Йоркширски териер Тема 14

• 8 130
  • 281
  •   1
Отговори
# 15
Пеленката ви е 50/60, според мен е добре като размер, но винаги може и повече, зависи и колко е голямо леглото и купата.
Ако е от тези от плат и мрежа - не стават. То си рови, за да излезе, остри са му ноктите и зъбите, а и са ниски и лесно ще прескочи.

Отказах се от този вариант, реших че ще му види сметката за норматив😃 Ето на това съм се спряла..
https://bazar.bg/obiava-47744301/zagrazhdenie-za-kucheta-zaytsi- … estoagalnik-kerbl има възможност ако преценим че му е тясно да добавим още един елемент и да разширим...мисля,че ще е това. Достатъчно високо и широко метър и десет в диаметър....мисля че е добре.

# 16
Довечера ще е сама нашата, с тия гърмежи ще има да я мисля

# 17
  • Бургас
Довечера ще е сама нашата, с тия гърмежи ще има да я мисля
Не може ли да я вземете с вас?
Вчера ходих до нашата ветеринарка и взех успокоителни на наши зайко Арчи. Ужасно трепери като гръмнат няколко пиратки, чуди се къде да се скрие. Миналата година беше кошмарна за него и най безопасно му беше в тоалетната. Тази година се надявам с успокоителните да е по добре. Ние сме си в къщи за НГ не мога да оставя малката душица сама.

# 18
Какви успокоителни? Безопасно ли е да се дават? Моята, слава богу, не реагира на гърмежи. Само надига уши и изръмжава отвреме навреме.

# 19
  • Бургас
Какви успокоителни? Безопасно ли е да се дават? Моята, слава богу, не реагира на гърмежи. Само надига уши и изръмжава отвреме навреме.
Тези са билкови с лайка и други билки, но не вършат чудеса пак си трепери и дори е прекалено топъл, пък не иска да пие и яде тази вечер. И разходката беше 10мин.нищо не свърши като гръмнаха два пъти и завъртяхме наобратно към вкъщи.

# 20
  • София
Веве,  по-добър вариант ми се струва.

Нашата за щастие няма притеснения от гърмежите. След като изкара цяла седмица с майстора за банята, който кърти и буча до нейната врата в стаята явно вече нищо не може да я притесни 😂

# 21
Ние не го оставяме сам на НГ. Вече 6та НГ караме вкъщи, преди това само навън. Трепери яко и после с часове гледа към прозорците като препариран.
А аз на всеки гърмеж кълна: да изгориш мръвките довечера, да ти падне бушона в 12ч, да обърнеш тавата с баклавата и т.н.😂

# 22
  • Sunshine state
Нашият проблем с фойерверките няма, даже напираше да излиза навън да гледа и той. Дано никое не е било стресирано и всичко да е било нормално. 🤗

# 23
Нашето се плаши много от гърмежите. Ние я водихме с нас на гости на Нова година,  където има и друго куче - пумеран.
Пумерана седя на балкона въодушевено лаейки, но нашето се напишка от ужас, въпреки че я прибрахме в чанта в коридора за да не чува гърмежите.
Иначе, и моите наблюдения са, че йоркитата, а и предполагам всички кучета са лакоми. Постоянно искат да ядат стига да има какво.
Ние даваме гранулки нa Gostby, и консерви Lilys Kitchen или life, също така и готвя чисто месо със зеленчуци (морков, пащърнак, понякога малко ябълка, тиква и няколко зърна ориз), които съм изчела, че са полезни на кучетата. Наградки даваме рядко, купуваме ги също от ветеринарен магазин.

Последна редакция: пн, 06 яну 2025, 14:46 от marychery

# 24
  • София
Здравейте, опитах се да намеря инфо за подходящо място за продажба на йоркита, но линковете от началото на темата водят до стар сайт, от който не знам дали има актуална информация.
Ако не съм извън правилата, мога ли да попитам от къде си взехте вашите любимци? ОЛХ подходящ ли е за целта или само от легитимни развъдници?

# 25
Аз не бих взела Йорки от друго място освен от официален развъдник. Достатъчно крехки са така или иначе.

Нашето е от Ayateya kennel.

# 26
  • София
Внимавайте с ОЛХ и Базар бг, не бързайте изобщо. Влезте в няколко йорки групи и гледайте снимки на бебета, за да може да се ориентирате как изглежда бебе йорки, колко му е къса муцунката, колко козина има, какъв размер е и тн.
Аз много прибързах, взехме я много малка от съмнителен човек и не, че не е красива  и най-любимото ми същество... но няма тази гъстота на косъма, чипо носле и е по-едра от другите.
Харесвам кученцата на Krisrina Ugrinova, Estella Kannel, Marija Antonova

# 27
Олх, базар-мазар и подобни са най-неподходящото място от което да купите куче.

# 28
  • София
Аз от доста време гледам и разглеждам, в ОЛХ в някои обяви пишат, че майката и бащата са с родословие, но то всеки може да си пише каквото пожелае.
Въпросът е, че бюджетът е 800-900лв, а в развъдниците и по групите най-ниската цена е 1500лв

# 29
Откровено ще го кажа, че ако нямате бюджет за куче от развъдник.. после не е лошо да се замислите за разходите, които изобщо не са малко. Както казах породата е крехка, ако недай си боже се наложи нещо - среща с ветеринар под 200 не съм имала. Нашето куче се продриска, отне месеци и хиляди за изследвания докато овладеем и открием причината. И сега е на диетична храна, на пробиотик. Отделно пари за груминг и козметика. И пелени като се продриска. И тн.

Не казвам, че не може и с малко, казвам, че за съжаление често се налага да се инвестира много и че ако първоначалната инвестиция е висока - може би трябва да се помисли за друг вариант.

Общи условия

Активация на акаунт