Августовски бебета 2024 - Тема 3

• 18 535
  • 743
  •   1
Отговори
# 735
Оле, браво на децата! Чак се изправя, иди го хвани тоз Момчил, да ти е здрав! И това е период с количката, като пролазят не им се седи вързани хич. Ама.. и това ще мине.

Аз готвя всеки ден поне по веднъж, понякога и за обяд и за вечеря, трудно се повтаря манджа вкъщи, но пък е бит пазар, играчки навсякъде, чистя отгоре-отгоре и това е. Гледам да покривам някакъв санитарен минимум и да не се втелясвам толкова, ако баткото беше на градина щеше да е къде по-добре, но каквото такова.

Трето бих имала, ако имаме възможност за по-голяма къща, към момента детската стая е една и не бих натъпкала 3 деца в една стая. А пък след 2 майчинства с година помежду си(първото само година и 2м, но все пак) ми се иска да поработя малко повече, имам мечти и да отворя нещо мое, та май трето.. ще се размине поне към момента.

# 736
Mim GiGi, на колко е твоето детенце? Аз пак да кажа, че тук има бебета и не навършили 5, и наваршили вече 6 месеца. Така че следи кой на колко е, на първата страничка пише.

Моето пък яде по сто пъти на ден някакви дребни количества, аз му предлагам 140, той изяжда 100 примерно. Почти на 6 е. Не знам защото е дребен или има моя метаболизъм, да огладнява често и изведнъж... Или просто не сме се научили другояче.

От няколко дни се опитвам да ви разсмея с моите наблюдения върху поведението ми.

Например, забелязах, че като храня бебето с пюре, заставам пред него и почвам неистово да се облизвам с всяка негова хапка. По-интересното е, че забелязах, че не мога да не го правя. Автоматично почвам да се облизвам вместо него...

Другото е, че забелязах, че като бързах да се облека за разходката ни вчера, си се самонасърчавах, както като обличам него - "хопа, хопа", докато си обувам дънките. Същото се повтори и днес, като му свалях количката по стълбите... хубавото е, че няма свидетели засега...

Напоследък си мисля как се преекспонира как някой плувал амнайсет часа в ледени води, вдигнал половин тон, т.н. а не се празнуват ежедневните постижения на всяка майка..., която вдига от лег заспало бебе, например. Недооценен е този труд, ако мога да го нарека труд... то е цяла наука, философия, изкуство...
Малко късно, но да отговоря все пак. На 12.08 се появи бебчо. Вчера стана на 6 месеца.

# 737
Хич не искам да се изправя, нито да пълзи толкова рано! Беше толкова по-лесно когато просто си лежеше на килима и само се обръщаше! А сега е непрекъснат страх, клечане до него, но не мога да му уловя всяко падане. Незнайно защо в момента кабелите са му топ цел..
Представям си как след няколко месеца се катери по мебелите и направо се чудя дали ще успея да го опазя жив и на каква цена…

# 738
  • София
В една вайбър група видях, че коментират килимчета за игра на екоплей. Били супер меки, удобни, издържливи (pvc).
Отварям споделените линкове и виждам, че струват по над 300 лв. Нашето е около 70 лв. Аз ли нещо съм сгрешила с избора или над 300 лв. е малко прекалено? Изпускам ли нещо?

Отделно като почнат по тия групи да се показват коя колко може, ми се повръща.. Защо ли влизам изобщо..

# 739
  • Пловдив
Елиф, без.

Ооо, такива групи и дискусии ги пропускам като детска площадка 🤣
Никакъв специален килим не съм купувала.

# 740
Аз пак да ви кажа на екоплей килимите, че не струват. Не се перат, дори тези, които са специално за домове с домашни любимци. А дете, а куче повърне на килима, какво правим? Изхвърляме го.
Преди 2г бяха по 150лв някъде, може и 200 да е бил, но беше от големите, сега може да са станали по-скъпи, но мен ако питате и 50лв са им много.

# 741
Момичета, от малко повече от седмица май не съм ви чела и за малко да ви загубя. Пускам НОВАТА ТЕМА и използвам и да с отчета малко по актуалното:

И ние боледува(х)ме. Макси беше пръв, той мина само с кашлица и хрема, както винаги 2 дни беше малко по-отпаднал и сега пак покашля от време на време, ама иначе е пълен с енергия. С Лео последвахме, ние започнахме уж само с хрема, но Лео вдигна температура, беше много кисел, изобщо не му се играеше, не се усмихваше на нищо, само мрънка и се гушка, спеше често. От време на време кашля според мен от стичащи се секрети. Днес вече дава хубави признаци на оздравяване, много усмивки раздава, игра си, хапва си както обикновено и спа по-нормално през деня, нощта ще я видим какво ще ни донесе.

Някой беше питал за спанак, давах с картоф, а вече съм го мешала и с какво ли не и то с не едно нещо наведнъж. Моето дете го харесва засега поне. А който спомена за пюрето с ориз дето е станало на забравих какво, тоя филм съм го играла с Макси, домашно не пасирам ориз и паста вече. Тогава при първите пюрета с ориз и с паста бях пробвала, е то добавях вода, добавях, ефект нулев. Накрая ги изхвърлих и дадох готово тогава, а като питах акушерката тя ми се засмя и ми каза, че затова ги давам от 8ми месец, защото вече вкарвам парчета и тях няма да ги пасирам, а да ползвам ситна паста и ориз и просто да варя хубаво. От готовите има и с паста и с ориз, даже май и сега на Лео съм давала, ама не знам как го постигат.

Трето детенце така ми се искаше, и мм казваше, че и той е навит, но уви. С второто има неща, които са по-лесни има и по-трудни, много неща са различни, но за мен си заслужава.

За падания, май тук не съм споменавала, Лео падна от дивана, то преди доста време струва ми се беше, аз в момента сравнително рядко го оставям на такива места, най-вече е на килимчето на земята, или в леглото на батко си. Все още си позволявам да го оставя уж за момент на спалнята, на дивана, дори на повивалника, кога ли ще ми изиграе лоша шега. Макси беше по-голям на първото си падане, май на около 8м, той пък падна от спалнята и как го постигна и до ден днешен не мога да си обясня. От там нататък обаче колко още е падал и се е удрял тук и там...

Коментирахте и кашата с какво правим кърмещите, аз правя безмлечна с вода и плод следобед. А днес пак се убедих дето коментирах преди, че моята оризова си се втечнява и то не от кърма. С кой акъл реших да направя кашата на детето докато още спи, не мога да ви кажа. То обаче реши да спи добре, даже търсих евентуално някой да остане при него за 20мин докато взема брат му от градина. Така и не намерих и тъкмо вече бях приела, че ще трябва да го събудя (драмата ми беше, защото беше болен и сега не знам дали не си е още уморен, иначе вече претръпнах да ги будя) и той стана сам. Обаче трябваше да вземем баткото и докато се приберем кашата естествено беше с консистенция на сокче. Детето по никакъв начин не искаше да я пие, направих му нова, той пък взе да се сърди (то си беше и доста време от последното хранене), дадох му от хрупкавите хлебчета да си чеше зъбите и докато си го изсмуче (изобщо не е дълго време) кашата пак беше почти на вода, набързо му я дадох, изяде доста.

Иначе какво ново при нас, Лео си се избутва все още назад, ама влачейки се, само с изпънати ръце, прави опити да вдига дупе. Хапва на обяд пюре, следобед каша, другата седмица очаквам, че ще включим вечерята вече. Ходихме и на басейн, Лео не беше изобщо очарован, но пък беше уморен и ще пробваме пак скоро. Утре сме на преглед, най-накрая да го мерят и теглят, че ми е любопитно.

А да ви разправям за консултантите по съня. Бях ви споменала, че за по-бързо в края на миналия месец се записах в някаква програма на едни американки, а не при мамо спи ми се, които си харесвам. Първите два дни с оправянето на режима имаше определено подобрение. Което сега трезвомислещото ми аз може да ви каже с абсолютна сигурност, че беше от рутината преди сън и наваксването на преумора. Та според тях това беше перфектният режим за него в дадения момент и можеше да продължа към метода им за самостоятелно заспиване. Е до там ми беше удовлетворението от тях, детето си заспа само вечерта, обаче на първото събуждане реално трябваше да приложа въпросния метод и след 30мин истеричен рев им теглих една благословия, успокоих си го с триста зора, сложих го да си спи и писах на мамо, спи ми се. То пък така се случи, че беше през нощта в един петък срещу събота и те съответно ми отговориха чак в понеделник, аз в събота писах и на американките, че тая тяхната няма да я бъде в нашето семейство. Американките отговарят и в събота, и измежду хилядите доводи защо не съм права, и колко техния метод е едва ли не съвършен и не знам си какво, ми казаха, че ако съм толкова категорична ще ми изготвят план по алтернативен по-лек метод, но щяло да отнеме повече време. С техния метод трябваше за общо 10дни от началото да сме с хубав режим и самостоятелно заспиване на всяко спане, с алтернативния, който ми изготвиха се очакваше още 45 дни да изместваме асоциации и да прибавяме и махаме, някаква абсолютна лудост ми бяха изписали. Реших да се оправям сама (Дани от мамо, спи ми се ми предложи да ме вмести доста бързо, ако имам нужда, но исках да видя алтернативния план на американките, нали съм им платила). Пробвах си го по мое усмотрение и от неща, които съм научила до сега. Имаше някакъв ефект, ама третата дрямка беше все с мъчително приспиване на ръце. Пропуснах да кажа, режимът, който му направиха беше с 3 дрямки, при положение, че аз още преди това им казах, че той сам последните два дни беше направил само 2. И реших да послушам себе си, а не тия дето не ме слушат и го пробвах с две дрямки и о, чудо, детето можело да заспива самО в леглото си без рев, без проблеми, без да се буди по хиляда пъти на нощ, без кратки дрямки, и представяте ли си за 1-5мин и то 3 дни след като реших, че ще стане по мой си начин и още на първия ден, в който направих мой режим. Сега имам уговорка, ще си направя малко по-нататък една консултация с Дани, имам няколко неща, които искам да изкоментирам с нея, но не са ми за в момента. И установих колко е важно на какви консултанти ще попаднеш, аз вече ако имам нужда от нещо, ще си знам да имам малко търпение и да си търся тези, от които съм доволна, няма да си правя експерименти. Друго, което тук коментирахте за консултантите и аз видях от тези американки, е да ми казват колко и кога МОЖЕ да си кърмя бебето. Оф, оплаках се, надух ви главите, а сигурно и прозвучах малко като реклама, ама ми олекна де.

# 742
Здравейте, моля за идеи за играчки. Иска ми се някаква играчка, която да пипа с ръцете нещо да дърпа, да развива ума. ( без дрънкалки, гризалки и топки).
Гледам, че има едни кубове с много неща по тях, но те все са за над 1 година.
Какви играчки имате вие?
Търся нещо за над 6 месеца.

# 743
Здравейте, моля за идеи за играчки. Иска ми се някаква играчка, която да пипа с ръцете нещо да дърпа, да развива ума. ( без дрънкалки, гризалки и топки).
Гледам, че има едни кубове с много неща по тях, но те все са за над 1 година.
Какви играчки имате вие?
Търся нещо за над 6 месеца.
Влез в другата тема, преди твоя отговор, по̀ горе има линк към нея. ❤

Общи условия

Активация на акаунт