Августовски бебета 2024 - Тема 3

• 19 006
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
Сиска, да - даже педиатърката му махаше вчера, много му се радваше. Оказа се,че не е шарка,днес отидохме да си го види на място,че с тези снимки не става, даже и тя се съгласи, че се е зачудила,защото едната пъпка много приличаше, а в комбинация с температурата - ствсем. Някаква алергия, предполагаме че е броколито,защото вчера го спрях и отшумява,сякаш. Не знам температурата от какво е била,явно са се засекли нещо. Та днес си е моето дете, спокойно и усмихнато,направо се живее Simple Smile

Последна редакция: пт, 07 фев 2025, 16:35 от Gamora

# 661
За шарката може да съм казвала и преди, но при нас таткото я донесе…от магазина…
Преди 2 години, една вечер ми цъфна с една пъпка и нататък си беше епично… и така каката я лепна. Той е хоум офис и само до магазина беше ходил в този период.. ама ей на. Оказа се, че той не я е карал и съответно двамата се изредиха. Съветът ми е, който не е сигурен дали я е карал, да се тества и ако реши да си сложи една ваксина - едно заради бебетата, друго, че като голям много кофти се кара.

# 662
Гамора, разминало се е! И аз съм на мнението на Лалз, а ваксината е и комбинирана срещу варицела и херпес зостер, ние сложихме на баткото и вече даже е време за втора доза.

За съжаление малката е с грип от вчера, много много зле, висока Т, повръща лекарствата, ака 7 пъти днес, секрети от очите, ужасна хрема и кашлица.. общо взето на въпроса “какво и е?” Мога спокойно да отговоря - “всичко”.
Стиснете по палец да се разминем без болница..

# 663
Милива, горкичката болничка буба. Дано бързо да мине това и да не стигате до болници!🧸🍀

# 664
Милива, грипът е ужасен последните години. Стискате зъби,ще мине. С повръщането е гадно, вероятно знаеш, но ще дам съвет - по съвсееем малко водичка на всеки 15 минути,че аз в паниката си веднъж насилих детето да изпие 1 чаша с хидратиращ разтвор и си повърна червата. Хидрасек алфа е добър за хидратация,иначе,но  пак казвам - със спринцовка често и по съвсем малко. Ще мине до ден-два, стискам палци!
Благодаря момичета, страхотна подкрепа сте както винаги! Аз също съм решила да сложа ваксина против варицела, понеже с батковците се проточи всичко мнооого дълго - бях решила и на тях да слагам и в същия месец карантинираха групата на гилемия(малкия още беше на годинка и малко). От там баткото не се зарази сигурно месец и половина,понеже инкубационният период е дълъг,а на всеки новозаразил се увеличават карантината и - нито да поставя ваксина, нито нищо. Накрая я хвана, много леко я изкара(7 пъпки без температура),но после още 20 дена чаках средния да я хване,та беше одисея. Сега просто ще му сложа ваксина и ще приключа,няма смисъл да се занимаваме пак,при положение,че може да си има доживотен имунитет,не знам защо не е задължителна,както е в някои страни.

# 665
Здравейте, момичета ! До мамите, които дават на бебенцата си пюрета на Хип . Въпросът ми е като давате комбинирани пюрета примерно картоф и тиквичка (1 пюре)  , искам да добавя и морков , но заедно ли ги смесвате или давате двете пюрета поотделно , тъй като в схемата на хип са посочени двете бурканчета ? ☺

# 666
Здравейте, момичета ! До мамите, които дават на бебенцата си пюрета на Хип . Въпросът ми е като давате комбинирани пюрета примерно картоф и тиквичка (1 пюре)  , искам да добавя и морков , но заедно ли ги смесвате или давате двете пюрета поотделно , тъй като в схемата на хип са посочени двете бурканчета ? ☺

Смесвам , даже понякога към домашно добавям нещо от купените.

# 667
Ох, Милива, стискам палци да се оправя бързо малката душичка! 😥

По темата за грипа - последните години и аз имам впечатление, че грипът е по-гаден и по-разпространен..явно има нещо вярно, че компенсира за това, че беше почти изчезнал покрай Ковид. Слагате ли си ваксини? Знам, че има назална ваксина за деца, майките с по-големи дечица, имате ли наблюдения дали са ефективни?

Ваксината за варицела кога се поставя? И откъде се взима?

Точно пюрето на Хип картоф и тиквичка е ужасно, като желе е, защото съдържа оризово брашно 🤬 Изобщо много съм разочарована от пюретата на Хип, пълни с евтини сгъстители, на високи цени!

А като почнем с месото, там е трагедия положението, и най-скъпите заготовки (например тук прехваленият Плазмон) съдържат много повече сгъстители и пълнители (като нишесте), отколкото месо 🤬🤬🤬

Аз не следвам никакви схеми. Първоначално бях разпечатала схемата на Хип, разгледах я и и теглих една майна. Истината е, че няма никаво значение с кой зеленчук ще се започне, нито дали ще го даваш един, два или три дни. Или в каква комбинация ще го даваш…Зеленчуците не са алергени и особено след 6тия месец могат да се въвеждат както на родителите им харвсва и им е удобно! Не се затормозявайте да следвате стриктни схеми.

# 668
Догодина със сигурност ще си сложим ваксини, предната си слагахме, на детето не сме.
Варицелата е след 1г и се закупува от аптека, не е по каса.
Гери, съгласна съм за захранването.

Гамора, нищо освен кърма от гърда не повръща, с водата и лекарствата имам проблем, за това я кърмя по-често и давам само пандата и тамифлуто.. което е толкова гадно, че баткото, дето пие всякакви лекарства без драма го повърна от погнуса.. два пъти. За разтройството нищо не изписаха и се чудя да взема ли нещо на своя глава или да се моля пандата да подейства..

# 669
  • Пловдив
Противогрипни ваксини никого не съм слагала, не съм спирала и баткото от ясла/градина в грипно време. Единствено имаше период, след дълго болнично лечение, го бях спряла от ясла, за да мога да спра и по схема кортикостероида - в този период, не трябваше да го събирам с много хора.

# 670
Включвам се в подкрепа за мнението на Гери за Хип… особено тиквичка и картоф пълен ужас, втори път няма да се прецакам Close
Аз гледам да готвя максимално, но ако нямам домашно или не намеря нещо хубаво взимам купешки. Не съм против.
Момичета, каква каша използвате? Обмислям въпреки, че все още не съм изместила напълно яденето да започна скоро и с каша. Реших да започна с купешки пък после и аз ще си готвя, както писах преди няколко дни за ориза Hug

# 671
  • София
Сара вече хапва по малко оризова каша, като добавям и малко плод за по-приятен вкус. Взех на дм био пюре от круша, чист плод. В момента сме при нашите и имахме две останали круши от двора, доста омекнали. Специално обърнах внимание и вкуса на пюрето е като на намачканата домашна круша. За мен пюретата на дм, които са 100% плод или зеленчук, или само с малко лимонена киселина като консервант, са най-добрите на пазара. За нито едно от трите деца не съм купувала пюрета със захар и всякакви други пълнежи.
И да ви споделя за кремчето против подсичане на марката на Лили дрогериите. Сара доста се подсече след захранването и пробвах всякакви варианти, за които се сетих. Преди много време една майка беше казала за най-обикновения крем на Лили, че много помогнал на нейното бебе. Вчера го взех, струва по-малко от 3 лв, и веднага, за 1 вечер, обривът намаля значително. Съставът ми хареса и реших да го пробвам.
За пореден път се убеждавам, че и по-евтин крем може да помогне.
Като цяло винаги съм търсела най-доброто съотношение цена/ качество и с удоволствие НЕ взимам нищо, което е с изкуствено надута цена. Особено като знам, че при марки като Хип, Нивеа, памперс и т.н. повече от половината цена на продукта всъщност е заради опаковката, името и рекламата.

# 672
Аз гледам повечето неща аз да ги приготвям. Купувам готови пюрета само ако е за пръв път да видя дали ще го яде- 1-2 бурканчета или ако е нещо, което не мога да намеря, например пащърнак...пащърнак постоянно купувам, взела съм заешко с копър и картофи, пиле също...от днес започваме със жълтък , следвам ориентировъчно схемата на Хип и до сега трябваше да дам жълтък, но реших още малко да изчакам...дано всичко е наред. Но иначе и аз смесвам домашно с готово...направила съм тиква пюре и стои във форми за лед, останалото го правя на момента. Имаме заместен и обяд 150-170 грама , предлагам и две три лъжици десерт плодово пюре, ама нещо се мръщи на крушага, следобяд каша около 100-120, другото е млечно хранене, нощем продължава да се събужда два три пъти...вие как сте с нощните хранения?

# 673
Ваксината за варицела е в две дози през 6 месеца. В цяла Европа я слагат в различни схеми..това защо е така не знам.Слага се при личния лекар, ние си я поръчвахме в аптеката на поликлиниката и непосредствено преди часа при ЛЛ я взимахме.
Може да се слага до 3 дни след контакт с болен от варицела!

Винаги чета всичко..на Гербер са най-чисти нещата.
Наскоро попаднах на едни BioNino, и на Кауфланд био. И те са чисти, без нишесте и т.н.

# 674
Аз също взимам на БиоНино.

Общи условия

Активация на акаунт