Йоркширски териер Тема 14

• 8 463
  • 281
  •   1
Отговори
# 60
  • Sofia
Веве, аз точно със скимтенето не мога да се справя. Тя е на една ръка от мен, работя буквално на две педи от нея, но има заграждение и направо се побърква да мрънка. Надявам се защото е още само 2ри ден и ще свикне. Вчера и взех повечко играчки, позаигра се днес като че ли с тези шумкащите. Но като се присети- пак помрънква.

Но се надявам да овладея постепенно ситуацията, че нямам намерение да я гушкам нон стоп. Къде ще му излезе края така Scream

# 61
За играчките - и нашият харесва тях, и тези като въженце голямо гризане пада😆
Аз си мисля,че е много важно как е ,,научено,, от самото начало. Нашето дори е свикнало да ходи на пеленка (е има и пропуски доста често) но е някак по-самостоятелен ако мога така да се изразя. Аз гледам да се придържаме към това ,защото е много лесно да премина границата. Много е лесно сега да не го пускам от ръцете си по цял ден ииииии,като свърши отпуската Ко прайм😄
Ако се водя по това ,какво пишат из групите трябва да напусна работа и цял ден да:
-се решим (2-3 по три на ден)
-да мием лапи,дупе,очи (2-3 пъти на ден)
-да ходим на разходка по 4-5 пъти на ден ,ако може по минимум 1 час
-да го слагам на пелена пред 30 мин-1час
......🥴🤣🤣т.е за да имаш куче трябва да работиш на 4 часа или по-добре да си безработен и да нямаш деца/семейство или домакинска работа.

# 62
Моят тарикат до 6месеца спеше сам на дивана в хола. Свалях си халата, той лягаше, айде лека нощ и спеше по цяла нощ сам на затворена врата без да каже гък.
После ми скрои номер- три нощи стоя прав на стъклената врата, треперене, мятане все едно припада, аз се притесних, взех го при мен в леглото, а той въздъхна облекчено и заспа като пор. 😂
И така вече 5 години 😆

# 63
Мъжът ми ще ми навлече проблеми от това естество🤣🤣 той го мъкне в нашето легло и от това няма да излезе нищо добро....ще отидат и двамата в кошарата накрая🤭 засега успяваме да налагаме някакви правила но да видим....

# 64
За играчките - и нашият харесва тях, и тези като въженце голямо гризане пада😆
Аз си мисля,че е много важно как е ,,научено,, от самото начало. Нашето дори е свикнало да ходи на пеленка (е има и пропуски доста често) но е някак по-самостоятелен ако мога така да се изразя. Аз гледам да се придържаме към това ,защото е много лесно да премина границата. Много е лесно сега да не го пускам от ръцете си по цял ден ииииии,като свърши отпуската Ко прайм😄
Ако се водя по това ,какво пишат из групите трябва да напусна работа и цял ден да:
-се решим (2-3 по три на ден)
-да мием лапи,дупе,очи (2-3 пъти на ден)
-да ходим на разходка по 4-5 пъти на ден ,ако може по минимум 1 час
-да го слагам на пелена пред 30 мин-1час
......🥴🤣🤣т.е за да имаш куче трябва да работиш на 4 часа или по-добре да си безработен и да нямаш деца/семейство или домакинска работа.

Хахаха до разходките не бях разбрала че е майтап. Joy

Ох моят е на 3г вече, и ако съжалявам, че не съм го научила на нещо е рязането на нокти.
Като беше бебе смятах, че веднъж на 1-2 седмици ако ги режа, и ако никога не съм го порязвала ще е ок....ами не! Абсолютен ужас е и съм ревала не знам колко пъти с тия нокти. Затова казват 2-3 пъти на ден да се тренира нещо - става навик и не прави впечатление. Но не може всичко, така че си изберете най-важното...или най-неприятната дейност. Grinning

# 65
Само нокти не съм рязала тези дни😆😆 избягвам рискове дейности защото няма 3-та ваксина и ако се наложи по спешност нещо ще е сложно.
Иначе да,наистина и аз смятам че всекидневните ,,ритуали,, дават спокойствие на животното. Знае,кое след кое следва и страха намалява. Общо взето колкото по-рано е по-добре😃

# 66
Ако са бели ноктите е лесно, а и то за тренировки почти няма рязане, само дава лапа и с малка нормална нокторезачка се маха по-малко от мм. Да свикват на звука на рязане, че е много гаден.
Или с дремел още по-добре.
Но при нас никакъв шанс вече, само като види инструментите бяга, и сега го водя на професионалист. Smiling Imp

# 67
  • София
На колко време трябва да се режат ноктите и от кога се започва?

# 68
Започва се от бебе за да свикне, а иначе веднъж на месец сигурно, зависи как растат. Някои кучета нямат нужда изобщо, защото си ги пилят на асфалта.
Но палците винаги трябва, защото се завъртат в кожата.
За другите нокти като стои нормално не трябва да докосват паркета:
Първата снимка са прекалено дълги, 2 са ок.

# 69
  • В.Търново
Веве, аз точно със скимтенето не мога да се справя. Тя е на една ръка от мен, работя буквално на две педи от нея, но има заграждение и направо се побърква да мрънка. Надявам се защото е още само 2ри ден и ще свикне. Вчера и взех повечко играчки, позаигра се днес като че ли с тези шумкащите. Но като се присети- пак помрънква.

Но се надявам да овладея постепенно ситуацията, че нямам намерение да я гушкам нон стоп. Къде ще му излезе края така Scream
И аз така си мислех, накрая се предадох. Сега, където и да седна лежи до мен. Не ми пречи с нищо.

# 70
  • София
Нашата госпожица спи на леглото ни от бебе, обаче и аз не мога без нея. Винаги спи долепена до мен и снощи заспа в краката на мъжът ми и аз се въртях, въртях, пък си я привлачих при мен и веднага заспах 😂😂😂

# 71
  • София
След разходка всеки път ли миете лапичките или ги бършете с мокри кърпи?

# 72
Мия всеки път лапички, муцунка, дупе и очички. Подсушавам. На мивката в банята е лесно. Кърпички не ползвам.

# 73
  • Sofia
Хора, аз ли нещо не правя както трябва, кучето ли е мъничко, но все още не отразява тая пелена и това е Rolling EyesGrin Тя току що направи 2 месеца, дали и е рано? Действам както е описано навсякъде и пак- ако на 2-3 дни пишне веднъж на пелена- пак е добре. Вече давам и наградка при такива ексклузивни действия, но пак... Кажете че това се регулира, че съм отчаяна хаха. Като се има предвид, че съм мако луда на тема чистота и това ме побърква. А уж се бях подготвила психически Grin

# 74
Нашият сега на 22-ри ще стане на три месеца и уж е научен да ходи на пеленка но понякога прави бели и на други места.
Има сглобена кошара/заграждение доста голямо  и там му е пеленката. Понякога ака отстрани до нея😄друг път точно на място. Когато е пуснат свободно из хола (там му е кошарата) често пишка където го е заварило, понякога намира пелената....различно

Общи условия

Активация на акаунт