Августовски бебета 2024 - Тема 3

• 18 967
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
И Ивайло проспа гърмежите, но на село нямаше пиратки, а зари. С баткото ги изгледахме, заспа към 1.
Днес ще бъде мързелив ден.

# 91
  • София
Честита Нова година мили мами! Бъдете много здрави и щастливи! Party Time

И Юлия нищо не разбра от новата година. Имаше само заря, нямаше пиратки и това беше хубаво. Иначе по Коледа в родния град на ММ, точно под терасата ни, гърмяха нещо като бомби. 1-2 проспа, но на третата цялата се разтресе и заплака много жално. Бухалът Оли усети шума и се пусна, а той засича силен бебешки плач обикновено.

Ние не можахме да мигнем до 2ч, защото заведението отсреща бумтеше страхотно, имах чувството, че чак нашия блок вибрираше. Бебка и това не отрази.

# 92
Момчил пък се събуди от гърмежите 😢
Бяхме пуснали пречиствателя на въздух на максимум до главата му, хем за бял шум, хем да пречиства, че въздухът в София пак е токсичен 😩
Естествено и ние не сме спали. Режимът му се прецака с това среднощно събуждане, после в 4 като се събуди за хапване беше супер активен, едвам заспа пак..

Днес продължава да не се диша в тази мъгла навън, та няма да излизаме, което пък поставя под съмнение обедния сън, защото най-добре спи в количката.

Сутринта пуснах пералня защото се надявах на поне малко слънце 😫😭 Нямаме сушилня и това се оказва истински проблем през зимата в София. Почнах да пускам пералнята според прогнозата за времето, но кел файда, че прогнозата от 3 дни уж е за слънце и 8 градуса, а всъщност е мъгла и сигурно 1 градус…

# 93
Ох пропуснах да питам . аз линещо не съм в ред ,от както влязох в новата група виждам огромни реклами ,липсват линийките за бебетата,облика на форума е различен...само при мен ли или нещо ъпдейт?

# 94
За много години, момичета!
Бъдете здрави вие и семействата ви! Heart

# 95
  • Пловдив
Гери, аз пък не знам защо не желая да ползвам сушилня, всячески се противя 🤣 чат-пат пускам при свекървата, но взехме влагоабсорбатор и вече суша дрехи в банята - хем банята ми е суха, хем дрехите. Много съм доволна от тази покупка, преди сушах на климатикът в дневната и като дойдат гости гледат дрехи.

Последна редакция: чт, 02 яну 2025, 00:59 от Десиссслава

# 96
Момичета, как мога да сгъстя АМ и кърма? От няколко дни рефлукса пак е на лице, но не искам да сменяме храната за пореден път. Чета за оризова каша (над 4м.) ,но ако някой знае от опит ще съм благодарна!

# 97
Честита Нова Година! Бъдете здрави и щастливи вие и семействата ви!
При нас баткото проспа гърмежите. Бебко снощи се събуди в 12ч пи едно мляко с нас за наздраве и легна. Легнах и аз, ама не е имало сън цяла вечер и сутринта вече беше на лице избилото зъбче. Та точно на накършения 5 месец на бебо си има и първо зъбче. Днес е спокойно, спи и яде и не мрънкоти така. Ще починем някои и друг ден и сигурно ще почва съседния зъб да избива 🤍. Май не съм писала скоро, започнах и захранването, хапва си батат, утре ще въвеждам пащърнак.
Симбо,  оризовата каша не е алергени може би ще можеш да сгъстиш млякото с нея. Пиши на педиатърката си все пак и тя да каже.

# 98
Много се развълнувах за вашите зъбати зайчета-байчета Simple Smile Да са здрави зъбките Simple Smile

Гери, взимай влагоабсорбатор, не го мисли. Сестра ми простираше навън в София в Лагера, ми то си миришеше прането на пушек... Добра работа ще ти свърши за прането. А също и за банята през есента и пролетта, когато няма парно. Ние простираме само вътре. То дори само от парното съхнат. Че влагоабсорбаторът е на балкона заради стерилизатора, че стерлизирам по два пъти на ден все още...

# 99
Честита Нова Година, мили мами!
Бебка се изплаши от гърмежите, но най -вече от пиратките хвърлени под къщата точно.
Аз започвам захранване живи и здрави тази неделя, направих си схема до към 20-ти ден.

Майките на момиченца 🎀 - Кога ще продупчвате ушички 👂или вече сте? Ще си чакате ли благовец? Аз мисля да не чакам, защото сега си пипа ушите, а до тогава ще се осъзнае повече и ще си дърпа обеците. Та този месец ми предстоят захранване, продупчване на ушички и фотосесия в края на месеца за 6м. Не мога да повярвам, че след 1 месец точно прави 6м.. това време лети 🥹🥹🥹.

# 100
Момичета, готовите пюрета на ХИП са за директна консумация, нали? Топлите ли ги или направо със стайна температура? Ако ги топлите, как? Прибавяте ли им АМ или кърма? И колко?

# 101
Честита Нова Година, желая много здраве на всички!
Ние сме като Pilala последно време, кърмене по сто пъти на нощ, паузите от 6-8 часа са мираж вече и съм изключително недоспала и изнервена.
Обеци ще оставя сама да си поиска и тогава ще пробием, мен са ми пробивани ушите 9638379 пъти и съм със много лоши спомени, защото просто не исках да нося обеци и майка постоянно за някой празник ми ги пробиваше, защото са зараснали. До ден днешен обеци не нося и не харесвам, та ще оставя избора на нея дали/кога и ако поиска съзнателно ще я заведа да си ги пробие.
Симбо, аптамил имат специално за сгъстяване, но съм ги виждала в Англия, намерих в този сайт

https://www.stokizabebeto.com/produkt/%D0%B0ptamil-c%D0%B3%D1%8A … 0%B5%D1%84%D0%BB/

# 102
Честита нова година! Да сме живи и здрави, щастливи и обичани!

Лео също проспа гърмежите. При нас по принцип си е основно заря и много малко просто гръм, но къщата е така направена, че всичко се чува. Лео стана в 23:30 да хапне и си заспа обратно преди да се започне, изпусна си биберона по едно време и се размрънка, ама това му беше. За баткото обаче беше голямо вълнение въпреки студа и вятъра. За нас беше по-сложно, че сто часа мислихме как да стане работата с нашите фойерверки в този вятър, ама поне съседите имат опит и подготовка и детето не разбра колко мама и дядо се мъчиха. Научих по нещичко, ама може и просто да се наслаждаваме на съседските следващите години.

Ние от Коледа сме болни всички вкъщи, за щастие децата най-добре се справят, ама на възрастните ни се разказа играта. Така че празнуването ни е общо взето сведено до минимума плюс радост за Макси.

Маги, струва ми се, че пак много си се притеснила. Готовите пюрета са си готови за консумация, по принцип се топлят, но и на стайна температура съм давала. Топлина съм във всевъзможни варианти, на опаковките пише на водна баня или в микровълнова, топлила съм и в тенджера изсипано пюре, и на парното, и в уред за топлене на бутилки с АМ, и в микровълнова и изобщо когато както съм могла. Като топлиш (за микровълнова тук изрично обръщат внимание на това, ама според мен важи за всички методи) разбъркай хубаво, за да не се окаже, че някъде се е стоплило до горещо, а някъде още не е разбрало.

Пилала, и у нас тази нощ беше голямо будуване. Най-дългото време между хранения му беше 2ч, не му пука, че мама е болна и има нужда от сън. Надявам се да е пак някой скок и да минава бързо, че иначе ще откача. На 7ми си отиват нашите и оставам сама с децата, ако не оздравея и да се понаспивам, ще ме е страх да тръгна сутринта да карам баткото на градина да не стане някоя беля.
А облика на форума не мога да коментирам, на мобилната версия така или иначе не ги виждам подписите. На лаптопа отварям като пускам нова тема или покрай ражданията ми беше по-удобно там да редактирам списъка. Ама сега не съм отваряла, може в настройки да са ти спряни подписите, това се сещам, въпреки че не знам защо биха били без да си го сменяла ти.

Пуснах съобщение на моята акушерка, да ме планира за посещения да почваме захранване. Очаквам отговор още, но предполагам за другата седмица някой ден ще е и започваме.

# 103
Честита Нова Година!
При нас новата година не започва много добре, снощи докато спеше се събуждаше и кашляше, а тоя сутрин вече и дишането му беше различно. Ходихме на лекар и се оказа, че вече секрета е започнал да слиза към бронхите и започваме инхалации ( наложи се да купим инхалатор и избрахме Omron Nami Cat ) с Пулмикорт сутрин и вечер и капки Фенистил.

# 104
Ох оправих си изгледа на форума ВИКИ , БЛАГОДАРЯ , някак съм натиснала мобилна версия и едвам издържах....сега отново съм на пълна и всичко е по старому...пак Ви чета с "кеф" Simple Smile
 Моя човек пак не спа отново ,това мога да се похваля и другата седмица почвам да захранвам поне да изключа факта  ,че е гладен...въпреки, че който го види казва ,че е пухкав(такива кълки има Simple Smile))))
 От както започна и да ака по веднъж на ден ,че понякога и пропуска не е толкова хепи и игрив ,а по скоро писклив.
 Сутрин двете дремки го научих да заспива сам, но съня преди баня  е много труден....нощта не я коментирам изобщо Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт