Боледуване на децата ни-тема 84

• 17 581
  • 806
  •   1
Отговори
# 90
  • shumen
Бръм,и у нас се купуват и ядат боклуци с мярка.На училище и навън обаче не мога да кажа като не го виждам колко и дали си купува.Газирани,енергийни и разни такива не пие,но чай и мляко се употребяват в промишлени количества.
Мимчо,мисля,че няма проблем,че вместо Ериус даваш Зиртек.Те и двете са противоалергични.
Евче,поне хляб яде твоята.Моя не ще да чуе ни за хляб,ни за мандарини.На моменти се виждам в чудо с него.

# 91
И моята маймуна тежи 15кг а е на 3г и 9м, яде само сухи храни, дай й тесто и това е. Никакви плодове (освен банан) и зеленчуци (ако не ги направя на сокоизтисквачката нищо не иска).в чудо се виждам какво да готвя и за това от време на време давам витамини

# 92
Големият ми е на 12г и последно беше 45кг.  Откакто лежа в инфекциозна болница с обезводняване и вероятна причина хранително натравяне ( така и не се разбра какво точно е било, но е бил с левкоцити 30,8 и ЦРП 105, диагнозата е бактериална чревна инфекция) не иска и да чуе за храна отвън, в училище се е зарекал да не взима нищо, което не е пакетирано от лавката, но и за домашната храна си е капризен, вече не знам какво да му готвя.

# 93
Рейна, щом гастроентеролозите не разбират нищо от чревна флора, то тогава кой?
За феритина съм сигурна, че може от пръст да се изследва, тъй като, както писах, съм се консултирала с детски хематолог. За другите витамини и минерали не съм запозната.
То ако майчината чревна флора е доста нарушена или е вземала лекарства или има липси и бебето се ражда така. За чревната флора си трябват специални изследвания, гастроентролозите нямат никаква идея, за тях винаги всичко е ок. Всички витамини и минерали от вената само.
Гастроентролозите разбират от това което са учили.
Моето на 12 год си похапва напоследък доста. Навън си купува рядко нещо. Вкъщи наваксва. Тежи 55 кг, но е висок.

# 94
  • shumen
Sweet memory,моя също не купува почти нищо от лавките навън,но за ядене е капризен.Риба ядеше,но в градината им бяха дали риба с айран на няколко пъти и повръщаше и оттогава я намрази и не иска и да чуе.Вкъщи готви ли се риба гледам за него да има нещо друго,че да не стои гладен.

# 95
Изненадана съм да прочета колко злояди деца има. И всъщност по-скоро съм изненадана, че им се дава възможност да се налагат до такава степен. Съжалявам, ако прозвучи грубо, но ако им откажете тесто, джънк и каквото са си наумили много бързо ще забравят да се налагат и ще проядат нормална храна. Няма да умрат от глад. Стига да няма някакъв здравословен проблем, а един най-обикновен инат, естествено.
За протокола, дъщеря ми яде и супи, манджи, плодове, зеленчуци, яде и пуканки, гризки понякога. Ама няма как тя на мен да ми казва, че ще яде само тесто или само вафли. Абсурдно е. 😀

# 96
Племенникът ни е на 12 г, 40 кг, но е много висок, около 180 см и е болезнено слаб, изглежда видимо недохранен. Според майка му се храни добре, но не качва нищо. Та зависи и колко са високи наистина.

Ако този феритин е нисък, какво се прави?

Епъл, аз също съм на мнение, че от прищявка не трябва да угаждаме с джънк и всевъзможни боклуци. Но примерно при нас тя просто не търси нищо. Не предлагам заместители. Поне вечеря обилно днес - цяла купа супа, хляб, киви и ябълка. Сама си ги купи от магазина и съм горда, че избира плод пред снакс. 😀 Иначе има много неща, които не яде и когато няма да яде от нашето готвено й правя супа и си я яде по 2-3 дни и не мрънка 😅 поне супи пак прояде, че имаше период, в който отказваше и това и беше голяма мъка. Сега си ги търси понякога, което ме радва.

# 97
  • shumen
Елла,и моя е слаб за годините си,но е висок,а изглежда недохранен.Но за мен си хапва що годе добре.Вярно е,че зависят килограмите от височината също.
Супи и моя обожава и всеки ден може да яде без да мрънка.

# 98
За угаждането не е съвсем вярно. Може доста проблеми да си докарат, връстник на синът ми е с анорексия, а братовчед ми си докара гастрит от неядене, защото ако нямаше нещо, което ще яде, просто не ядеше. Синът ми е по същия начин, ако не хареса храната може и изобщо да не яде и да изкара целия ден само на закуската (която просто няма как да е готвено). Не търси друго, не яде друго, просто не яде. Което не смятам, че за подрастващ организъм е полезно. Интересното е че той не е слаб а яде доста малко, а малкото ми дете, което унищожава всякаква храна като е гладно, каквото му сложа, това яде, че и на батко си дояжда, е доста слабо и също имаме проблем с долнищата при него, което му стане на ширина му е късо и като клекне е до коленете му, което му е добре на дължина, е супер широко в кръста и като ходи направо си му падат гащите.

# 99
Да се включа в новата тема. С тези дълги “почивки “ не ми остава време за нищо. Мина малкото варицелата, чакам каката.
А за тези телосложения зависи и от храна и от ген (според мен). Голямата хапва почти всичко (изключвам някой храни като чушки,гъби и други) тя е на 6г. 121см и е 18кг. Видно много слаба,но и много висока за възрастта си. Но баща ѝ е 181см  и е 65кг слаб и висок. Ген.. малкото е 100см на 4г но е 12кг-13кг.. тя пък е дребничка но е слаба..

# 100
В нас филм да не яде няма. Всички се привикват чинно на масата и ядат. Съобразявам се, примерно малкият не яде ориз, а напоследък и двамата не искат риба, тогава им правя пица (примерно). Супи в нас се ядат на обяд. Аз лично не ям супа на вечеря, напълва ми стомаха с течност, подува ме и след час съм пак гладна. На обяд се дояжда каквото е готвено от предната вечер или всеки се спасява (правят си от "бързите" спагети понякога, понякога макарони, че и двамата ги обичат). Понякога има супа и ядат. За вечеря всички са "длъжни" да ядат, салата задължително, месо задължително и нещо покрай тях - картофи, ориз, хляб, кой каквото му е на душата, него могат и да го прескочат, по желание е 😂.
Не помня някой цял ден да не е ял, освен ако не е бил болен. За мен не е нормално деца да не се хранят. Аз мога и да не ям цял ден, но съм голям човек и е различно.

# 101
  • shumen
Sweet memory,моя пък има съученичка,която от прекаленото ядене на тестяно и сладко е пълничка и с диабет.За дрехите за малкия те разбирам напълно,защото моя е точно така-или му са къси,или падат.В чудо се виждам трябва ли да търсим долнища,че и не харесва всичко,но в последно време намерих решение поне-ако му падат,а на дължина му стават и ги хареса купуваме и слагам допълнителен ластик.
Камъче,радвам се,че мина варицелата при малечка.Дано каката се размине.
Бръм,и вкъщи е горе-долу така.И аз мисля,че не е хубаво деца да не ядат цял ден.

# 102
Айде сега, анорексия от неядене. Анорексията е предимно психическо заболяване, обикновено дължащо се на това, че боледуващите се смятат за пълни. Те първо себе си не харесват, камоли храната. И не смятам, че на някой трябва да му се дава Барни, че да не вземе да стане анорексик.

# 103
Къде точно прочетохте, че давам Барни, той и него не го харесва де… просто яде няколко храни и нищо друго. Примерно яде супа топчета и пилешка, ако има картофена, не яде. Яде пиле с ориз, мусака(не винаги), спагети, ако има пържоли с картофена салата, не яде. Съответно аз му угаждам като готвя неща, които съм сигурна, че ще яде или давам избор, т.е да си избере между две неща. Той и към “боклуците” е капризен. Торта не обича, от сладките неща яде шоколад, желирани бонбони( никога не е изяждал цял пакет наведнъж, за разлика от 5 годишното дете на приятелка) сладолед и един вид вафли на определена марка. Сухи пасти, бисквити с кувертюр, кексове и тн не харесва. Иначе харесва дюнери, бургери и пица, пържените картофи са средна работа, но вече не иска да яде такава храна, за момента.  Анорексията при споменатото дете започна от мания за здравословно хранене в семейството, пълно лишаване от “вредни храни” и въглехидрати и натякване, че е дебел…В един момент за него всичко стана вредна храна.

# 104
Майки, които не са имали злояди деца не могат да го разберат, да. Странно им е.
Само споменавам, че не е много ок и децата да са "длъжни" да ядат каквото им е сервирано, но както и да е. Всеки има своите възгледи, вероятно правилния подход е някъде по средата.

Общи условия

Активация на акаунт