Боледуване на децата ни-тема 84

• 17 602
  • 806
  •   1
Отговори
# 105
Изненадана съм да прочета колко злояди деца има. И всъщност по-скоро съм изненадана, че им се дава възможност да се налагат до такава степен. Съжалявам, ако прозвучи грубо, но ако им откажете тесто, джънк и каквото са си наумили много бързо ще забравят да се налагат и ще проядат нормална храна. Няма да умрат от глад. Стига да няма някакъв здравословен проблем, а един най-обикновен инат, естествено.
За протокола, дъщеря ми яде и супи, манджи, плодове, зеленчуци, яде и пуканки, гризки понякога. Ама няма как тя на мен да ми казва, че ще яде само тесто или само вафли. Абсурдно е. 😀

Моята не яде джънк. Интересно какво да и откажа. Както казах яде основно плодове, зеленчуци, хляб и сирене. Аз джънк тук не виждам.

# 106
  • Sofia
Изненадана съм да прочета колко злояди деца има. И всъщност по-скоро съм изненадана, че им се дава възможност да се налагат до такава степен. Съжалявам, ако прозвучи грубо, но ако им откажете тесто, джънк и каквото са си наумили много бързо ще забравят да се налагат и ще проядат нормална храна. Няма да умрат от глад. Стига да няма някакъв здравословен проблем, а един най-обикновен инат, естествено.
За протокола, дъщеря ми яде и супи, манджи, плодове, зеленчуци, яде и пуканки, гризки понякога. Ама няма как тя на мен да ми казва, че ще яде само тесто или само вафли. Абсурдно е. 😀
И моята на 2г8м не яде изобщо джънк. Храната й е единствено частна детска кухня и шише с АМ и каша. Нямам какво да й откажа. Да съм честна и джънк съм й предлагала, само и само да яде нещо, но тя просто я хвърля на земята или храни кучето с нея.
Със зор се храни два пъти на ден. Може да откара и почти цял ден без да яде. Понякога се налага да се храним насила с истерия и сълзи, защото не мога да я оставя да не яде по цял ден и да се докара до поредната хипогликемия, което вече е опасно и не искам да преминавам пак през това.

И цялата тая драма почна още, когато беше кърмаче. Та не знам това инат Овенски ли е или си е чиста проба злоядство.

# 107
Имам представа от злоядство. Когато беше на година и малко, малкият беше решил че ще яде само солени крекери. Нервите ми беше скъсал тогава, нищо друго не искаше. Периодът беше около два месеца. После се разболя, направи пневмония и остана с баба си за три месеца. Да ви кажа, евала на жената, когато се върнахме ядеше всичко. Полезни са бабите 😂
Сега всяка вечер като седнем да ядем поглежда храната и казва - това няма да го ям. Примерно снощи беше крилца. Той не ядял крилца. Е да, ама изяде почти 4.

# 108
И за мен не е нормално дете да не яде. Написах за насока изследване на липси и тяхното запълване, укрепване на микробиом. Има и други възможности. Който не е проверявал нека види и юздичката под езика, ако това е проблем, когато се коригира децата прояждат. А при някои това е причината за често боледуване. Освен това съм на мнение, че вкус се възпитава. И ако ще да не яде, на масата сядаме всички. Ей така заради създаване на навик.   Пускам линк за юздичката.
https://xedra.wordpress.com/2012/04/16/tongue-tie/#late

# 109
  • shumen
Това с неяденето на нищо е период.Моя имаше такъв период точно в тази възраст(4-5)години и можеше да кара само на солети и джънк.Точно тогава се разболя от пневмония,бяхме в болницата,след това за подсилване и неяденото започнах Саностол и о,чудо това дете взе,че прояде.На неговите 38 килограма не изглежда слаб,но и той не се спира и все бяга и скача.

# 110
Сега се връщаме  от лабораторията и ми казаха че само от вената се изследва феритина и не го пуснах. Чакам другите  изследвания по късно.

# 111
Сега се връщаме  от лабораторията и ми казаха че само от вената се изследва феритина и не го пуснах. Чакам другите  изследвания по късно.
Много странно, че казват, че не може. Ето линк към статия на доц. Банчев (детски хематолог), в която пише, че изследването се взима от пръста: https://parentacademy.bg/deficit-na-zheliazo/
Все пак когато има толкова разнородна и объркваща информация навсякъде човек сам избира на кого да се довери.

# 112
Даже няколко пъти повторих че са ми казали че може, но бяха категорични
Много странно, че казват, че не може. Ето линк към статия на доц. Банчев (детски хематолог), в която пише, че изследването се взима от пръста: https://parentacademy.bg/deficit-na-zheliazo/
Все пак когато има толкова разнородна и объркваща информация навсякъде човек сам избира на кого да се довери.

# 113
  • Sofia
А може и да е до лаборатория.
И аз ще питам при нас дали може да се вземе кръв от пръстчето.

# 114
В коя лаборатория отказаха, май за Варна ставаше въпрос?

# 115
Да, в Лаборекспрес
В коя лаборатория отказаха, май за Варна ставаше въпрос?

# 116
  • София
Здравейте, момичета!
На всички болни пожелавам бързо оздравяване.
При нас детето е добре, но аз от вчера се оплаквам от ухо . Усещам не точно болка ,а тежест при лявото ухо , все едно имам нещо в ухото. Ох , не знам как да го опиша , но реших и тази сутрин отдих на УНГ . Е ухото е добре , няма възспаление никакво , лекарката каза или е зъб или нерв .
Хич нямам настроение за празнуване тази година.

# 117
В Лина изследват феритин от пръст.

# 118
А на колко е детето?
На моята на 6м и взеха кръв от вена за изследване на желязо и феритин. Казаха, че няма причина да не и се вземе от вена за целите на изследването. Всичко мина ок, нямаше драма.
Вече е на 2.2г и няколко пъти са и взимали от вена за подобни изследвания.

# 119
Това са резултатите от тази сутрин, има ли смисъл от снимка според вас

Общи условия

Активация на акаунт