Време ли е за второ дете?

• 4 999
  • 102
  •   1
Отговори
# 75
За съжаление,повечето съвети са как да се закачи за социална система,която и да е тя.
Децата са разход,не приход. Обикновенно първо се осигуряват приходи и условия,после се раждат деца.

# 76
Споко хораа. Повечето отговори за агресивни, тази публикация е само за съвет , няма да правя второ Simple Smile Просто исках да знам какво мислят другите.

# 77
Струва ми се, че и на авторката не й е ясно нито на колко я осигуряват, нито за какво я осигуряват. И силно ме съмнява да е работила пет години в Германия, имайки предвид, че на 25 години има почти двегодишно дете. Изобщо някаква огромна каша, а тя иска да се набута в още по-голяма.

# 78
  • Sofia
Е, тя може да е работила от 18-годишна.
Не за всяка работа се изисква висше образование.

Но аз на нейно място не бих мислила за второ за момента.

# 79
Е, тя може да е работила от 18-годишна.
Не за всяка работа се изисква висше образование.

Но аз на нейно място не бих мислила за второ за момента.
Дори и да е тръгнала на училище година по-рано (за да е завършила на 18), то тя е работила и почти през цялата бременност, за да има 5 години стаж в Германия.
Сметките не излизат Simple Smile

# 80
  • Sofia
Не знам как е в Германия, но във Франция можеш да работиш от 16г с разрешение на родител. Там образованието е задължително до 16г.
Има как да се работи. Било то и на черно. Но и дори да няма точно 5г стаж, това не е от особено значение за казуса.

Въпросът е, че в момента ситуацията й и тази в близко бъдеще не са много подходящи за поява на още едно дете.
Трябва първо да си направи планове за финансова стабилност и да намери начини за гледане на малко дете/деца.
Едва тогава да планира и самото бебе.

# 81
А като си работила в Германия 5 години, не ти ли се зачита трудов стаж? В България трябва да имаш минимум 12 месеца трудов стаж, за да взимаш минималното майчинство. И то се изчислява върху осигурителни ти доход за последните 24 месеца. Тоест, почти нищо, около 400 лева. Щото имаш до тук само 3 месеца на минималната работна заплата.
В Германия имам стаж , но като бях бременна , бях в Бг затова и там не можах да взема нищо

Защо не си взе бележка от гинекологът за забрана за работа, ако ти е била тежка работата, вместо да се прибираш в България. Така щеше да си имаш нужния стаж за майчинство и тук.
 Предимствата на семейната здравна застраховка също не са за подценявяне.
Говориш за психическото заболявяне на мъжът ти все едно е грип. Тези неща не се лекуват просто така, а второ дете със сигурност ще усложни значително ситуациятя при вас. На мен лично не ми пречи да раждате колкото деца искате.Ваш си е живота, искате, можете, раждате. Но психическите проблеми не са за подценяване и не бих излагала вече наличното и евентуално второ дете на риск от нестабилен баща. Стабилизарайте се финансово и тогова го правете бебето. Поне това да отпадне като рисков фактор за състоянието на бащата.

# 82
?
Психично заболяване????

# 83
Има нещо много мътно с работата в Германия. Ако всичко е било легално, щяха да си останат там, майчинство да получават, съпругът да лекуват. По-лесно е и от към помощ от държавата- работиш, парите не стигат, държавата помага, но трябват легална работа и доходи.
Специално за фейсбукския агресивен профил: Емиграцията е една от причините за отключване на психични заболявания, напр. шизофрения. Отключването се дължи се на измамените очаквания.
Може и бърнаут да е просто или друго.

# 84
Да, авторката не изглежда много притеснена, явно се е възстановил, може и бърнаут да е било. Ако тук се чувства по-добре мъжът, най-добре да не заминават. Няма да забогатеят, като отидат, а и тук с работа ще вържат двата края.

# 85
Нищо не се отключва ако го няма.
Една жена трябва да мисли за своята безопасност и за здравето на децата си.
Мисъл за второ дете при психично заболяване на бащата е меко казано безотговорно. Защо още едно човешко същество да не се наказва цял живот и тези около него също?
Туй шизофренията шега я мислете!
Нещо като колита?

# 86
Някъде писала ли е, че е шизофрения или нещо друго унаследяемо?

# 87
Нищо не се отключва ако го няма.
Една жена трябва да мисли за своята безопасност и за здравето на децата си.
Мисъл за второ дете при психично заболяване на бащата е меко казано безотговорно. Защо още едно човешко същество да не се наказва цял живот и тези около него също?
Туй шизофренията шега я мислете!
Нещо като колита?
Нищо не мислим за шега. Някои за съжаление имаме опит с това. Просто цялата тема е странна. Ако финансово всичко е наред, защо е темата?

# 88
Финансово най-вероятно не е добре.
Иначе нямаше да работи за 500 лева.
А за заболяването - това излезе някъде из темата, но не мисля, че един бърнаут въобще щеше да се спомене, това ако работи за такава сума. Не се връзва.

# 89
Цялата тема не се връзва: работила 5 г. в Германия, омъжила се, забременяла, спряла да работи, прибрали се с мъжа си в България, защото той отключил психическо заболяване. Сега тя тръгнала на работа от 3 месеца, но няма кой да гледа детето на 1 година и ще напуска, и забременява, защото майчинството щяло да бъде по-високо от заплата ù сега. Мъжът обаче май не иска.
В задачата се пита, как въобще ще взима по- високо майчинството, ако спре да работи и не се осигурява?
Но милата Ани, това не я интересува, важно е да има 2 дете.

Общи условия

Активация на акаунт