Боледуване на децата ни-тема 84

• 18 562
  • 806
  •   1
Отговори
# 570
Моето дете много повръща пт Тамифлу. Идеи как да му го предложа? Със сок пак го повръща.
П.С през нощта изведнъж вдигна температура 39.5 дадох Нурофен и спадна до 37.9. После дадох Тамифлу и повърна няколко пъти. Сега не иска да яде, страх го е да не повърне. Не го боли гърло, няма сополи. Давам Умкалор, за съжаление при нас никога нищо не отчитат бързите тестове от аптеката. В последните 3-4г сигурно съм купила над 10 и нищо..

Последна редакция: нд, 12 яну 2025, 12:50 от fire lady

# 571
Моето дете много повръща пт Танифлу. Идеи как да му го предложа? Със сок пак го повръща.
П.С през нощта изведнъж вдигна температура 39.5 дадох Нурофен и спадна до 37.9. После дадох Тамифлу и повърна няколко пъти. Сега не иска да яде, страх го е да не повърне. Не го боли гърло, няма сополи. Давам Умкалор, за.съжаление при нас никога нищо не отчитат бързите тестове от аптеката. В последните -3-4г сигурно съм купила над 10 и нищо..

И при нас домашните тестове никога не са ми отчитали. При лекар миналата година веднага светна грип А. Не мога да разбера къде бъркам.
За повръщането е възможно детето да има непоносимост към лекарството. Моята първият път като дадох Тамифлу миналата година го повърна, но след това си го пиеше. Отдадох го на високата температура тогава. Стискам палци да всички да оздравяват бързо и без усложнения.

# 572
Моето дете много повръща пт Танифлу. Идеи как да му го предложа? Със сок пак го повръща.
П.С през нощта изведнъж вдигна температура 39.5 дадох Нурофен и спадна до 37.9. После дадох Тамифлу и повърна няколко пъти. Сега не иска да яде, страх го е да не повърне. Не го боли гърло, няма сополи. Давам Умкалор, за.съжаление при нас никога нищо не отчитат бързите тестове от аптеката. В последните -3-4г сигурно съм купила над 10 и нищо..

И при нас домашните тестове никога не са ми отчитали. При лекар миналата година веднага светна грип А. Не мога да разбера къде бъркам.
За повръщането е възможно детето да има непоносимост към лекарството. Моята първият път като дадох Тамифлу миналата година го повърна, но след това си го пиеше. Отдадох го на високата температура тогава. Стискам палци да всички да оздравяват бързо и без усложнения.
При ЛЛ или в спешното са му направили бърз тест? И дали е бил стандартният с пипета, натривка в носа и резултат там до 15мин?

# 573
  • shumen
Fire lady,досега пило ли е детето Тамифлу?Да не би да повръща от друго,а не от него.

# 574
Теста беше същият като тези по аптеките. Комбиниран за грип и ковид. Бръкнаха в носа и после капят на касетката.

# 575
Трябва да се бръкне хубаво, чак сълзи ми тръгват. Както за Ковид. И да се завърти клечката в ноздрите. На много родители им е жал, затова не се взема добре.

# 576
Fire lady,досега пило ли е детето Тамифлу?Да не би да повръща от друго,а не от него.
Преди 1г и половина отново се наложи да му дадем и пак повърна.
И да попитам в лабораториите тестът излиза веднага за грип?

# 577
По спомен, не се даваше на гладно... Яло ли е детето преди Тамифлуто?

So close, никога не бъркам супер много навътре. Ако детето е сополиво, става с още по-малко ровене. Казвам им, че ще ги погъделичкам малко, вкарвам тампона в ноздрата, завъртам да обера какво мога отвътре и повтарям с другата ноздра. Но наистина не бъркам изобщо надълбоко. Светва си винаги тестът. И за ковид колко пъти и за грип миналата Коледа. И децата не се дърпат много, просто са притеснени, но се съгласяват. Защото наистина не е нещо страшно. Носен секрет винаги им взимам аз по същия начин и колко пъти е имало изолирана бактерия. Т.е, дори това "плитко" бъркане върши работа, особено, ако има повечко секрет.

Гърлен секрет обаче се взима много неприятно дори вкъщи. А в лаборатория действат още по-гадно

# 578
Моят мъж само с обтриване отвътре на бузата даде положителен домашен тест за ковид.

# 579
По спомен, не се даваше на гладно... Яло ли е детето преди Тамифлуто?

So close, никога не бъркам супер много навътре. Ако детето е сополиво, става с още по-малко ровене. Казвам им, че ще ги погъделичкам малко, вкарвам тампона в ноздрата, завъртам да обера какво мога отвътре и повтарям с другата ноздра. Но наистина не бъркам изобщо надълбоко. Светва си винаги тестът. И за ковид колко пъти и за грип миналата Коледа. И децата не се дърпат много, просто са притеснени, но се съгласяват. Защото наистина не е нещо страшно. Носен секрет винаги им взимам аз по същия начин и колко пъти е имало изолирана бактерия. Т.е, дори това "плитко" бъркане върши работа, особено, ако има повечко секрет.

Гърлен секрет обаче се взима много неприятно дори вкъщи. А в лаборатория действат още по-гадно
През нощта в 2:00 часа като вдигна температура,  дадох Нурофен и спадна до 37.8 и към 4:00 с 300 зора изяде една бисквити и след 20мин му дадох Тамифлу в бананови сок и е повръщал 5-6 пъти след това. Сложих свещичка Вомитусхил, но не мисля, че е коремен вирус, няма болки , няма и диария. От 7:00 сутринта не е повръщал, но няма никакъв апетит, борят го ставите. С кански мъки хапна и му сложих в портокалов сироп Тамифлуто и веднага го усети и отказа. Няма как да го накарам. Не знам какво да правя.
В 9:00 имаше 39.7 в ухото и му дадох Нурофен, в 14:00 пак толкова температура и дадох Панадол. Сега е спаднала до 37.6.
П.С. момче на 5г.

# 580
С таблетки Тамифлу пробвахте ли? Има си дозировка за кг и години в листовката. Мисля беше 1/2 хапче сутрин и 1/2 вечер.
Задължително след хранене, че много дразни стомаха.

# 581
Аз ще направя тест, но не мисля да давам тамифлу ако е грип, защото за сега минава с температура и нищо особено. За повръщането знам и аз, наше близко дете се обезведни от това и влезе в болница. Покашля много рядко, утре ще идем за слушалка. За мен ваксината ще си е свършила работата ако мине без допълнителните лекарства.

# 582
С таблетки Тамифлу пробвахте ли? Има си дозировка за кг и години в листовката. Мисля беше 1/2 хапче сутрин и 1/2 вечер.
Задължително след хранене, че много дразни стомаха.
Много благодаря,  ще пробвам.

# 583
Някой знае ли какво се прави при случай на варицела в група в ДГ?
И съответно болното дете остава вкъщи. Тези, които са били с него на градина през седмицата какво правят?
Ами другите, които не са били на градина къде отиват?
В случая имаме дете с варицела от днес, моето не е ходило от 13 декември, ваксинирано е с 2 дози преди 3 години.
Въпросът е практиката каква е в такъв случай и вие какво бихте направили? При положение, че пак казвам - детето е с ваксини.

# 584
Моето дете от обяд до сега два пъти повърна, казва, че нещо не й е добре на коремчето. С грип Б на Тамифлу е. Четох пак листовката и пише, че е честа реакция. Температура под 38 не е сваляла, лежи на леглото отпаднала, казва, че е уморена и гледа телевизия, много посърнала изглежда. Направо ме боли сърцето да я гледам така, тя иначе е мега активно дете..

Общи условия

Активация на акаунт