Августовски бебета 2024 - Тема 3

• 18 552
  • 743
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Момичета, 2 дни давах тиква, не е изял някакви големи количества, но днес съм направила тиква и картоф. Дали избързах?

Нов зеленчук винаги ли се дава в комбинация с предишен? Коментарино е, но не ми се търси назад.

# 406
Здравейте. Редовно ви чета, но чак днес се регистрирах и аз. Бих искала да ви попитам по колко пъти на ден се хранят вашите бебчета? Аз захраних вече с тиква, морков, картоф, тиквички наобяд и следобед в момента вкарвам кашите. Храним се по 6 пъти общо. Прочетох, че някои мъници заспиват към 19 часа, а аз преди 22 не мога да го сложа да легне. Кърмя към 21 часа и чак тогава заспива.

# 407
Здравей Mim_GiGi 😊
Моето бебенце също се храни по 6 пъти на ден, като едно от храненията е през нощта. Последното й хранене също е в 21 часа и след това приспивам. Заспива към 21:15-21:30, но поне до 22:30-23 часа трябва да съм при нея и да я доприспивам.

# 408
Момичета, 2 дни давах тиква, не е изял някакви големи количества, но днес съм направила тиква и картоф. Дали избързах?

Нов зеленчук винаги ли се дава в комбинация с предишен? Коментарино е, но не ми се търси назад.

Мисля, че няма такова правило. Можеш да дадеш както чист, така и в комбинация със стар зеленчук. Според мен 2 дни са абсолютно достатъчни за въвеждане на нов зеленчук. Как върви този път? Виктор по-добре ли реаргира? ❤

# 409
Здравейте. Редовно ви чета, но чак днес се регистрирах и аз. Бих искала да ви попитам по колко пъти на ден се хранят вашите бебчета? Аз захраних вече с тиква, морков, картоф, тиквички наобяд и следобед в момента вкарвам кашите. Храним се по 6 пъти общо. Прочетох, че някои мъници заспиват към 19 часа, а аз преди 22 не мога да го сложа да легне. Кърмя към 21 часа и чак тогава заспива.
Здравей, Mim_GiGi! Моето бебе (4+++) се храни с АМ 5 пъти на ден по 180 мл. Не сме започнали захранване все още по препоръка на педиатърката ни заради атопичния му дерматит, макар че смятах края на месеца като навърши 5 месеца да започнем, разбира се ще изчакам. Винаги е заспивал рано, сам си го направи това заспиване в 19:30 (+/-) и си махна нощното хранене, но през деня той спи малко, по 4 пъти за около 30-40 минути (от няколко дни едната му дрямка е около час), освен ако не сме на разходка с количката навън.

# 410
  • София
Гери, определено му хареса. Отваряше уста, когато види лъжичката, блъскаше по таблата и издаваше едни звуци и от цялото това, разбирам, че иска още. За моя голяма изненада изяде почти цяло бурканче, но после отказа мляко. Имаше някакво количество по лигавника, но после по пелената разбрах, че си е хапнал добре. Grinning
Утре действам с повечко картоф и тиква.
Мисля по 2 дни на зеленчук да отделям иначе няма да успея до догодина да въведа.

# 411
Mim GiGi, на колко е твоето детенце? Аз пак да кажа, че тук има бебета и не навършили 5, и наваршили вече 6 месеца. Така че следи кой на колко е, на първата страничка пише.

Моето пък яде по сто пъти на ден някакви дребни количества, аз му предлагам 140, той изяжда 100 примерно. Почти на 6 е. Не знам защото е дребен или има моя метаболизъм, да огладнява често и изведнъж... Или просто не сме се научили другояче.

От няколко дни се опитвам да ви разсмея с моите наблюдения върху поведението ми.

Например, забелязах, че като храня бебето с пюре, заставам пред него и почвам неистово да се облизвам с всяка негова хапка. По-интересното е, че забелязах, че не мога да не го правя. Автоматично почвам да се облизвам вместо него...

Другото е, че забелязах, че като бързах да се облека за разходката ни вчера, си се самонасърчавах, както като обличам него - "хопа, хопа", докато си обувам дънките. Същото се повтори и днес, като му свалях количката по стълбите... хубавото е, че няма свидетели засега...

Напоследък си мисля как се преекспонира как някой плувал амнайсет часа в ледени води, вдигнал половин тон, т.н. а не се празнуват ежедневните постижения на всяка майка..., която вдига от лег заспало бебе, например. Недооценен е този труд, ако мога да го нарека труд... то е цяла наука, философия, изкуство...

# 412
  • Пловдив
Вкарах тиквата, на обяд хапна малко, сега на вечеря хапна малко по-осъзнато, да видим утре как ще е.
В Пловдив забраниха консултациите и ваксините, та утре няма да ходим, а така исках да си му сложат ваксините и да приключим 😤

Моят целодневно си яде някакви количества.

# 413
  • София
Маги, спокойно, имаш време до пълно изкукване Grinning Аз около 2 години говорех на сина ми в количката какво си купуваме от магазина, какво гледаме по рафта. Много рядко съм го оставяла сам на баща му, но един ден така се случи. Бях пак в магазина и се усетих, че му говоря.. само че количка с бебе пред мене няма. Представям си, ако някой ме е гледал, какво си е помислил з мен. Преди време ми трябваха легени. Замъкнах се с тримата до едни домашни потреби, купих два легена. На излизане баткото носеше по-големия, каката по-малкия и до вкъщи ги въртяха като волан на кола. Аз бутам бебето в количката. Убедена съм, че всички в квартала вече ни познават и помнят навсякъде.
Много си права, че е велико постижение на отглеждаш дете.

# 414
Рекорден брой хранения тази нощ.. в 1, 4 и в 7 часа. Яде на обяд пюре…вчера около 100грама с желание отваря устата, гълта много добре, почти няма фира. Другата седмица става на 6 месеца.
Някой ден се надявам да се наспя 🤣

# 415
Момчил пък яде 6-7 лъжички пюре (с уговорката, че слагам съвсем малко на върха на малка лъжичка) и повече не иска. Не знам дали изяжда и 50 грама. Задължително му давам вода защото си мисля, че му присяда. Обаче в някакъв момент почва да се сърди и плаче…Не виждам как ще заместим хранене.

Да се оплача и от нощните памперс гащички. От 4 дни само 2 дни не са пропуснали, а се бях обнадеждила. Тази сутрин целият чувал за сън беше мокър…Явно няма какво да се направи трябва да сменям памперс през нощта :/

Последна редакция: ср, 22 яну 2025, 08:34 от GerKa99

# 416
Има, има, писах вече - вземи либеро поне за нощта. И twinkle ги пробва и каза, че и при нея е спряло нощното преобличане. Пак казвам, умалени са- горния размер над памперс вземи. По спомен в гален има някои размери и от магазин Палчо съм взимала на сносни цени.
Като чуя, че 2 хранения нощем са ви много… ми иде да ви тегля една благословия Bowtie 
Вонди, смях, представих си ви и искрено ме зарадва. Един комшия редовно се шегува, че съм готова за “Игри на волята”, като ме види с баткото, бебето в раницата, кучето и торба покупки. Това с уговорката, че имаме хранителен магазин и само ми подават торбите на вратата, иначе пазаруване с куче и две деца не си причинявам.

# 417
Майчета , ще откача!
И така бе спеше моя синковец ама снощи ме разби.
Горкото и то не спа както трябва.Легна си за нощен сън в 20:50 не беше много спокоен , размърда се няколко пъти , но поспа до към 23 часа.И се почна ужаса , аз го приспивам , оставя го лежи 5 мин и почва да си търка лицето , бута си биберона и се разстройва .. видимо му се спи не иска да се събужда.
И така на всеки 15-20 минути.
Към 1:30 му дадох мляко , пийна 80 мл и уж заспа.Но след 10 минути пак същото.Приспах го пак на ръце и го гушнах до мен , поспа може и час и малко и пак се почна.Яде още 69 мл към 4:30 и няма дълбок сън .. чак в 7 го взех на ръце за постоянно и го държах до 8.
Сега го легнах за първа дрямка към 10 .. и се почва същото, търкане на лицето и бутане на биберона.
Дали е от зъбите?
Снощи му дадох и малко панадол преди съня , но ето , че пак си беше неспокоен.
Не знам какво му става.

# 418
Има, има, писах вече - вземи либеро поне за нощта. И twinkle ги пробва и каза, че и при нея е спряло нощното преобличане. Пак казвам, умалени са- горния размер над памперс вземи. По спомен в гален има някои размери и от магазин Палчо съм взимала на сносни цени.
Като чуя, че 2 хранения нощем са ви много… ми иде да ви тегля една благословия Bowtie 
Вонди, смях, представих си ви и искрено ме зарадва. Един комшия редовно се шегува, че съм готова за “Игри на волята”, като ме види с баткото, бебето в раницата, кучето и торба покупки. Това с уговорката, че имаме хранителен магазин и само ми подават торбите на вратата, иначе пазаруване с куче и две деца не си причинявам.

Да попитам Libero пелените комфорт или гащичките up&go ? ☺️ Ще пробвам и аз. Има ги налични в befit.

# 419
Аз комфорт съм ползвала, twinkle май за up&go беше писала.
Марбея, при нас около 2 седмици вече е такъв сънят и спи само залепена за мен, няма оставяне в леглото и, мисля комбинация зъби и регресия..

Общи условия

Активация на акаунт