Отговори
# 300
Пишете, че това са страховете на Сейран или Аби. За Сейран е невъзможно, защото в разговора Ферит разказа за думите на Орхан в стаята му преди за тръгнат за Антеп, които Сейран не знае, но може Аби да знае, ако Ферит е споделил с него. Ако това е нечий страх, то може да е на Аби.

Забелязахте ли, че втората целувка, когато Сейран е на прозорчето, е дадена от два ъгъла. Първоначално прилича на момента, когато започва първата целувка, но дадена от друг ъгъл, по-отдалеко, ние не виждаме края й, т.е. отдалечаването им, защото пак дават Сейран. Втората част е от друг ъгъл, вижда се отражение от камината, а местата на Ферит и Суна са разменени, а гърба на дивана е към зрителя. Това е друг кадър, а не същата целувка, сниман не знам как и къде, замъглен е и вероятно може да е сън, халюцинация на някого. Дали не е възможно да има само една целувка, подобна както първата целувка на Ферит със Сейран, за която той обясни, че е по инстинкт? След нея те се погледнаха озадачено, с изненада. После следваше кадъра със Сейран. Възможно ли е целувката да е една, дадена два пъти? Втория път, когато Сейран е на прозорчето. А втория вариант (послендния кадър с целувка) да е нечия представа.

Отностно промените в сцената от фрага и серията, аз мисля, че фрага е бил с проучвателна цел, как ще се приеме. А после сцената е корегирана заради реакцията.

# 301
В един от по- малко известните филми на Джеръми Айрънс "Вреда" (среща се и като "Щети"), героят му има сексуална връзка, до степен на обсебеност, с годеницата на сина си. Не мисля, че е нужно да отбелязвам, че и той, и Жулиет Бинош са блестящи в превъплащенията си, но все пак... да си го кажа. Simple Smile Както се и очаква, филмът има трагичен завършек. Освен, че губи сина си, накрая той стига и до прозрението, че тя не е била по- различна от всеки друг.
 В романа си "Воайорът", Алберто Моравия проследява странните отношения на съперничество между баща и син, а освен това, за разкош, има и една фатална Силвия (съпруга на единия и снаха на другия). Мисля, че се досещате накъде вървят нещата и тук.
 И да, в по- горните примери не става дума точно за инцест, но в мен си будеха отвращение. Всъщност в световната литература, кино и театър и темата за кръвосмешението не е чужда, и обикновено предизвиква драматични и трагични сътресения, така че това, което видяхме снощи, не е нещо, за което да не сме чели или гледали.
 Не знам защо обаче, сцената между Суна и Ферит предизвика такъв шок в мен, че още не мога да се съвзема. Ако беше европейска, британска или американска продукция, може би щеше да ми е по- лесно да го смеля, но аз съм седнала да гледам турски сериал и имам очаквания за по- висок морал. Вероятно тук ще ме апострофирате, имайки предвид връзката Ифакат - Орхан, но нито един от тях двамата не е бил част от любима двойка. От нито един от тях двамата не съм очаквала да ми покажат някакви по- възвишени измерения на любовта и каквито и да било  проявления на себеотрицание.
Суна и Ферит нямат кръвна връзка, но стореното от тях аз припознах точно като кръвосмешение. Ферит не веднъж е казвал, че за него Суна е като сестра. Как стигнаха до тук? Как?
  P.S. Знаете за петте етапа на скръбтта на Кюблер - Рос.
1. Отрицание;
2.  Гняв;
3. Пазарене;
4. Депресия;
5. Приемане.
В случая аз (и не само, мисля, че важи за голяма част от фенове на сериала) не съм загубила някого, а нещо. Нещо, което беше малко бягство от действителността. Нещо, в което виждах чар и красота. Нещо, което отключваше всякакви емоции в мен, но водещата беше удовлетвореност.
Вече писах, че пътят до фаза приемане на това издевателство от страна на сценаристи и режисьор за мен ще е дълъг, така че моля за снисходителност към дългите ми постове. До последната сцена снощи си бях на фаза отричане. Още даже не съм се разгневила, та не знам дали ще ми стигнат две седмици, за да стигна до приемането.

Последна редакция: сб, 28 дек 2024, 19:36 от Fi79

# 302
Мими,това е същата актриса,която игра Еля в "Невинност",за който ти писа
Аз много я харесвам,добра е

Искам да кажа няколко неща,току що изгледах епизода
За мен послание на сценаристите има и то е към младите хора,които необмислено взимат кредити,или обезпечения,залагайки имотите си.Всички са мафия-Стари Госпожи,банки,банкери......
Но тук идва и големият въпрос-трябва ли,ако един младеж необмислено постъпи по този начин с мисълта да спаси и жилището си и хората,живеещи в него да бъде наказан по този начин?
Защото,ако не беше намесено отмъщението на майката на Абидин,Ферит щеше да спаси имението и щеше да се справи така,както се изисква от него като ага на семейството
Много ми е интересно,как щеше да се справи на негово място същият този Халис,попадайки в устроения капан
Единствено Ферит беше прав,че това е уловка и никой,ама никой не му повярва
Той е единственият,който се осмели да каже истината в очите на агата
В предните сезони това правеше Сейран.....
Задавам си въпроса,защо Халис,или Хатуч не познаха майката на Абидин?
Чак пък толкова да се е променила,едва ли
Гледах сцените с Айше.Каква разлика...
Така се защитава любим мъж,даже и да е на погрешната страна,даже и да не е прав
Всъщност,Аби първи се отказа от Суна,първи и каза,че не му пука за нея
И разговорът на двора между Сейран и Ферит
Прав е той,като и каза,че говорейки с нея,все едно говори с Халис
Защо се получи така?
И защо Халис дава фирмата на Сейран?
Коя е,каква е тя на семейството?Та тя до преди няколко дни си взимаше наем от тях и за нея Корханите бяха най-противните хора
Трябваше Сейран не да се надприказва с него,като знаеше колко е наранен,трябваше да му крещи,че му вярва
Всъщност,тя искаше да му каже,че му вярва,но чак след като видя,че бижутерът влиза при Госпожата.Преди това изобщо нямаше и намерение да му се доверява
Много беше язвителен Ферит към нея,много груб
Но защо?
Отговарям си-защото никой не го защити.Защото невярващата Сейран беше събирателен образ на всички в тази къща
Никой не повярва,че това е капан и,че той щеше да  защити всички,ако не беше попаднал в тази мрежа
Никой не каза,че дори и да е сбъркал,трябва да му бъде за урок,но ще се справи и те вярват в него
Нещо такова каза Гюлгюн,но на Ифакат,говорейки не за сина си,а за Орхан
За целувката нямам оправдание нито за Ферит,нито за Суна
Колкото и да си наранен от любимият човек,колкото и да си милостив и добросърдечен,разумът ти трябва да свети не с една,а със сто предупредителни лампи
Както за Ферит,така и за Суна
Едва ли ще се стигне до нещо повече от целувка не защото няма да искат,а защото ще дойде Сейран
Та,още една поука.Не обръщайте съдбата на децата си.Жестоко е

Последна редакция: сб, 28 дек 2024, 18:32 от VAL*

# 303
Вал, и с твоето мнение съм съгласна. 👍Много ме ядоса Халис с държанието си и особено с шамара, който удари на Ферит. В трудни моменти хората трябва да се подкрепят, ама къде толкоз акъл в Халис, на него му дай крясъци и шамари. Също мега нагъл беше на масата, когато подигравателно обясняваше ситуацията на Чичек, докато Ферит се опитваше да му обясни какво е разбрал за кражбата на камъните, сакън да не се изложи пред гостенката. Стар глупак с огромно самочувствие. Ядосана съм на Ферит заради станалото с онази злобната, но се радвам, че каза в очите на Халис истината.

# 304
  • София
Фрагът беше заснет по този начин за да гледат сеира на феновете. Това никога няма да простя и затова няма да гледам повече серия на живо(не искам да се заричам, но съм много ината на моменти). Не е заради цензура, два дни го даваха по Стар нон стоп.

# 305
Новооо! 🧿

https://www.instagram.com/reel/DEIZMvTotCz/?igsh=MWxkd2hqczMyZXlu
Трагедия! ✌🏻

Последна редакция: сб, 28 дек 2024, 19:59 от BELL-

# 306
От продукцията направиха все пак едно добро на Афра и Мерт.В цялата истерия никой не любопитства къде са и дали са заедно.Дано си починат добре необезпокоявани от обществен интерес.

# 307
# 308
# 309
Не ви ли се стори странно, че Хатуч и Халис не разпознаха майката на Абидин? Тя не може да се промени толкова много. И друго. Тя не се стресна, че може да бъде разпозната. Наистина ли е майка на Абидин. Снимки и дрешка може да представи всеки по-близък до семейството на Аби. Историята може съда да знае. Коя е тя всъщност?

При последния разговор с Ферит, Сейран трябваше да изкрещи "Имам проблем със забременяването" и той щеше да млъкне и да я изслуша. Това щеше да ги сближи. Сейран още не е научила тактики за затваряне устата на мъжа. След това спокойно могат да решат всички проблеми. и последната сцена нямаше да я има. Ох, аман от тия сценаристи, в техните глави няма мисъл за обединение на СейФер.

Последна редакция: сб, 28 дек 2024, 20:20 от ani.zaiche

# 310
Урааааа! ❤🔥

🧿🤍💙

🧿🤍♾🧄🪬

# 311
Добре, че Шериф и Elle пуснаха тези кадри днес.❤️‍🩹

# 312
Да, Ив! +1 И аз много им се зарадвах! 😜 Ама и на още съм съгласна! 😂

# 313
Оооо, и аз! А все пак Мечо Пух го е казал най-добре - колкото повече, толкова повече.😄

# 314
Охххх, бееее! 😜 И Афито! ❤🔥

🧿🤍♾🪬🧄

Общи условия

Активация на акаунт