Августовски бебета 2024 - Тема 3

• 18 538
  • 743
  •   1
Отговори
# 690
Наде и моят средният има увеличено легенче. Няма проблем, вече е на 3г, все още не го е израстнал, но няма страшно. Просто ходим 1 път в годината да го следим, да не би да има някаква инфекция, но лекарката каза,че щом няма и увеличението е в някакви граници - няма никакъв проблем, просто си го наблюдаваме.
 Аз си го слагам в столчето за обяд седнал - той се дразни ако е полегнал там. Ако се свлече или изкриви го намествам. Иначе сам да седи - по малко го слагам,той се отпуска напред и след малко се катурва настрани.
Аз добавих жълтък за 2 дена, сега ще спра и утре ще пробвам да вкарам някоя безглутенова каша,дано нея да яде,че вече се притеснявам че не си набавя необходимите неща за възрастта. След тях ще вкарам месо (другата седмица,демек), ще е на 6 1/2 м тъкмо.

# 691
  • София
Да споделя набързо, че днес се вкарах в сериозен филм. Ако имате кърмаче с много сополи : Сара от няколко дни е с тежка хрема и яднес сутринта вече отказа да суче, защото не можеше да диша от сополи. Тя е изцяло на кърма от раждането и никога не сме имали проблеми. Обадих се на консултант по кърмене, съветът ѝ беше да капвам някакви капки в носа преди да засуче, за да спадне лигавицата, но категорично ми отказаха капки за бебе без рецепта. Купих накрайник за отпушване на носа, но не за прахосмукачка, изсмукахме добре сополите и тя веднага засука.

# 692
Какъв накрайник взехте? При нас от няколко дни е същото, но се буди нощес от носа и е супер ядосан. Ходихме на лекар нищо му няма, може би от зъбите … които все още нямаааа Grinning
Момичета, дадохте ли спанак? В каква комбинация? При мен с картоф се отхвърли след 5тата лъжица Cry
Мисля да пробвам да добавя и морков .

# 693
  • София
Сутрин и вечер редовно дърпам сополи.

Gamora, да, ще чакаме да израсте. То като няма симптоми и неразположение реално няма какво да се направи. Малко се успокоих.
След прегледа реших да си дам мнението в Супердок
За първи път ми публикуват коментар, а никога не съм писала обиди и квалификации.

Иначе слагам си го седнал в един пуф, който има играчки закачени и ги дърпа, дърпа си чорапите. Няма баланс, ако е извън стола за хранене или пуфа, тръгва напред да пада. 😀 Но пък всеки ден е напредък с планка. Днес стигна до едни кабели, та се наложи да "запуша" мястото с един кош за играчки.
Явно са му много любими чехлите ми (гумени), измих ги да си играе с тях щом го влече. 😀

Не сме спирали да даваме биогая от самото начало. Обикновено вечер давам.

Купих някакъв крем за подсичане от ДМ, ще го пробвам. Това го пиша по повод прехвалените и излишно скъпи стоки. Иначе си ползваме един в розова кутия на Галафарм, ами страхотен е. В началото купувах Бепантен, обаче хем свършва бързо, хем за тази сума не си заслужава, а и ми мирише на болница от него. Това на Галафарм мирише страхотно, стои си мазно и не оставя бели следи.

Виктор е в скок според разни таблици, но явно е вярно, защото от средата на януари се буди всяка вечер в 02 или 02:30. Изпива доста кърма и обратно е заспал. Снощи не се е будил, което доста ме изненада. Иначе го очаквам днес да се събуди в 2, все пак е класик.

Преди няколко дни пък се наложи за първи път да дадем Панадол и да намалим венчето с гел с лидокаин, тъй като както си спеше, се събуди с лек плач, но после много ескалираха нещата, за секунди. Страшно дране, нямаше температура. Имаше точно направени изследвания и там всичко наред. Според мен и мъжът ми са зъби, той пък категоричен. Нормално ли е като ще никнат зъби да има чак дране? Много се уплащих за детето. Успокои се от Панадола, изпи си кърмата и заспа между нас.

Симбо, не понасям жените лекари, а и някои други. Просто много са кисели някои. Иначе изследванията станаха за 15 минути, при нас е в поликлиника всичко.
Относно спанака - ще го предложа с тиква и картоф. Дано не е гадно, може би ще пробвам първо аз. 😀

# 694
[quote
author=Симбо link=topic=1724026.msg49292224#msg49292224 date=1739208270]
Какъв накрайник взехте? При нас от няколко дни е същото, но се буди нощес от носа и е супер ядосан. Ходихме на лекар нищо му няма, може би от зъбите … които все още нямаааа Grinning
Момичета, дадохте ли спанак? В каква комбинация? При мен с картоф се отхвърли след 5тата лъжица Cry
Мисля да пробвам да добавя и морков .
[/quote]
Аз дадох спанак с тиквичка. Хареса се.

# 695
  • София
Ето това спаси положението

И аз ползвам розовия крем на Галафарм по същите причини, но при нея е за превенция от обрив. Много ѝ беше зачервена кожата вече и това на Лили помогна

# 696
Спанак давах с ориз единия ден , на другия ден с картоф.Изяде си без проблем.Бях сложила 10 листенца бейби спанак.

# 697
  • Пловдив
Спанак дадох с картоф, малко яде, но аз вече това не го отразявам, че той от всичко малко яде.

# 698
При нас положението е “ден да мине, друг да дойде” 😀. Върна си нощното будуване в някои вечери и аз съм “живите мъртви”. През други просто се буди по 10 пъти и се върти. Яде абсолютно когато му скимне и колкото му е кеф - няма на 2-3-4 часа…цъ. Пюретата както бяха ок, сега са един ден 10-15 лъжички, друг 2. Ако може майка му да го разнася непрекъснато ще е супер, ако не.. кака му да го занимава. Та сега съм на етап не да чакам мъжът ми да се прибере да го поеме, а каката да се върне от градина. Сънят през деня е “тука има-тука няма”… Мрънкането май е повече от гукането, а зъби…едваааам белеят. Аз карам на бисквитки Траяна, че така по се оцелява..

# 699
Ох, Lalz, вчера вечерта се сетих, че съм на един банан, с двете деца болни съм точно “живите-мъртви”. Днес най-накрая ще си измия косата, че не приличам на нищо.
Грипа минава май, вече нямаме повръщане, разстройство или темп, но все още кашлят и отделя гадни секрети от носа и двамата. Днес ще ги водя пак на преглед, но този път сама, няма кой да ми помогне и направо ми е зле като си помисля, защото почти винаги чакаме поне 15мин пред кабинета. Ноо малката нощем се дави от сополите и кашля жестоко докато не отхрачи и после вече спи в мен, докато аз седя. Иии това е трета нощ, ако доживея уикенда ще си позволя една голяма чаша вино, казвам ви..

# 700
Определено предпочитам цялото безсънние пред болни деца.. малката с какво я лекувате от грип ?

# 701
Милива, влизам в положение. "Варицелата - алергия" при бебето се оказа коксаки вирус в крайна сметка, после по обрива около устата се установи,понеже по ръчичките и крачетата имаше единични. Пъпките много приличат на варицелните - с мехурчета. Та сега и двамата ми батковци са болни. От събота бяха с 39 температура, днес са добре, но единият е със страшни болки в гърлото и пищи от всичко,което хапне. Днес се появи и обривът,а вчера чакахме над 2 часа пред кабинета,понеже имаше много хора пред нас. Та и аз съм на оцеляване. Малкият се буди през час-два с истерия. Няма успокояване,освен гърда,а се бях зарадвала,че миналата седмица беше започнал да се буди по веднъж на вечер. Още малко да избутам и тази седмица и ще си поема въздух малко. Аз си сипвам почти всяка вечер по чаша вино, че само това ми остана Grinning

# 702
Ох момичета не мога да седна да пиша, ние все сме в джаза с моят Филип.Искренно съчувствам на мамите , където ви е подгонил вируса,слушам положението в БГ е много зле.Предпочитам да не спя с месеци отколкото да гледам болно бебе, чак не искам да си го помислям. Бързо оздарвяване на всички !С първото дете бях по хард,сега за това треперя косъм да нему падне от косата, а трябваше да е обратното и да съм претръпнала.
Ние пак се будим нощем на по 30мин или на  1час и всеки път виси на гърда.Пюретата ги прояде пак(120мл) и давам десерт круша,круша с ябълка или круша с авокода за десерт (50мл) и ака по два три пъти на ден.И понеже съм заспала с тоя немски ,захранила съм детето с овесена каша(Hafer)...дефакто въвела съм глутен Sad Май само спанак не съм въвела от зеленчуците. Чак си загубих мисълта....явно ще пиша после пак Simple Smile

# 703
Лалз, в началото казаха само температуропонижаващи, но тя се влоши страшно много за ден и изписаха тамифлу и на нея. Я го пие, я го повръща, всеки прием е с жесток рев, остават 2 приема и приключваме. А стомаха колко я боли от него.. нощем се буди с рев, газове изпуска, ама не и успокоява и се гърчи милото и докато яде, ужасно е..

Гамора, то по-гадно от две болни деца вкъщи е само.. три болни деца вкъщи, съчувствам ти, да се оправят бързо! За батковците метни боровинки във фризера и им давай да ги хрупат като сладолед, аз ги режа на две преди да ги бутна във фризера, да не се задави. Успокоява му за момента и после е по-склонен да хапне някаква истинска храна.
Колко време след чаша вино кърмиш? Мен все ме е страх, че тя понякога не изкарва и час и се буди, а аз както не съм пила алкохол и пет глътки ще ми врътнат главата..

# 704
  • София
Аз съм с три болни деца вкъщи.. за “радост” само каката ( на 2 и 3 месеца) беше с температура, а баткото и бебето са с хрема и кашляне от сополите. Доста е гадно да, но за пореден път се убеждавам, че кърмените и калените деца преболедуват по-леко и по-бързо. Моите ги извеждам и съм ги извеждала и на нула градуса навън, само да няма мъгла и силен вятър. Даже вчера Сара със сополивия нос спа много добре навън в количката, събуди се в добро настроение. Аз не спя, карам на дремки някакви накъсани, но то винаги е така, вече съм тренирана. Мисля си кога ще се наспя и го изкарвам да е някъде след около 2 години Grinning

Общи условия

Активация на акаунт