Боледуване на децата ни-тема 84

• 17 688
  • 806
  •   1
Отговори
# 150
Благодаря, момичета. Сигурно така ще направим. Разликата е, че тези, обикаляли в почивните дни и до 6ти.ако се разболяват щее. Точно периода 6-10 януари. Поне моята логика е такава. И моето пощръклява вече вкъщи. От 13 декември си е у нас и до 13 януари ще е точно месец. А мислех да я спра на 6 декември и до 6 януари, ама си викам ех цял месец, а сега с тия болести и празници пак стана толкова. Ама бонус болест. Иначе щяхме да си го спестим. Минало де, ама ме е яд.

Дани, и ние кихаме с ММ цяла сутрин, ама забравих да включа влагоабсорбатора. При последните кръвни пак ми излезе повишен показател за алергии, сигурно и нещо друго съм отключила, защото така го усещам. Дано и при твоя Малчо да е нещо такова, а не поредно боледуване.

И аз чакам април - май. Дотогава все ще сме на тръни..

# 151
Не е отпаднала, храни се, температура не е вдигала, кашлицата доста я разреди но все още е  влажна(по накашля като се събуди от сън) но нищо общо с това което беше, все пак сме и на пулмикорт. Нещо в носа се случва че го чувам, сополи няма, само нещо назад а от вчера почнах да капя и виброцил.

Все едно описваш моето дете. С тази разлика, че той вече накашля няколко часа, след като се събуди.
Вчера го водихме пак да го преслушат (голяма паника съм поради липса на лечебно заведение в града) и педиатърът ми каза, че отхрачва, да продължа Пулмикорта, изписа му (на 3,10 год. е) хапчета Флавамед за кашлица.
Каза да спра да се паникьосвам и притеснявам и да имам търпение Grin
Толкова лошо кашляше, че филмът ми беше, че е или бронхит или пневмония. Flushed
Днес е доста по-добре, но нослето се чува, докато спи, но не постоянно и за сега ще се въздържа насилствено да му слагам капки. Laughing Надявам се да мине от само себе си, както често му се случва.

П.с Всички болнички деца да оздравяват Heart

# 152
И аз го бях писала да ходи на 2 и 3 януари, но вчера звъннах в градината да кажа, че ще ходи от 6-ти. Две седмици ваканция ще откара.
Между празниците бяхме в един хотел в Кранево, леле половината деца яко кашляха. И то около храната, без да си сложат ръка на устата поне…
Края на Януари традиционно сме запазили за Пампорово, дано сме здрави…
Ние още борим хремата 😂 От етацида не видях кой знае какъв ефект.

Последна редакция: вт, 31 дек 2024, 08:06 от toni1189

# 153
При нас мупироназала повлия успешно (нищо, че бях скептична), но мазах 10 дни. Аз съм записала втори да е на градина, няма кой да я гледа вече. Тя е вкъщи от 12.12. И понеже го слагах до 28-ми, около 6-ти ще пусна секрет. Чудя се и за една риноджермина, но е факт, че миналата година 4 месеца поред направих и не уби стрептокока. Трябваше да дойде лято и да сменя средата, за да се махне.

# 154
От вчера давам назо-хил че носа му все течеше ...ще видя как ще е днес ..мм от вчера е на аб днес е по зле казва че го болят дробовете ..аз също съм в кюпа цялото тяло ме боли ...

# 155
  • shumen
Елла,благодаря.И аз се моля да е нещо моментно,а не поредната болест.
Likeawind,дано се оправи мъжа ти скоро.Аз за ден така съм правила пневмония,а предния ден снимката беше чиста.
Тони,навсякъде е така.Пълно с кашлящи и кихащи деца,а ръка не слагат.

# 156
Мъжа ти снимка прави ли?
Аз бих давала мед. Има ли причини детето да реагира алергично? Тоест има ли други алергии? Новите проучвания показват, че децата трябва да се сблъскват колкото се може по-рано с алергените. Например фъстъци, ягоди и тнт и че отлагането да се дават такива повишава вероятността да се развият. Мед не се препръчва за бебета под 12 месеца заради ботулизма, все пак е суров продукт.

# 157
Да вчера прави ..излязоха бронхиални изменения в ляво ..преди години беше с пневмония която 1 седмица лекуваха с грешния аб и лечението мн се проточи ..сега чакам резултат от това да не се окаже пак в този филм ...

# 158
Омнибиотик имун Д кое му е за имунитета? Витамин Д ли само?
Не иска дефендила таблетки.. а преди ги хрускаше. Имунотрофината тази година ефект няма..

# 159
Тони, сироп Дефендил няма ли да го пие?

Likeawind, бързо да ви минава!

При нас се успокоиха нещата само с няколко дни Бактробан и Синекод. Явно някоя бактерия си е имало и сме уцелили какво ще я унищожи.

Пожелавам ви весело посрещане на новата година! Да бъдете здрави и вие, и децата през новата година! 🍀

# 160
  • Sofia
Аз бих давала мед. Има ли причини детето да реагира алергично? Тоест има ли други алергии? Новите проучвания показват, че децата трябва да се сблъскват колкото се може по-рано с алергените. Например фъстъци, ягоди и тнт и че отлагането да се дават такива повишава вероятността да се развият. Мед не се препръчва за бебета под 12 месеца заради ботулизма, все пак е суров продукт.
Всъщност не ме притеснява толкова алергична реакция, колкото именно ботулизма.
В нашето семейство сме имали пчелари и сме гледали много кошери. Имало е целогодишно мед на корем и никой не е проявил алергия. Но все пак предпочитам да отлагам даването му.

Ботулизмът е вече друго и заради него също не съм давала на децата си мед преди да навършат 3г (притеснено ми е).
Но знам ли, може би в хранителна добавка да няма същият риск от ботулизъм. Не знам, не съм наясно.

# 161
  • shumen
Тони,а сироп няма ли да може да му пробуташ?Аз търсих Дефендил при нас,но никъде не намерих.Няма нито сироп,нито хапчета по аптеките.
Ликеуинд,аз затова не харесвам спешния,че и при нас или слагат грешна диагноза,или изписват АБ насляпо,а той не действа.Но по празниците друг избор нямаме.
Моя си киха.Явно е настинал.Започнах да давам Оксилококциум и Витамин С профилактично и дано се размине с това.Ама как да е като сега излезе по суитчер и елек да играе футбол.

# 162
Аз два месеца давах омнибиотик имун д и ефект и от него не видях, давах и дефендил форте а от него повръщаше. Сега давам Саменто капки и Екомер
Омнибиотик имун Д кое му е за имунитета? Витамин Д ли само?
Не иска дефендила таблетки.. а преди ги хрускаше. Имунотрофината тази година ефект няма..

# 163
Години ми трябваха да разбера, че имуностимулаторите не работят. Нищо не давам вече.

# 164
Дани при личната ходи ,не на спешен тя вчера работеше ..там няма гаранция ..въпрос на дни е да се разбере дали действа аб ..

Общи условия

Активация на акаунт