиза нищо в корема 🤣. То не са физиономии, то не е секване, повдигане, повръщане, плюене.

Може ли някой да ми препоръча хубава и удобна лъжица ( тези на MyMunche са доста широки и големи за нейната устичка). Четох много добри отзиви за: https://www.store.bg/p339824/bebeshki-silikonovi-lyzhichki-za-hr … -za-6-meseca.html
Може би ще да удобни, защото са стеснени отпред, какво мислите?
Също за лъжичките на Nubby има добри отзиви, но се чудя още.

# 159
  • Пловдив
Magrat, непоискан съвет: гледай да не свикне в шезлонга, че след това ще видиш зор.
Яденето е като съня, както го научиш. Навързва си нещата като свикне и после си ги търси.

# 160
О, Деси, аз съм с поисканите съвети. Давайте съветите насам. Благодаря ти.

Mom to be,  на нас освен тия на Маймунче за хранене, ни подариха и една по-дребна, която била за захранваме специална, по-плитка. На сухи тренировки я слагаше в устата, но с пюрето - не. Вашата каква е?

И аз ще следя за лъжици, защото двукомпонентните силикон и бамбук не ме кефят. Това е и по повод импровизираните подаръци от близки, които се чудим какво да правим. Не знам как да ги чистя адекватно лъжъците и купите от бамбук

# 161
Нашата е тази:

А мъжът ми сега се прибра и е взел и ето тази на canpool без да ме пита, но изглежда по малка и удобна.

# 162
  • София
И ние сме със същото комплектче от MyMunche. Лъжичките наистина са големички, имам и две на EZPZ, утре ще пробвам.
Скрит текст:

Днес за пръв път ѝ предложих пюре. Направих домашно от био картоф. Включих камерата на видео, за да запиша този велик момент. То не бяха рев, сополи, плюене, мазане.. майко мила! Даже храних таткото с лъжичка пред нея, за да види, че не е страшно. Много рева.. Опитах да предложа вода от шише с биберон. Не знаех, че може да реве и по-силно. Беше погром. Свикнала е само на гърда и малко трудно ще се получи. Накрая се измори много и заспа докато суче, беше като парцал. Ако я види човек ще каже, че я тормозим нещо. Следобед, когато беше в добро настроение склони да изпие 10мл вода, което си е постижение.
Дано утре е по-добре положението с пюрето, защото днес и аз ревах след нея. Confused

# 163
Ето го маймунчето за захранване https://mymunche.bg/product/infant-feeding-spoon/

Като играчка и гризалка е супер. За захранване още не се е доказала, но е по-плитка от другите.

# 164
Здравейте, момичета.
Отдавна не съм писала, искам първо да Ви пожелая Честита Нова Годинам , много здраве за Вас и Вашите близки и всичко най-най хубаво.
Исках да ви попитам някой неща! 😊
Пораснаха ли зъбки при Вас? Мойте мъничета Лео и Борис вече си имат по два долни резци и докато пробият си беше истинско приключение. След 10 дни ще стават на 6месеца. При Борис излезе първият преди 5тия месец, а втория няколко дни след това. Лео пък видя и той, и реши, че неможе само на брат му да му расте и да видите до 10дни и при него пораснаха!
С кърменето вече е трудна работа и при нас, защото децата отказват, освен вечер, а и изглежда кърмата ми намаля... За съжаление през декември и на мен ми се случи доста неприятно събитие преди празниците, загубих майка си и стреса ми се отрази изглежда....
Ние започнахме и захранването малко преди 5месец след като рязговарях с педиатър и каза, че мога да ги пробвам. Е, поне да ви се похваля, от самото начало си похапват децата и не ми се е случвало до сега да ми откажат храна, а вече въведохме и кашите. Мога да кажа, че две хранения са вече налице и вместо мляко след тях си пийват водичка, но по-малко 20/30мл.
Пораснаха наистина главозамайващо и двамата са около 9кг, а се родиха толкова мънички. Лео-2540кг. Борис- 2380кг. ☺️ на см ги докарвам по 74, но на следващият преглед, който ще е на 22януари, мога да бъда по конкретна.
Видях, че една от вас е коментирала и качила една страхотна дрешка-лигавник, и ще се разровя по интернер да видя тук в чужбина дали има, защото би ми била от полза. Децата вече нападат по купичката, дърпат лъжиците и дрехите просто стават на миш и маш 😂.
Да стигна и до другият си въпрос.
Смятате ли да купувате или купили ли сте проходилка тип ("паяк") и бънджи за бебетата и ако да, колко често ги слагате? Какво мислите за тези помощни средства, който уж улеснявали деня 🤭.
Чета из интернет, коментирам и с приятели, но засега мненията са много красноречиви и ми е любопитно да си ви питам и аз.
Бъдете здрави!

Общи условия

Активация на акаунт