Августовски бебета 2024 - Тема 3

• 18 979
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
Имайте предвид, че пиклера не всички деца го харесват, аз от две приятелки чувам вече, че го ползват за сушилник, а децата им обичат да се катерят.  Кулата ни се ползваше доста вкъщи, но има и хакове с икейски стълбички, пак вършат работа. Но подобни играчки си заслужава infinity toy box, наем за месец и после преценяваш искаш ли го или не.
Герка, ако не те притеснява да са втора ръка, погледни в олх подобни кубчета/масички с активности, но наистина им е много рано.
Вода ще предлагам в отворена чаша и в шише с биберон, както иска, по-натам със сламка, но в началото само се мокрят със сламката(като и с отворената чаша).

# 136
За монтесори кулата да кажа само, ако сте в малко пространство помислете евентуално за сгъваема, нашата не е, а кухнята ми е малка и направо ме побъркваше. Сега вече баткото е голям и от доста време го оставям да се качи на една табуретка като иска да помага в кухнята, а кулата само заема място в момента. Не че няма да си я ползвам и с малкия по-нататък, все пак си я имам, ама съжалявам, че не го помислих това.

Не знам дали писах или само се каних, топката на oball и до сега се харесва и от баткото, а и на мен да ми попадне и аз се заигравам с нея.

Кубче не съм взимала на Макси, с идеята, че тук на всевъзможни места, където трябва да се чака има такива и там им се радва и до сега страшно много. Ако вкъщи се е наиграл с такова  не знам дали ще са му толкова интересни. Няколко пъти съм се замисляла да му взема и после все с този аргумент се отказвам.

Ние взехме на Макси катерушка, малко по-голяма, точно защото много се катереше. Качва се на нея дали има и веднъж в месеца, само дето заема място и тя.

Вода на първо време ще предлагам с храната в отворена чаша най-вероятно тип шот чаша, ако мога да си спестя този път стоте вида преходни чаши, ще се радвам.

# 137
  • Пловдив
Кула не съм купувала, големия се качваше на стола, като го оставях до ни прави кафе примерно или като по-голям като е искал да мие чиниите. Никога не е проявявал желание за други дейности. Шкафовете са със свободен достъп и си е играл с тенджери, тигани и подобни.

Всичко, което не е вкъщи явно е интересно. Големият има сума ти влакове, решихме да вземем голям...еми взехме.

Толкова са презадоволени, че нищо не ценят.

# 138
И при нас с играчките е така- супер презадоволени са,защото все имам мерак и взимам,понеже и на мен ми е готино да играем,но в един момент просто изсипват всичко на земята и не искат нито да играят,нито да прибират. Някъде бях гледала пример,че това е като да имаш 320 рокли и да трябва да избереш 1, ще е трудно, докато ако имаш 5, много по-лесно ще избереш някоя от тях. Та за децата били достатъчни само 4 играчки,останалите се прибират и като тези 4 им омръзнат,се сменят с други 4. Аз просто нямам мястото, да ги крия толкова,но започнах да се пречупвам и да хвърлям. Бебето има също няколко кашона наследствени бебешки играчки, но му вадя по някоя дрънкалка, jiggly biggly-то, да си го гледа, като е по корем и активната гимнастика. Като му омръзнат,сменям с някоя друга,но реално 4-5 играчки са му достатъчни.

С първия ми син тези кашони с играчки бяха пръснати навсякъде около него и той не ги поглеждаше, та явно и аз си промених нагласата спрямо опита.

Вчера сложиха 3 ваксини за 4-тия месец, вдигна тази нощ 38,7, много му беше зле, крачетата,където беше боцнат го боляха-пищеше,направо,като го пипнех там. Венците долу също са подути,та и те го мъчат, горкото.
Иначе за 5 навършени месеца тежи 8кг и е 67,8см дълъг.

Обича да седи по корем, но видях,че още някое бебе вдига ръце в страни,при моя това е желание да го вземеш, не просто че се е изморил,а иска да го гушнем. Иначе доста изкарва, вече си изпъва ръцете на опора изцяло,много се надига и успява да се върти по корем на 180-360 градуса,за да види какво става около него, много е смешен,любопиткото, като пингвин е Grinning

От вчера забелязах,че иска да спи гушнат,което беше много мило,просто се завърта към мен,докато лежа при него,мушва ми се под лицето и ме гушва с ръчичка,пеейки си мантрата за заспиване и така заспива вече няколко пъти.  Разтапящо е,не ми се мърда направо,но и другите батковци ме зоват и все го оставям,като заспи Sad
Деси, не знам дали сте пробвали Лидълските дървени влакчета,аз съм вманиачена по тях, имаме 3 Grinning Много са добри Simple Smile

Последна редакция: сб, 04 яну 2025, 23:54 от Gamora

# 139
Милия, 38.7 си е висока темп, дано днес вече да не го болят крачетата, много са жални..
Много са презадоволени, след Коледа лошо ми е от играчки, няма къде да ги сложим вече, а другия месец баткото е рожденик и пак ще има нови. Моя поне подрежда, но това е единственото нещо, което съм го постигнала със заплаха.. знае, че ако не ги прибере-хвърлям ги. Но не е суха заплаха, веднъж изхвърлих един камион, който десет пъти казах да се прибере, че е в коридора и накрая го настъпих и го метнах в коша. Страшна истерия беше, но от тогава прибира..
Вкъщи регресията е в пълна сила, остави че яде постоянно, нощем крещи по цяла нощ и няма спокоен сън, само се върти и мъцка, тази нощ е спала на спалнята, върху мен и пак не се наспахме.. поне вчера се завъртя от гръб по корем няколко пъти, та вече знам, че може.

# 140
Ние все още не се обръщаме,нито от корем по гръб,нито от гръб по корем,което започва да ме притеснява,а другата седмица прави 5 месеца.

# 141
  • София
Момичета, страхотни играчки имат бебоците! Благодаря, че споделихте, набелязах си какви да закупя.

По-късно ще снимам нашите, тъй като се отправям към Вис Виталис за чувалче, че нашите, които стояха с месеци ей така, не му стават. Няма как вече със завивка, много я мята и май му става хладно. Втора вечер спи непробудно с чувал. Не знаем дали е от него, но изглеждаше много спокоен и с разликата, че не е мрънкал докато спи.

Иначе днес става точно на 5 месеца, над 8 кг е, мерим си го вкъщи ии да се похваля, от днес сутрин започна да се обръща по корем! ❤️ Общо взето само това прави. Буквално до преди два дни му беше нетърпимо и много протестираше. Бях си притеснена, че моето дете не се обръща, че не му харесва.

Елиф, точно когато не очакваш ще го направи!
Американските педиатри казват, че това се прави след 6ти месец и преди това да не се случи абсолютно нищо не означава. Ще стане!

# 142
Тази година наистина не започна добре, днеска правим 6 месеца още е болен, бяхме му поръчали торта и отиваме да я вземем и било станало някаква грешка и тортата е розова, а трябваше да е синя.

# 143
Роки, спокойно, тортата така или иначе е само за вас, на бебчо му е все тая. Евентуално само за снимките, ама здраве да е!

Момичета, тази кула на Монтесори за какво се ползва? В кухнята ли? Тоест да има детето къде да се качи да достига плота? 😃

Аз се ужасявам от много вещи, в това число играчки. Каквото зависи от нас, ще ограничим максимално бройката им. Отсега си правя сметка как всички поканени на първия му рд ще бъдат инструктирани да не носят играчки😂 Много по-смилено ми се вижда да дадат пари, с които евентуално да му изградим катерушка / люлка на вилата…Или да му купим Пиклер. Ще видим, аз винаги питам какво да взимам когато съм канена на рд/ погача/ друго събитие. Но не всички хора са така. 🧐

# 144
Кога видя те тортата? Не можаха ли нещо да направят? Да ги топнат в боя да станат лилави

# 145
Леле… Роки, аз щях да я върна. По-добре без торта Expressionless
При нас обръщането вече не е на дневен ред. Говоренето е, постоянно повтаря Мам, Ба … буквално и докато спи се пробужда да си каже агу, ба и заспива Grinning

# 146
Аз книжки казвам да купуват за празници, но накрая все се озоваваме с някоя пластмаса. Пример са ми свекърите- за коледа държаха да му вземат нещо, казах лекарски комплект, че сега е на тема ролеви игри.. е взели куфар с лекарски инструменти, линейка пълна пак със същите неща(стетоскоп, спринцовка,тн) и комплект за зъболекар. Бе хора, това е един шкаф, а не са му единствените подаръци Sob
Кулата на монтесори я ползваме от както пролази, първо я държах до един прозорец, изправя се и си гледа, без да те е страх, че ще падне. После в кухнята я преместих, качва се да си мие ръцете, да гледа докато готвя, като му давах все по нещо да “помага”, сега вече е голям за нея и ползваме икейска стълбичка, като бели гъби, лук, чупи яйца в купа, бърка, меси, чисто спасение си е Grin

# 147
По повод подаръците много внимавам какво ще се купува. С баткото в началото моите родители и свекървите решаваха само да вземат и после виждаха как не с аподходящи играчките или детето не им се радва. Сега ми се доверяват аз да поръчам играчката, а те да я купят. Така и детето е щастливо и те са доволни, че са го зарадвали. Нямаме много играчки. Като бебе полазвах по няколко и другите бяха прибрани. После ги заменях. Сега са групирани по кутии. Имаме един много удобен шкаф на ИКЕА с кутии и всичко е според това дали са пъзели, легота, малки фигурки, колички и тн. Удобно е. За бебето за сега до гимнастиката имам един панер с неговите неща, част от които са от баткото. За Коледа му взехме повече дрешки. Защото от какво се нуждае едно бебе една-две гризалки, една топка, шумяща книжка и няколко кубчета меки. Ние му взехме лего за ваната и имаше подарък една книжка за ваната. Та това са му нещата. После като започне да седи хубаво и д а пълзи му давам една празна бутилка от малка вода и да знаете колко хубаво си играеше така баткото. Хем я дъвчи, стиска хвърля и взима. 😂 Хубавото на капачките новите, че не може да я развърти и да попадне цялата в устата му.

# 148
Кога видя те тортата? Не можаха ли нещо да направят? Да ги топнат в боя да станат лилави
Като отидихме да я вземем видяхме, че е розова и нямаше какво да се направи защото хората, които правили тортата днеска почиват и единственото, което можеха да направят за компенсация е да ни дадът друга торта, която е със същия пълнеж

# 149
  • Пловдив
Gamora имаме лидълски влак, имаме икейски /също са хубави и може да взимаш различни части/, имаме и други разни 🫣
Крия играчки, подарявам и все взимам /от детството си помня две играчки - мишката Пуфи и едно Барби/.
Поне роднините се научиха да дават пари. Свекърите за първата година не ме послушаха за баткото, бяха решили, че ще купуват проходилка, аз им обяснявам, че нито детето ще я погледне, нито аз искам да има проходилка - не та не, взеха Чиполино Джоя 4 в 1, за мен една чанта пари, сглобихме я, стоя една седмица за украса в стаята, детето два пъти го качвах и освен да се катереше по нея друго не праваше - продадох я на половин цена.
Батута на двора също в 90% от времето е за украса /при все че е голям/, пързалката ползваше една идея повече. От люлката в един момент го хвана страх и сега не желае да се люлее. На басейна се радваше много, всяко лято имаме, така че го препоръчвам и за хора в апартамент живеещи.
Сега пак ще правя чистка, че сме взели голяма дъска за писане и магнити, да наблегне на буквите, че нещо няма афинитет към тях.

За тортата не се ядосвайте, обикновено възрастните се дразним, на децата им е все тая.

Общи условия

Активация на акаунт