Августовски бебета 2024 - Тема 3

• 18 538
  • 743
  •   1
Отговори
# 720
  • София
И аз правя кашите с АМ, с кърма ужасно се втечняват, а така или иначе през останалото време си суче.
Имаме проблем със захранването, ядеше си цялото пюре и следобед цяла каша и беше изместила и двете хранения  ( не сучеше след тях), обаче от десетина дни яде има-няма половин порция и после реве за мляко. Проверявам всички възможни варианти за дискомфорт и правих промени, но няма и няма. Сяда си на столчето, отваря уста, яде лакомо, но до половината и почва да реве. Давам ѝ да досуче, защото иначе не виждам какво да направя, няма да я оставя да реве истерично я. Вода, сокове, чайове отказва категорично от шишета, магически чаши и какво ли не съм пробвала.
На всичко отгоре се обрина на ситни малки пъпчици по торса, без крайниците. Миналата седмица нарочно не съм вкарвала нови храни 3-4 дни, защото понеделник исках да вкарам жълтък, но събота се изрина. Нямам обяснение от какво е,  не е претопляне. Чудя се дали не е нещо, което аз съм яла. Не я дразни, няма температура и други дискомфорти, но обмислям да я заведа на дерматолог.
Оплаках си се и аз..
Желая бързо възстановяване на всички болни! Flowers Four Leaf Clover

# 721
Mama2288 стоят ли седнали стабилно щом вършат работа на гърне? Ние станахме на 6 месеца и сега започнах да го оставям полуизправен.
Вашите бебета стъпват ли хубаво на цяло стъпало?
Мисля да въведа днес месо.По колко грама се слага в пюрето?
Давам царевична каша с морков на Topfer.Много се хареса,с вода само.Не се разводнява.Вчера добавих и малко тиква.

# 722
Лейди, направих проба като на майтап с Давид след като изяде пюрето и в края му го чувах как започна да напъва. Не беше започбал още и се изака за норматив. Затова пробах и на следващия ден и т.н. Седят с лека опора и това става все по-добре. Бях взела обикновени гърнета на Lorelli, които се водят 6+ и имат облегалка. Като го сложа, допълнително оправям бебето как са му разположени крачетата, ако може да е стъпил с крачетата на земята. Давам им играчки в ръцете, най-вече една голяма плоска кола с щракащи елементи. Стоят изправени и двамата. Слагам ги да стърчат до дивана и да се хващат за него. По спомен вече е време да се задържат малко съвсем сами седнали и да се подпират на една ръка. Месото мисля че 20 г трябва да е или 10% от пюрето.

# 723
Кукличка, при Лъчо подобен ситен обрив се получи около 3-тия месец и след като изпратих снимки на педиатърката, ми потвърди, че е от нещо, което аз съм консумирала, мина за около 2-3 дни.

# 724
Минавам да кажа, че съм изтощена. Нямам представа как се справяте с повече от 1 дете, аз продължавам да тъгувам по стария си спокоен, интересен, приятен, подреден живот. Обожавам го, но ме изтощава физически и психически. Аз през това повече не желая да минавам. Явно съм лигла, егоистка, лоша майка... Вече не смея и да се надявам някога "да стане по-лесно". Нещата се променят толкова бързо, че нямам време да се напасна и да свикна.

Храненето продължава да е драма, скоро ще стане месец откакто съм почнала захранване. Реве ми се само като се сетя. Продължава да не осъзнава и да не проявява интерес, едвам успявам да пробутам няколко лъжички. Експериментирах с всичко, с консистенцията, с купешки, с домашни пюрета, с каши, с лъжички (вкл с EZPZ), с пръст, с кърма, без кърма,  в столче (вече без шезлонг), в скута ми, в скута на майка ми, в скута на мъжа ми...Вчера му правих "пилешка супа", не яде и не яде. За сметка на това съжалявам, че не е лято да го съблека по памперс, съжалявам и че столчето не е на колелца защото най-разумно би било наистина "храненето" да се случва в бянята.
Давах му парче банан, изяде някаква част (по-скоро несъзнателно), естествено по-голямата част я раздроби и размаза навсякъде, но някаква част погълна. Не искам ЗВБ, прекалено сложно ми е, страх ме е от задавяне. Ние караме 95% на купена храна, няма как да готвя за нас, че да отделям за бебето. За нас успявам да направя салата или яйца от време на време..

За сметка на това вече може да сяда самостоятелно. И да се изправя по мебелите. Пада непрекъснато, ако е с каската и на килима, добре, иначе рев и киселаж после. Почти не стои мирен на едно място. Никакви играчки не са му интересни за повече от 2-3 минути, няма търпение да проходи, иска да се катери. Изправя се и в кошарата (вече е на долното ниво). Не разбирам откъде идва тази енергия, при положение, че почти не яде твърда храна, а пък по усет вече е 8 кг. Излишно е да казвам, че вече ми е притеснено да го оставя без надзор и за 2 минути.

На повивалника е борба в буквалния смисъл всеки път. В момента, който го сложа, се врътва по корем и се опитва да лази, или хваща кремовете и коша за памперси или ги бута на земята,  едвам успявам да му сложа памперс.

Скоро ще се наложи да прибера прахосмукачката робот защото подозирам, че ще я потроши, а много си я харесвам и беше скъпа.

Все още сме със зимния кош, въпреки че едвам се събира в него. Причината е, че за спане е по-топъл и удобен, а навън все още е много студено. Но ако не спи, не иска да стои вече в количката.

Стискам палци да се оправят бързо всички болни!

# 725
  • София
Герка, спокойно, просто имаш момченце.. те са такива, малко по-трудни за отглеждане, по-опаки. Освен това всички бебета в групата тук са все още много малки и няма как всичко да върви както пише по книги, сайтове и статии. Има бебета, които се развиват по учебник, но са рядкост. Повечето си правят каквото си искат, както си искат. И ние ги следваме и се учим по тях. Всичко, през което минавате като семейство сега с бебето, е нормално. Аз толкова много се напрягах заради първото ми дете и си вкарвах какви ли не филми… всичко си беше окей и нормално за периода. Но това отношение да съм  по-спокойна дойде с времето. И с второто дете. И с това, че свекърва ми е отгледала наистина много деца и от нея знам, че много ситуации, които имаме всеки ден и ни се струват ужасни, всъщност се случват във всяко семейство.

# 726
На някого да са му казали, че направлението за ортопед ще е следващия месец?
Чудя се дали да не ходя да си го платя или се вглъбявам прекалено…

# 727
  • Пловдив
Гери, добра майка си.
Ивайло го хванах как манипулира сестра ми, като ходя на пилатеса го гледа тя. Види ли я започва да мрънка, докато не го вземе на ръце. Луда гъба я прави. Оня ден идва тя в нас, бебо лежи на дивана занимава се с някаква играчка аз в другия край, само като ѝ чу гласа замрънка и започна да повдига дупето 🤣
Сега започнах на земята и пред аквариума да го държа, че му е интересно.
Със захранването давам нови храни, но нито едно хранене няма заместено 🤦🏽‍♀️ не ми се мисли, ако сучеше от гърда какъв бойкот щеше да е.

# 728
  • София
Гери, първо браво на Момчил! Много може момчето! 🩵 Второ - ще дойдат по-леки времена, гарантирам! За мен сега е по-леко от първите 3 месеца, тогава казвах на мъжа ми, че си тръгвам, ама като ме попита къде ще отида и млъквах. Дори не си спомням до 4 месец какво се е случвало. Ходещ труп.
Сега като е човече, а не пластелин е доста по-различно.
За второ така и не спирам да искам, някои приятели на мъжа ми казват, че с второто било по-лесно, защото знаеш какво да очакваш. Не знам. Не мога да коментирам как е с 2, 3 и повече деца, но винаги съм мечтала за голямо семейство.
На мен никой не ми помага, но и не очаквам. Таткото излиза в 7 и се прибира след 19:30. Сама правя всичко, включително и къпането. Това е положението. Косата ми е някакъв потрес, чакам таткото да се прибере, че да е изкъпя. За готвене дума да не става. Поръчвам нещо или хапвам нещо, което просто трябва да извадя от опаковка или си стоя гладна, защото ми е трудно да си организирам времето.
Гери, може би трябва малко по-голям да стане и тогава ще усетиш разлика.

При мен новата лятна количка (Пег перего е, уникална, препоръчвам.) изигра голяма роля. Ами супер маневрени и лека, с нея се преродих. Излизам, когато е подходящо времето и съвсем спокойно си ходя и по магазини с него. Даже влезнахме в оръжеен до нас за спрей, защото из квартала се разкарват 2 кане корсо без повод, без нищо! 😡
За приятелства не искам изобщо да коментирам. Откакто съм родила направо съм им черна на моите "приятелки". То просто ги няма. Единствената ми компания е бебето и вечер мъжът ми. С родителите ми не се виждаме почти. Много рядко с майката на мъжа ми, а баща му не знае май, че сме сключили брак, за бебето съвсем.
Щъкам си сама с бебето и се разминавам с доста майки с бащите и се чудя тез татковци отпуска ли са, на график ли са, че са с майките обедно време. Нашият татко си е работохолик по душа и не иска да работи от вкъщи, разбирам го.
Вкъщи се чувствам като онемяла понякога.

Иначе пак не яде особено много пюре. Като Момчил от ПРЪСТ и само срещу дадена купичка да бърка вътре иначе категорично отказва. Днес пък не пожела да бърка, но го прилъгах, че.давам пръст, а вкарват с лъжичката.
Гърда вече НЕ давам, много ме хапе, днес поредното нахапване, а няма зъби!

Не иска да спи през деня особено, не дава да го доприспивам, събужда се, започва да ме пляска по лицето, смее се, щипе ме, бърка ми в носа, дърпа ми ноздрите.. 🫠 Косата, ако я хване е ужасно. От откъснати косми мога сигурно перука да си направя.
И при нас на повивалника е същото. Понякога сменям пелена на килимчето му, защото знам, че няма какво да стане.

Ей това е по цял ден:

Съответно много пищи. 😀 Кипи подготовка сякаш за Олимпийски игри.
И една снимка от банята, че е сладък шишо.

# 729
Благодаря ви, момичета! ❤
Добре, че е този форум!

# 730
И при мен първите месеци беше пълен ужас, основно болката от шевовете ми попречи да се наслаждавам на майчинството.
Да се “похваля” - вече имаме паднало бебе от спалнята. Чувствам се ужасно.. всичко стана буквално за 2 секунди Cry

# 731
  • Пловдив
Щом е само един път нищо не е 🤣 моят от дивана 3 пъти пада.
Тайно си мечтая за момиченце, та и трето бих имала. Но финансово едва ли ще се справим.

# 732
Здравейте,как се прилепя колектора при момченцата? Лл вчера ми каза,че в лабораторията го махат,вярно ли е?

# 733
  • Пловдив
Аз пресипвах вкъщи в контейнер.
Пенисът го поставям в дупката, плътно към пубиса колектора.

# 734
Аз пресипвах вкъщи в контейнер.
Пенисът го поставям в дупката, плътно към пубиса колектора.

Извинявам се за глупавия въпрос,ни топките не се слагат нали?

Общи условия

Активация на акаунт