Августовски бебета 2024 - Тема 3

• 19 003
  • 743
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Милива, стискам палци да оздравява малката, много ми е жал за болните мънички душички. Hug

Ние се ваксинирахме за грип през октомври и се надявам да съм ѝ предала антитела.
Стискам палци всички да сте здрави!

Ваксината за варицела я обсъдих вчера с педиатърката. Каза, че или може да си я купим от аптека, или тя да ни я осигури и да я платим на нея. Второто ни се струва по - практично. След 1г. се поставя, трябва детето да е здраво (както при всяка ваксина), затова е най-добре преди да се пусне на ясла.
Като мерки вече е 7420гр, 70см. Heart

Каши ползвам на Holle. Супер доволна съм. Правя ги с АМ на лактана, защото с кърма се втечняват за отрицателно време и стават гъсти и супер вкусни, не знам дали не е от АМ, защото е козе.

Досега всички пюрета съм ѝ готвила домашни, но този уикенд пътуваме и ѝ взех купешки на Pureo. По-скъпи са от останалите, но нямат боклуци в тях и се стерилизират под високо налягане, а не с температура като другите, така витамините и полезните вещества се запазват. За мен тези пюрета са най-близки до домашно приготвените.

Както си ядеше по 150-160г и искаше и още (и пюре и каша), така от няколко дни ми върти номера. Изяжда половината пюре и после иска вода, кърмене. Следобед с кашата същата работа. Днес се разпищя на втората лъжица пюре. Кърмих я и след това си изяде пак половината. А мислех, че въпросът с обяда е решен. Да не би да има някакви стачки на захранването, както при кърменето. Confused

# 676
Милива, бързо оздравяване на децата.

Не знам дали има стачки в захранването, но щом съм спряла кърменето на дадено хранене, не го връщам обратно. Ако е хапнал половин пюре и изведнъж вече не иска, добре, явно не е толкова гладен този ден, а ако след 1-2 лъжички откаже премислям дали може да има някакъв проблем (зъби, пълен памперс, нещо да го боли, да му се спи повече отколкото е гладен) и евентуално предлагам пак малко по-късно.

Аз също като вондито обичам качествените алтернативи и не обичам да купувам изкуствено надути неща. Между другото, като цяло съм доволна от кауфландските марки (и не само бебешките), и памперсите им ползвам, и пюретата им са добри, и паучовете за по-големите, и козметиката им харесвам. Единствено слънцезащитния им спрей за деца от това което сме пробвали, ме е разочаровал. На дм нещата също харесвам, но не съм сравнявала техните тук и там, за да кажа със сигурност. Кауфландските и на двете места харесвам, хип тук определено смятам, че са по-добре (например нямаме такова сливово пюре със захар за бебетата, за големите не съм гледала).

А се сещам да питам, бях купила заготовки месо, за да ги имам вече като им дойде времето при нас, но онзи ден коментирахме с една мама и тя спомена, че й миришат отвратително, та ги отворих да проверя. И моите миришеха гадно. Аз вярно, че не ям месо, ама готвя уж. Някой има ли обяснение защо смърдят тия заготовки? С Макси не съм ползвала никога месни заготовки, сега имах намерение, ама май ще пропусна.

# 677
  • София
Минахме си консултация с педиатър и нефролог. На единия бъбрек има минимално увеличение на легенчето, ама ние знаем за това от 40ти ден като бяхме на кардиолог по наше си желание. Не е имал инфекции, кръвните са отлични. За естествено хранено бебе няма анемия, изследването на урината и то си е абсолютно нормално.
Естествено това, че има леко увеличено легенче ме притесни страшно много, но е нито състояние, нито диагноза. Лекарката го обясни сигурно 100 пъти, че нали съм супер притеснена. Физиологично е и просто ще проследим отново след 6 месеца, като дори се наложи да се обърне по гръб изобщо да се види въпросното увеличение и каза, че е напълно здраво бебе. Било най-минималното. Педиатърката му обясни същото, както и предишната, която я заместваше, че няма нищо притеснително. Чакаме да израсте просто.
Обачее се държа зле с мен нефроложката, усети, че съм притеснена явно. Щяла съм даже да и скоча, така се изрази. Интересно, защото последна научих, че съм щяла да и скоча. Стоях там като гръмната просто, защото бях много притеснена. Позволи си да ми говори на "ти" - ако някой иска да ме ядоса, визирам непознат човек, точно по-този начин ще успее без да разбере. И изобщо се отнесе малоумно. Обадиха се от МЦ 30 минути по-рано направо да сме ходели. Ама как да се вдигна по-рано като всичко сме си предвидили с мъжа ми? Та за мен киселото настроение на лекартата се дължеше на факта, че часът ни беше късен и искаше да се ходи.
Повече при жени лекарки (като изключим педиатърката) не стъпвам. Не мога да понасям емоционалните състояния на жените и пиперливи реплики. Още ме държи отношението и.

Храненето варира последните дни. Един ден му харесва, на следващия не. Последните 2 дни яде повече каша и без да му се гади. С водата положението е зле - предлагам от чаша, отказва, плюе, гледа всякаш съм го предала много жестоко. Grinning
Вече съм въвела успешно жълтък и месо, безглутенови каши. Обича пюре с пуйка, хапва си с апетит, видимо.
Вики, на мен ми миришат на кучешка храна, не мога да си обясня.
Новото е, че прави планк за секунди и пълзи малко по-бързо. Докато се обърна вече е на друго място и треперя, ако не съм в стаята, а пък ми се налага все пак да свърша някакви неща. По гръб не търпи изобщо и протестира много.
Почти 9 кг е човекът, дрехите пак са му малки. Мъжът ми ходи за пижами, аз поръчвам онлайн от Англия отново. Тук изборът е много смотан.

Сега се готвим да излезем малко да разтъпчем. Heart

# 678
NadezhdaML, и при нас има увеличени легенче на едното бъбрече, водихме я при нефролог, тъй като много плачеше, споделих на педиатърката и тя ме насочи за изследване на урина, оказа се , че има инфекция в едната лаборатория, след още няколко проби в други лаборатории се оказа, че всичко е наред. Нефроложката каза, че всички бебета се раждали така и било нормално, с времето се оправяли, просто трябва да се следи. Сега февруари ще я видим пак, за да я видят.

# 679
  • Пловдив
Ох, и на мен ми се върти в главата нещо за уголемени легенчета, че е нормално от баткото.

# 680
Седя и си мисля, някоя от вас дали в въвела глутенова каша например овесена? Сякаш рано ми се струва още ..а по схемата на Хип, след около седмица две трябва да я дам..

# 681
Баткото ми беше с увеличено легенче, не е имало проблеми.Към годинка и нещо го заведох на уролог , гледа го и всичко си беше наред.Не се притеснявайте.

Аз се чудя , моя си ловец дали от пуешкото месо се разхлабва.В петък му сложих малко пуешко с бульон( имаме домашно и сварихме и си го замразих с бульон на порции) в пюрето от картоф и морков.Ами 3 пъти се изходи до другата сутрин, доста обилно , а последния път като леко рядка каша.Давах ми банан и оризова каша в този ден , няма как да е от тях.Вчера беше на зеленчуково и нямаше проблем.Днес пак сложих пуешко, по-малко от миналия път и от обяд вече втори път ака и пак почва да става кашаво.Дали може да се счита за реакция?
В края на седмицата ще въведа и заешко, пак домашно и ще следя.

# 682
Ооо мила Наде, аз също не харесвам жените лекари. Ужасно нервни и все с претенции.Това беше и една от причините категорично да не искам да раждам при жена.
За колко време излизат иЗследванията на урината и кръвта ?

# 683
  • София
baby, нашата педиатърка каза, че щом съм въвела 3 безглутенови, мога да дам и глутенова вече. Аз още не съм въвела яйце и риба, и те ми се струват по - важни са въвеждане алергени от глутена.

За реакция забелязах от картофа. Винаги, когато има картоф в пюрето ѝ се зачервява дупето, ако дам няколко дни пюре с картоф положението започва да става огнено.Вече няколко пъти се случва и най не е съвпадение.

Последна редакция: нд, 09 фев 2025, 20:22 от kuklichka_

# 684
Аз въведох глутенова каша, овесена на слънчо, също така жълтък и много малко слагам и от белтъка, дадох и риба преди месата. Давала съм кисело мляко и извара също. За момента нямаше никакви алергични реакции. Правя зеленчуковите пюрета, не ми са проблем, добавям и подправки пресни, като също на пара ги правя копър, магданоз, праз лук, с тях пюретата стават много вкусни, но с месата ми е голям проблем, захраних с купешките заготовки, но наистина са гадни на вкус. А с тези малки количества месо е трудно приготвянето им в къщи. Мисля след 7 месец да ползвам вип бебе за пюретата, защото ми е трудно наистина с добавянето на месата в храна, а са важна съставка.

# 685
А телешкото кога според вас е редно да се въведе? Веднага след белите меса или?
Въведох пуешко, пилешко и заешко след почти всички зеленчуци, въвела съм и каши ( оризова, царевична и оризов грис), плодове ( ябълка, круша, банан и слива), но сега съм в застой и добавям и аз пресните подправки по 2 дни. Някак ме хвана страх да продължа, не знам защо.. Може би защото ме чака жълтък, глутен, риба.. по страшни са ми. Бебка вече е 6м и 1седмица. Приемам всякакви съвети, влизам доста често да проверя какво пишете. Много сте ми полезни  всички ❤. Добре, че ви има 🤍

# 686
  • Пловдив
Месата ще ги въвеждам: пуешко, заешко, конско, телешко, пилешко /последно, заради масовото отглеждане/. Конско и телешко имам в консерва, познат ги прави и са му хубаво нещата.

На моето диване и плодовите пюрета не му се нравят. Започнах с круша...дали хапна и 5 лъжички. Както мразя да хвърлям храна, с него друг вариант няма.

# 687
Здравейте, като давате пюре давате ли и нещо за стомаха като био гая например?

# 688
Има доза истина Simple Smile
Аз много ядох сладолед докато бях бременна.

# 689
Слагате ли вече вашите бебоци по малко седнали?

Общи условия

Активация на акаунт