Какво кара хората да стоят в неудовлетворяващи ги връзки?

• 4 339
  • 66
  •   1
Отговори
# 15
Не може да знаеш какви са взаимоотношенията в едно семейство или в една връзка. Много е самонадеяно някой външен да дава оценка, че и да дълбае.
За себе си мога да кажа, че съм стояла (за кратко) в изчерпана връзка, защото не исках да си призная, че съм сгрешила.

# 16
Как ги определяш ти като токсични? Само по това, което те ти казват ли?
Те не ти казват всичко, никога няма как да знаеш какво се случва в действителност. Няма как да обхванеш цялата картинка на взаимодействия и отношения. А и не е твоя работа.
Ако са ти близки приятели, изслушваш, съчувстваш, казваш мнение. Не даваш наклони и акъли. Не се месиш.

# 17
  • Най-красивата страна
Ако жената е семейна и има деца,тя остава с токсичния партньор ,защото няма къде да отиде,не може да издържа себе си и децата,някои дори и ако работят не могат или заради криворазбрано чувство за дълг-,,да си запазя семейството,,...,,децата да имат баща,, ,,какво ще кажат хората,,...
Ако няма деца в картинката,жената търпи,защото се страхува,че ще остане сама,или защото се надява,че партньора ще се осъзнае и ще се промени ,вярва на обещанията му,които той никога не изпълнява,също може да е жилищно или финансово зависима,може да се е набутала с общ кредит..а може просто да не е виждала нищо по-добро и а повтаря семейния модел...

# 18
Много хора не могат да са сами, трябва да са винаги в двойка. Отделно, за много хора това са удовлетворяващите връзки, те така си представят двойката. Ако сменят партньора с друг правят същите отношения.

+ има много хора, които обичат да мрънкат, да се оплакват и да са вечно недоволни, защото често нямат други по-интересни теми за разговор с околните

# 19
  • Далечният изток
В този форум доста често съм срещала - ако се разделя с него, дали ще намеря друг?! Сякаш е задължително да си с някой, само защото да не си сам/а. Хващаш се със следващия, който обикновено е същия като предишния, защото не си научаваш уроците, то нямаш и време малко да останеш сам и да поразсъждаваш какво не е наред.
Може би наистина е до възпитание и обществен натиск - как така няма да имаш семейство, да имаш мъж/жена... Нямаш ли, значи нещо не си наред, нещо ти има.
А най-грозно ми е като търсят следващ мъж, който да "ги гледа" и да "им гледа детето"... Rolling Eyes

# 20
Външни хора няма как да знаят каква е една връзка, заради епизодични срещи или мрънкане от едната страна.
Има много хора, мрънкачи, обичат да се оплакват и да преескпонират ситуации, не че им носят дискомфорт, просто са свикнали да си мрънкат.
Тук изключвам физическо/психическо насилие, защото в такива ситуации си има много специфики, които са от значение, възможно е потърпевшата страна да е толкова смазана, че без външна помощ да не може да се справи.
Разбира се, важен е и мирогледа на човек, колкото по-ограничен, толкова по-малко варианти да организираш успешно живота си.

# 21
Чета ви коментарите и доста от тях са доста наивни .Мога да дам доста примери защо жена стой в токсична връзка но всичко ще се използва срещу мен в съда .Тук повечето даващи съвети са образовани,имат къде да отидат и с късмета да се родят в широко скроено семейство.Пример ще ви дам с брат и сестра които губят родителите си много малки .Преди да умре бащата той преписва къщата на момчето, защото момчето било мъжко ,а момичето по презумпция е чуждо и то ще иде в чужда къща . Братът се жени и жена му обсебва цялата къща.След време момичето се жени но мъжът й , започва да и изневерява,тя иска да го напусне но баба им казва да търпи всички мъже изневеряват да не се връща при брат й ,за да му разваля неговото семейство.Почти същата история и при мен,не че не обичам мъжът ми ,но аз веднъж съм се развеждала той ми е втори мъж и когато си тръгнах от него сестра ми ,ми каза директно в очите че в обществото,аз ще бъда к"""ва ,ако се разделя и с този мъж.
Обичам да давам примери и извинявайте ,ако приемате това за спам от моя страна но специално за жените не се ли сещате че винаги жената я мерят с два аршина . Жена с дете и разведена се приема по трудно от мъж, разведен с дете.Жена ако има много връзки в живота си е к"""ва ,а мъж е велик, готин и пр .За съжаление жената винаги е онеправдана .

# 22
А вие не се ли замисляте, че жена, за да "стой" и се постави в тази ситуация, може би го е позволила?
Ако си толкова неграмотен човек, е нормално и животът ти е да по-труден и да попадаш в подобна среда.

# 23
Аз пък не познавам хора с толкова остаряло мислене. Даже баба ми, която е на 87 не мисли по този начин. Бтв тя се е развела някъде през 70те. Имам чувството, че някои хора живеят с мислене от преди сто години... Ама щом ви кефи...

# 24
  • София
Познавам няколко жени (около ~25, неомъжени), с които съм по-близка и които често ми се оплакват от партньора си и се чудят дали да скъсат с него. В началото мислех, че наистина искат съвет и помощ. Изслушвах, не си налагах мнението, просто им казвах, че ако са нещастни, имат правото да търсят щастието си другаде, както и да не мъчат човека до себе си... Съгласяваха се и след няколко месеца историята се повтаряше. Мине се, не мине година и отново чудене и маене да седят ли с този човек, или не.

Може да има много причини, но според мен основната е липса на по-добра алтернатива. Очевидно щом стоят във връзката им е по-добре от колкото да са сами. Освен това, намират кусури на сегашните си гаджета, но от друга стана ги мързи да се хванат в ръци и да си намерят по-добър партньор. В крайна сметка, това е свързано с доста труд, който жените трябва сами да свършат. Затова те предпочитат да мрънкат, защото това правят хората, когато са малко недовлни от нещо. Ако бяха много недоволни, щяха да се хванат в ръце и да си оправят положението.

Другото е че жените обичат да играят на по-сигурно, да са намерили следващият мъж преди да пуснат текущия. Да, ама като си жена с връзка, качеството на потенциални парньори е по-ниско, спрямо ако си необвързана.

Отделно на 25г, вече почват да им спадат опциите защото почват да губят част от своята привлекателност. Това е генерализирано твърдение и не е вярно за всички индивиди, но генерално е така. 23 годишните имат по-добри опции за гаджета от 33 годишните .. къде точно е границата, не е ясно но условно за мен е някъде около 23г

# 25
Заради липса на смелост - по-просто е да си стоиш, където си свикнал, с всичките му минуси, отколкото да действаш и да промениш нещо.
Важи и за историята с разведената потребителка - по-лесно е да не се изправяш пред новите предизвикателства включително това от тях " какво ще кажат хората".
А защо мрънкат ли - защото им се иска да е друго, ама то да си стане само без да се мъчат за него.

# 26
Познавам няколко жени (около ~25, неомъжени), с които съм по-близка и които често ми се оплакват от партньора си и се чудят дали да скъсат с него. В началото мислех, че наистина искат съвет и помощ. Изслушвах, не си налагах мнението, просто им казвах, че ако са нещастни, имат правото да търсят щастието си другаде, както и да не мъчат човека до себе си... Съгласяваха се и след няколко месеца историята се повтаряше. Мине се, не мине година и отново чудене и маене да седят ли с този човек, или не.

Може да има много причини, но според мен основната е липса на по-добра алтернатива. Очевидно щом стоят във връзката им е по-добре от колкото да са сами. Освен това, намират кусури на сегашните си гаджета, но от друга стана ги мързи да се хванат в ръци и да си намерят по-добър партньор. В крайна сметка, това е свързано с доста труд, който жените трябва сами да свършат. Затова те предпочитат да мрънкат, защото това правят хората, когато са малко недовлни от нещо. Ако бяха много недоволни, щяха да се хванат в ръце и да си оправят положението.

Другото е че жените обичат да играят на по-сигурно, да са намерили следващият мъж преди да пуснат текущия. Да, ама като си жена с връзка, качеството на потенциални парньори е по-ниско, спрямо ако си необвързана.

Отделно на 25г, вече почват да им спадат опциите защото почват да губят част от своята привлекателност. Това е генерализирано твърдение и не е вярно за всички индивиди, но генерално е така. 23 годишните имат по-добри опции за гаджета от 33 годишните .. къде точно е границата, не е ясно но условно за мен е някъде около 23г

Условно на 23 за какво е граница? За загуба на привлекателност и опции след тази възраст ли?

За мен максимум възможности имат жените между 25-30. Хем са млади, с добра фертилност, хем работят и не им лягат на парите на мъжете по една петилетка след раждането, докато тепърва завършват образование, детето поспре да боледува и си намерят първата  постоянна работа. Защото уж много зрели, ама направят бебче и започват да реват в темите как да получават фиктивно майчинство без стаж. И мъжете, уж са си направили сметката, като ги забременят с нулев стаж, ама ги натискат да търсят начини майчинство, без да са заслужили.

# 27
Лично аз съм имала една такава връзка,бях на 24г.,бяхме заедно от година,от скоро живеехме заедно на квартира.Някакси взех да осъзнавам и виждам червените флагове,преди това явно съм била прекалено влюбена/наивна/заслепена.Търпях няколко седмици,опитах с разговори да променя/да обесня и в някъв момент си дадох сметка,че това не е моят човек.На него му дойде като гръм от ясно небе,явно до последно не осъзнаваше какъв проблем виждах/мислех аз.Не ми е пукало никога за мнението на другите за моите връзки(родители нямах тогава),нито съм се съобразявала с някакви порядки,нито ме е било страх че ще остана сама или няма да си намеря никой.Честно казано около мен също има такива двойки,видимо единия "дава" повече във връзката,но лично аз не бих се месила.Като ми споделят,проявявам разбиране,давам съвет ако поискат,ако не повечето искат да се оплачат и споделят просто.
Иначе моите родители седяха заедно точно заради хорското мнение и нас децата.Ами отровиха си животите и нашите буквално,не ми се споделят подробности но намразих вечното съобразяване с какво ще кажат хората,криенето,лъжите,изневерите и пиенето.

# 28
  • София
Човешка слабост, страх, в много случаи за съжаление и срам.

Ужасно много хора си търсят извинение за тази си слабост, за мен най- противното е да се криеш зад плещите на дете.

# 29
  • София /Абсурдистан
Взаимен интерес, навик, липса на по-добра перспектива, финансови проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт