Йоркширски териер Тема 14

• 8 461
  • 281
  •   1
Отговори
# 45
Йоркито няма общо с бийгъл въобще. Даже мен, ако питате, йоркитата не са съвсем кучета. Grinning Малко са ми между куче и коте, но ветеринарят ми каза, че нямат нищо общо с котките, защото те са много издържливи животни, а йорките са кекави. Grinning
Та са по-скоро между куче и детенце, което никога не пораства GrinningHeart

# 46
Ами ето го и него❤️

Все едно няма никой вкъщи ,чак започвам да се тревожа. Днес го донесохме вкъщи ,горе-долу 3-4 часа...той се крие. Прибрал е опашката м/у крачетата и бяга ако някой се приближи. Сложихме го в заграждението (отворихме вратата) там са леглото,купичките с вода и храна и пеленката му. Намери си леглото бързо,бързо и се намести вътре, не излиза от там. Поспа малко, но дори водичка не пие само се прозява и се ,,мие,, с лапичка все едно е коте😁🥰

# 47
Много е сладко)) Да ви е живо и здраво, много радост да ви носи))
Още е стресирано от новата обстановка, проучва и се чуди къде е.
Моето веднага почна да се разхожда, да се закача и да се радва, лепна се кат ваденка за крака ми и без да искам го настъпвах няколко пъти. Но всяко е различно. Нормално е на мъничето да е стресирано още. Ще се окопити скоро, много е хубаво))

# 48
Мисля,че процеса на адаптация е към краят си😁 вече се опитва да изяде заграждението ,дърпа одеаялцето и го влачи след себе си. Успя да се изпикае на паркета дори, сега ще се учим активно на хигиенни навици. Чак малка отпуска съм си взела🥴

# 49
  • Бургас
Веве да ви е живо и здраво мъничето. Много е сладък Heart.
Много любов и гушки и ще стане господар в къщи Hug

# 50
Благодаря, още му е тъмна козината но ще стане златист😊Таткото е много,много хубав и само две са като него. Нашият и братчето му, него го взеха за Ямбол разбрахме. Аз ще го харесвам всякакъв, то е ясно. Само искам да го възпитаме правилно, доста са чувствителни разбрахме ,а вече и го виждаме...той толкова се страхува,че като го гушна сърцето му ще ,,гръмне,,

Аз подхождам малко предпазливо защото се страхувам от погром на мебелите и опикаване на паркета.  Иначе да го похваля, пишна на паркета за първи път и попих с пеленката, на второто ходене сам-самичък си отиде на пеленката🤩 направо не повярвах.
Обаче ми прави впечатление ,че се чувства по спокоен в заграждението. Извадих го ,да обиколи, да види ,да подуши но той се върти покрай заграждението и напира да влиза.

# 51
Ох, много е сладичък😍
Много са забавни бебоците като правят бели, обаче аз бях Хитлер от самото начало и сега е много послушен😆 За 5г нямам нищо изгризано, скъсано и изядено.
Даже сега примамливите играчки на бебето не докосва след като два пъти изсъсках строго "не"😂

После се променят, моят беше негърче, а сега е почти изцяло светъл, само гърбът му е сив.

# 52
То и аз бях Хитлер, ама полза нямаше голяма. До характер на куче си е. Моят пелената така и не разбра за какво е, а какво ли не правих, показвах, капах, сърдих се, наказвах...резултатът беше да пишка някъде и после стои на пелената самонаказал се. Сега обаче , някъде след 4 месеца не пишка вкъщи , а за акото към 5-6 месец се научи. Стиска до последно и дава знаци спешно да излиза. Та...не знам дали е до каране и обяснения, това при моето не важеше, и в банята го затварях за наказание ...бе сега като се сетя ми става жал за него какво преживя и пак не го правеше на пелена.

# 53
Моето е послушно и си върши работите на пелена, която слагам в едно голямо плитко корито. Ама, като ходи да ака, толкова бърза, че понякога довършва извън коритото😂
Кляка, усеща, че работите тръгват и бърза да тича, преди да е приключил  😆
Обаче винаги идва да му бърша дупарата😆

# 54
Еееее, твоето е куче-мечта)).Моят си е много ...умен е, любопитен много, ама с характер, изключително любвеобилен към всички и всеки. Но това команди, да му се наложиш за нещо...хич не се надявай. Нито го е страх от нещо, нито се сърди да го настъпиш и почва да се извинява и да те ближе, много странно, но...на всеки се радва, от всеки взима какво му се даде (което е лошо) едно кокалче да има в квартала ще го надуши и вземе, а колите просто ...това не знам как да го удържам , като пресичаме някъде. Чудя се дали не е джендър дори-харесва и момичета и момчета еднакво))

# 55
Кучетата си имат характер, да, но всичко зависи от стопанина как ще се отнася с него и възпита. Ако стопанинът не знае какво прави и стреля на посоки, и кучето ще се държи хаотично. Има много информация в Интернет, групи за обучение ма кучета. Затваряне в банята за наказание    направо е безумно.

# 56
Много време отлагам да вземем животно у дома. Не сме станали по-свободни или не ангажирани но вече и детето много настоява въпреки,че него живота вече го ,,дърпа,, за ръкава😄 та ще си имаме дружка.
Много искам да си го възпитаме,да е добричък. Ние живеем доста спокойно организирано и се надявам да го напаснем към нашият ритъм. Нямам идея до колко ще е правилно да се опитам да му създам някакъв режим😂🤣🤣нали съм от ,,старата,, БГ-Мама при детето свърши работа☺️🥴не виждам защо при кучето да не сработи.

# 57
  • Sofia
И аз съм вече втори ден вкъщи с бебе. Малко ми е трудно и на мен, очевидно и на нея. Има си заградено място, което е в цяла стая с кухненски бокс. Но като седна в хола, където е заградено и не може да мине, джафка и мрънка доста. Вчера я оставих самичка, че трябваше да съм в офиса- не беше правила кой знае какви бели, но не знам дали е била спокойна, тъй като сме в къща и нямам съседи да ми докладват. Изобщо съм в чуденка- да я оставям ли малко да помрънка като е сама, да не я ли оставям....През нощта също беше с преходен  успех- първата нощ помрънка леко, втората- доста повече. Но четох че през нощта казваш лека нощ и оставяш, за да свикне че това е момента за сън.

Хигиенните- за момента е рано мисля да очаквам кой знае какви успехи. Чат пат се сеща да си върши работата на пелената или се гъзурчи близо, но не я улучва Grin Но днес ще взема и наградки, да пробвам и това.

Та съм като майка на новородено, и усещам че не съм се подготвила предварително и го изживявам тежко, защото не знам какво правя....

# 58
Снощи си направи нещо крачето нашата, 1000 пъти е скачала от къде ли не, но то белята веднъж става. Не я боли като я пипам, но не стъпва на него. Ще я водим на лекар, дано не е счупено нещо

# 59
И аз съм вече втори ден вкъщи с бебе. Малко ми е трудно и на мен, очевидно и на нея. Има си заградено място, което е в цяла стая с кухненски бокс. Но като седна в хола, където е заградено и не може да мине, джафка и мрънка доста. Вчера я оставих самичка, че трябваше да съм в офиса- не беше правила кой знае какви бели, но не знам дали е била спокойна, тъй като сме в къща и нямам съседи да ми докладват. Изобщо съм в чуденка- да я оставям ли малко да помрънка като е сама, да не я ли оставям....През нощта също беше с преходен  успех- първата нощ помрънка леко, втората- доста повече. Но четох че през нощта казваш лека нощ и оставяш, за да свикне че това е момента за сън.

Хигиенните- за момента е рано мисля да очаквам кой знае какви успехи. Чат пат се сеща да си върши работата на пелената или се гъзурчи близо, но не я улучва Grin Но днес ще взема и наградки, да пробвам и това.

Та съм като майка на новородено, и усещам че не съм се подготвила предварително и го изживявам тежко, защото не знам какво правя....
Аз също не се чувствам подготвена, но поне се чудим и маем 3-ма човека а не сам😁 Цяло семейство се въртим пета-пръсти на едно бебче🥰 Вече 10 дни е у дома и бих казала,че свикваме със ситуацията. Снощи го къпах ...все едно съм била на нивата😀така се уморих а сушенето!!!!.....жива война. Нашият е уж спокоен доста, аз си го оставям в кошарата и като съм в стаята и си върша различни неща и си говоря с него. Беше ми дадено,като съвет от други хора, защото ако е оставен на свободен достъп постоянно после,като се наложи да стои сам за повече време ще го приема ,като наказание. Тези дни бях в отпуска ,но си имах всекидневни излизания за по 3-4 часа обаче пък детето си е вкъщи и го бях инструктирала да слуша ще скимти ли,ще лае ли? Оказва се,че си играе с играчките и си кротува, проскимтява малко за около минутка и толкова😃
Иначе сутрин ме събужда ,като часовник около 8 и е настоятелен Но той вече е спал цяла нощ сам (при нас е в стаята, но в кошарата си в неговото легло) и явно му е мъчно вече.

Общи условия

Активация на акаунт