Августовски бебета 2024 - Тема 3

• 18 971
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Пилала, каква е тази пълна версия? Нещо пропускам. При мен подписи не се виждат от години. Дори и през лаптопа.

Кажете какви играчки харесват вашите бебоци?Търся идеи.
Поръчах няколко от Shein и чакам. Прилагам в скрит текст.
Скрит текст:

# 106
от както отворих новата група, не виждах подписи, картинки ,всичко различно и реклами,които ми скриват цялата страница....та се чудех какво оплесках и Вики ме подсети да погледна настройки...та хоп гледам долу на екрана"пълна версия" , натиснах и всичко се оправи, та аз съм билана мобилна от лаптопа
 Иначе за играчките, утре ще снимам с какво играем, Вики беше постнала какво интересно в Амазон , поръчах ги и си на дневен ред от  тогава: сензорни хумени топки, въртележки , едни рингове малки и цветни за закачане на играчки (те сакато синджир и мога да ги закача навсякъде където ипо колкото искам да държат всичко ) един рак който тича като луд пее и свети. един барабан скъсква се да хлопа по него той пее песни( по този начин го накарах да движи и двете ръце координирано) и .....утр еще снимам всички , за което споменах Simple Smile

# 107
Еха, колко много играчки! Аз имам чувството, че каквото и да му дам, все му е интересно и се забавлява. Ако е с чорапи, задължително ги сваля и дъвче. Вчера му дадох капачката на една от неговите бутилки, голяма забава падна. Иначе общо взето това са му играчките, има още 2-3 плюшени, които не съм снимала. Топката е на Софи жирафчето и е голям хит, защото я “гони” 😅 Тоест протяга ръчички да я стигне, но я бута напред и се придвижва напред да я стигне. Прекарва 90% от времето си по корем, така и спи, само в количката спи по гръб 😅

Иначе вече непрекъснато излиза извън килимчето за игра и опипва и облизва мебелите наблизо..ако не внимаваме и пантофите ни 😳

Взели сме и образователно куче на Фишър Прайс, но то е за 6+ месеца.

# 108
Здравейте, слагате ли бебетата си седнали подпряни на нещо?

# 109
Темата вече зави в друга посока, но все пак да си кажа: бурканче с пюре, извадено от хладилника е достатъчно да се топли 15 секунди в микровълновата. Като се разбърка след това температурата е съвършена за моя вкус - съвсем леко затоплено.

Последна редакция: пт, 03 яну 2025, 10:41 от Вятър и мъгла

# 110
Честита нова година! Бъдете здрави, благословени и нека тази година донесе повече радост и усмивки за всички ни, а може и малко сън 😀.

Герка, като ти чета поста направо почвам да се тревожа. Лъчезар все още с триста зора седи по корем, единственият начин е да седя като маймуна пред него. Според мен на инат не иска. Абсурд да се заиграе с играчка по корем. Ще го изчакам още малко и ще говоря с педиатърката, защото още не се обръща..

Предвид, че в момента се храни само от шише е супер кисел и прави някаква двучасова пауза през нощта подобно на Лео на Вики.

Да ви попитам бяхте обсъждали някакви възглавнички за столче за хранене, какви сте вземали, че нещо  ми се струва, че му хлътва гърба като го пробвах?

# 111
И аз мисля, че понякога вещите от домакинството са по-приятни и подходящи играчки от играчките... някои играчки са доста странни и свръхстимулиращи или недоизмислени... Например, ние всеки месец го снимаме с любимата играчка от изминалия месец. Имаше три нови играчки, тип за количка и дрънкалки, и единодушно решихме, че най заслужава да влезе в снимката една муселинова пелена, която е чудесна за игра. Връзвам я на активната гимнастика и си я тегли, играем на дзяк/тути бау/пикабуу, или както му викате Simple Smile, гризка си я и т.н. Като е по корем играчките трябва да са изцяло меки или да висят отсреща на гимнастиката. Ние днес сложихме килимчето за първи път (казах ви, че сме БАВНИ) и се вижда разлика. Затова всички, които още не сте сложили килимчета на пода, слагайте. Чувства се сякаш по-уверен и свободен, а и си е твърдо и детото по друг начин се държи. А честно казано, и аз се потъркалвам и си почивам. Сега ше вземам играчките от скрийншота, като Oball  е силно препоръчана от специалист по детско развитие, защото е мека и може лесно да се хване.

Вики, благодаря ти. Добри съвети, както винаги. Бързо оздравяване. Исках да те питам от къде са вашите, защото дядото е деди, а така казваме по нашия край - Червен бряг Simple Smile

Не знам как се прави скрит текст, извинявайте.

# 112
  • Пловдив
Две кутии с всякакви играчки и най-интересни май са му ръцете 🤣 има всякакви силиконови, меки, шумящи, квичащи, дървени...все тая.

Времето за топлене на каквото и да било в микровълнова зависи от мощността. Нещо изкарано от хладилника под 40 секунди не го пускам. Добър съвет е това с разбъркването, преди да се пробва.

# 113
Вкъщи сега ситуацията не е съвсем типична и ми се струва, че и играчките го отразяват. В момента много се радва на всякакви пеещи/говорещи неща. Според мен обаче до някаква степен, защото баткото си умира да ги пуска и съответно така най-много го вижда. Другото особено интересно все още са рингчетата и топката на Oball.

А като прочетох за килимчето на Маги се сетих, и при нас то променя много играта, но най-весело му е като го преобличам и са мъ голи краката. Сега баба му направо полудява като го види бос и постоянно го обува, но след няколко дни ще има възможност пак да се наслаждава на голите си крачета и за игра през деня.

Втора нощ сме на толкова често ядене, не ми се мисли, ако беше с шише. На 8ми ще дойде акушерката за захранването, не мисля, че от това се буди толкова, ама току виж пък вземе да му мине.

Скрит текст:
Маги, баща ми е точно от Червен бряг, майка ми е от Казанлък, живяла съм дълго в Плевен. По принцип аз на моите дядовци май никога не съм казвала деди, а винаги са ми били дядо, но с детето в един момент така тръгна и така си остана. А даже може и от мм така да е тръгнало, той пък беше от Велико Търново.

# 114
И при нас най-забавната играчка са ръцете Joy Но като цяло всичко харесва стига ти да играеш с него, единствено с крем Бочко се заиграва сам … идея си нямам защо Grinning
Аз мисля да продължа да използвам нагревателя и за пюрета, како до сега за кърмата. Няма да залагам на микровълновата.
Момичета, вашите деца имат ли дълъг дневен съм? Аз едва вчера си дадох сметка, че дремките са изчезнали и всеки дневен сън е по час , час и половина. Ако спи по-малко се буди с плач и трябва да приспивам отново.

# 115
При нас са си по 30-40мин, ако втората е по-дълга с гърда в уста ляга към 8 вечерта, иначе отказва 4та дрямка и последните дни в 19-19:30 вече е лека нощ деца.
Вкъщи хем е на пода през повечето време, хем никакъв интерес за обръщане или седене по корем, пери ръце настрани и направо се мъчи, но продължавам да я слагам постоянно. И тя се кефи като е гола, през деня и правя масаж и я оставям повече врвме, а и вечер преди баня, тогава плува във въздуха, маха с ръце, крака, кеф голям.

# 116
  • Пловдив
Най-много седи по корем, без да мрънка във ваната. Но го слагам и на земята, колкото и да не му се нрави.

# 117

Както обещах, с това играем ние. Музикалните играчки натиска само когато е по корем.

# 118
Здравейте, Калоянче вчера стана на 5 месеца и подкара 6ти направо не мога да повярвам кк лети времето наистина. Той също обича да стои голичък и има любима игра сега да вдига и пипа крачетата и независимо гол или облечен постоянно го прави. По корем стои, но все още рядко се обръща и не пълзи, но може би ако сме на килимче наистина би било различно. Също така и започнах да му подавам две пръстчета и той се хваща за тях , стяга раменца и се повдигаме , много се радва тогава, но гледам да не го правим често . Като му правя боц с моето носле на неговото се смее с глас😁Любими играчки са му тези закачени на гимнастиката и шезлонга, няколко гризалки, едно динозавърче гумено част от игра за редене и има една мечка дето повече прилича на маймунка, беше подарък заедно с едно одеалце и обича да я гушка и понякога тръгва да и хапе шапката😁 много свирещи и светещи играчки в момента не харесва особено .
Относно захранването вече си хапва добре картоф, тиква, пащърнак, броколи и морков , но ако е малко и не го усеща😁. Имам още няколко зеленчука и сме повъвели горе долу.  От другата седмица може би ще започна постепенно кашички и после и плодове. Месните най-рано от другия месец ще бъдат.

# 119
И Момчил много обича да му подам пръстчета да се хване и да го вдигна. Някъде от месец започна да се хваща наистина здраво и сега не се притесняваме да го вдигаме по този начин 🤪 И пръстите на краката са му интересни, затова чорапите не изкарват дълго на мястото си…Честно казано и аз съм чувала, че в чужбина бебетата са боси, но на мен ми е притеснено да го оставя дълго време бос - крачетата му стават студени 😏 Да, знам какво ще кажете за оросяването, но на мен хич не ми е комфортно като са ми студени крайниците, не виждам защо на бебето ми би му било.

Стиляна, според мен нямаш причина да се притесняваш, бебетата са различни и се развиват със собствен темп. Онзи ден един семеен приятел ни разказа, че е проходил чак на 3 години! Човекът си е напълно здрав и нормален, но това ако се случи в днешно време на родители като нас, сигурно ще сме обиколили половин Европа по доктори и рехабилитатори 😄

Тази Oball ме заинтригува, до кой месец е?

Общи условия

Активация на акаунт