Августовски бебета 2024 - Тема 3

• 18 978
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
Честита Нова Година момичета 😊 Желая ви много здраве, щастливи бебчета и прекрасна и незабравима година! Ние посрещнахме заедно нова година, гледаше през цялото време зарята от вкъщи и й беше много интересно.
Всеки ден си мисля колко бързо лети времето и как се променя с всеки ден… Прекрасно е😊
Мира не обича много да седи по корем и бързо й омръзва. Когато я слагаме полулегнала в нас се опитва да се изправя да седне и е много смешна, как си навежда главата и вдига крачета.
Нейната любима играчка е розово бухалче с дрънкалки на него, както и кученцето на Fisher Price 😊 много му се радва, когато го види и й пее.
Ние все още имаме проблем с късното заспиване, който става все по-голям, тъй като от седмица заспива към 1:30-2 часа и ми е много трудно вече да издържам до толкова късно…
Също така се приспиваме само на ръце, а ми е иска да променим това, но не знам как. Опитвам да я приспивам по различни начини, но не се получава. А сама независимо колко й се спи, няма да заспи. Опитвам се сега да й намаля дремките поне на 4, защото си прави по 5-6 дремки заради късното лягане и вее се отчайвам.
Ние ще започнем захранването началото на февруари, когато е на 5 месеца и половина и вече нямам търпение 😊

# 121
  • София
При нас светещите и пеещи играчки са най-интересни, когато е по корем. Иначе много се забавлява с дрънкалки и общо взето всичко, което издава дрънкащи звуци. Най-любимото, обаче, което може да гледа и изучава по 20 минути и я успокоява, дори при силен плач е алуминиево фолио (или опаковки от сладки, които са шумящи и лъскави).
Обърна се за пръв от гръб по корем преди няколко дни (на 4+++)
Мисля да я захранвам от понеделник, при навършени 5 месеца. Засега съм решила да следвам последователността: зеленчуци, каши, месо и яйце, плодове.
Стигнах и до алергените в книгата на Маги Пашова и тя обяснява, че в предишни издания на книгата е пишело друго (както бяха споделени тук страници от книгата ѝ), но най-новите проучвания са за въвеждане на алергените преди годинката.

пп И аз се сетих за странен случай.  Братовчед на мама е нямал зъби до 4 годишен и чак тогава са му излезли. Grin

Последна редакция: пт, 03 яну 2025, 12:50 от kuklichka_

# 122
Момичета, тотално извън темите, но в Комсед има -25% Hug

# 123
Pilala,това, което е като морска звезда с различни гризалки, от последната снимка от къде е?

Стиляна, твоят педиатър не прави ли проверка за това какво може детето - да държи опора на крачетата, да се обръща. Нашата го провери последния път. Тя живее с мисълта, че му даваме жълтък вече и яде по 150 мл каши, а аз още нищо не съм му дала, много съм смотана. Ама тя никога не ни пита, а си казва насоките и това е... Но се притеснявам сега януари да не вземе да пита... Със захранването давате ли и водичка вече? И как?

# 124
Pilala,това, което е като морска звезда с различни гризалки, от последната снимка от къде е?

Стиляна, твоят педиатър не прави ли проверка за това какво може детето - да държи опора на крачетата, да се обръща. Нашата го провери последния път. Тя живее с мисълта, че му даваме жълтък вече и яде по 150 мл каши, а аз още нищо не съм му дала, много съм смотана. Ама тя никога не ни пита, а си казва насоките и това е... Но се притеснявам сега януари да не вземе да пита... Със захранването давате ли и водичка вече? И как?
Ot ДМ ,но ние не сме Бг ,а в Германия

# 125
Маги, да не ти отчайвам, ама има вероятност да береш ядове с даването на вода. Аз преди предлагах много рядко, но като започнах захранването реших да му давам повече, за да балансирам приема на твърда храна и течности. И тогава моето дете реши, че водата е безвкусна и не я иска. Голям проблем, понеже като го нахраня с пюрето все пак е жаден, а като му дам мляко (според мен) калориите стават много. Та го мъча с вода и като че ли започвам вече да имам пробив в тази насока. И все пак не съм очаквала, че липсата на вкус в нещо, влизащо в устата, може да се окаже такъв проблем.

За мое голямо изумление картофът бе тотално отхвърлен. За сметка на това не съм виждала човек да яде броколи и карфиол с такова удоволствие. Аз също ги обичам, но по правило децата ги мразят. Слива и тиква се ядат с голямо въодушевление. Големият фаворит обаче е пилешкото месо. Всичко с месо се изяжда до последната лъжичка и после започва велик рев за още.

Със захранването отпаднаха всички предишни драми с повръщане след всяко ядене и нощният сън стана дъъълъг.

# 126
Водичка се опитвах да давам и преди захранването, но рядко пиеше по малко. Но сега си търси след хранене му давам и вечер преди сън, понякога нощем сега се буди за малко и давам малко водичка и пак заспива. За денонощие не е голямо количество, защото са по няколко глътчици. Но откакто го захранвам понякога се размънка, а е нахранен, сменен памперс, наспал се и тн и мрън мрън, накрая дам водичка и той се успокои.

# 127
Здравейте и честита Нова година! Желая ви здраве!😇💞

Знам, че скоро се коментира, но моля дайте отзив и предложения за консултант по детски сън, който сте ползвали?! Благодаря!

# 128
  • София
Да попитам за водата, как я давате? С шише или някаква преходна чаша?
В уебинара на Маги Пашова препоръча едни чаши от сайта ѝ, с тясно гърло, които да предлагаш от 6-ти месец, обаче аз не си представям бебето да пие от чаша директно.

# 129
Кукличка, аз мисля да взема тази. https://www.baby.bg/product/bebeshka-silikonova-chasha-sas-slamka-interbaby-siva/. За да се ползва и по-натам.

Вятър, браво, чак ми се прииска да дойдеш да захраниш и мойто. За месото не е ли рано?

Как се промени акото на активно захранените?

# 130
Маги и аз като теб си мислех за месото, но не е било така 😁 ето тази табличка ще си гледам. Утре започвам и аз захранването. Стискайте ми пааалцииии 😁❤

# 131
Маги, проверява някакви неща уж, последния път го хвана за ръцете и го повдига напред (не знам дали успях да обясня) и каза, че супер си държи главата. Оплаках й се относно обръщането, посъветва ме да правя упражнения, но и ние като не  сме от най редовните заради неговите настроения.

Пилала, много интересни играчки имате. Аз може би е хубаво да му взема още нещо електронно, току виж го впечатли, въпреки че изобщо не съм фен.

От понеделник Лъчезар е на смесено хранене заради моите лекарства и протестира сериозно. В такива истерии не беше изпадал от коликите. Аз от друга страна не стига че съм залепена за тази помпа, ами и постоянно ми се запушва някой канал и е направо нещо кошмарно.

Аз давам вода от самото начало, въпреки че знам, че за ексклузивно кърмени бебета не препоръчват. Не пие кой знае колко, но ми се стори по-добре отколкото да го стресирам със захранването.

Последна редакция: сб, 04 яну 2025, 09:56 от Stiliana16

# 132
Вода давам с абсолютно същите шишета, в които давам и мляко. Подготвила съм 2 магически чаши, но ми се струват тежки все още, за да ги вдига сам. Поръчала съм и едни дръжки от АлиЕкспрес за шишетата му - идентични са с оригиналните на Авент - нямам намерение заради едни дръжки да купувам други съдове.

Иначе, Маги няма какво да те притеснява в захранването. Децата по природа са любопитни, а и след толкова месеци само на това измислено мляко, повярвай ми, всичко друго им се вижда прекрасно на вкус. Първоначалното отхвърляне се дължи на изненадата от новия вкус. Нямам разумно обяснение защо да не давам месо - на детето му харесва. Засега единствено от потенциалните алергени се въздържам, както и от ядки. Тях мисля да ги дам в едно по-разумно време от годината, когато всички специалисти се върнат на работа. Ще се съобразя и с това да няма 2 метра сняг, за да си транспортирам детето спокойно.

# 133
В началото давахме редовно вода, но откакто е основно на кърма, даваме само когато хълца. Имам чувстото, че не прави разлика дали е мляко или вода Grinning

Като заговорихме за играчки, много харесах един дедеактически куб, дават го за 12+ месеца, само цената не ми харесва..но пък от коментарите заключвам, че е голям хит и децата могат много да се забавляват с него.

Също така ще вземем тригълник и пързалка на Пиклер, те са 10+ месеца. За тях знам от приятелка, че детето и много се кефеше на триъгълника и до ден днешен играе с него (вече е на 3г).

# 134
Гери, за Oball,не мисля, че си има крайна възраст, за която е подходяща. Винаги воже да се подхвърля и търкаля.

Ние имаме една такава висяща играчка https://www.baby.bg/product/visyashta-igrachka-za-kolichka-bali-bazoo-color-duck/ и сега гледам и другите на BaliBazoo и мисля, че са симпатични и качествени. Гризалката е мекичка.

Препоръчайте мекички гризалки за ръка. От хубав силикон.

Забравих да кажа, че тези дървени катерушки са супер. Също и монтесори кула Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт