Боледуване на децата ни-тема 84

• 18 546
  • 806
  •   1
Отговори
# 585
Би трябвало детето като неконтактно ще бъде в друга група, която не е под карантина, ако градината може да го осигури. Ако е преболедувало, мисля че може да е в своята група, но при ваксинирани деца нз дали е възможен този вариант, но предполагам че може.
При грип Б май имаше повръщане като симптом при деца, но е възможно и от Тамифлу-то да е.

# 586
При варицела - всички ходили до момента се карантинират в група. В нея, не влизат деца, ако не са преболедували. Децата не контактни се изпращат в друга група в градината. Децата не контактни, но преболедували влизат в групата.

# 587
При варицела - всички ходили до момента се карантинират в група. В нея, не влизат деца, ако не са преболедували. Децата не контактни се изпращат в друга група в градината. Децата не контактни, но преболедували влизат в групата.

Ваксинираните попадат ли към преболедувалите? Или РЗИ още не са разбрали, че има и тази опция. 😀

# 588
Някой знае ли какво се прави при случай на варицела в група в ДГ?
И съответно болното дете остава вкъщи. Тези, които са били с него на градина през седмицата какво правят?
Ами другите, които не са били на градина къде отиват?
В случая имаме дете с варицела от днес, моето не е ходило от 13 декември, ваксинирано е с 2 дози преди 3 години.
Въпросът е практиката каква е в такъв случай и вие какво бихте направили? При положение, че пак казвам - детето е с ваксини.

Щом е ваксинирано детето, всичко е наред. Нито ще е преносител, нито ще се зарази.

# 589
В нашата детска градина неконтактните, които не са боледували, се местят в друга група. Няма значение дали имат поставена ваксина или не.

# 590
Някой знае ли какво се прави при случай на варицела в група в ДГ?
И съответно болното дете остава вкъщи. Тези, които са били с него на градина през седмицата какво правят?
Ами другите, които не са били на градина къде отиват?
В случая имаме дете с варицела от днес, моето не е ходило от 13 декември, ваксинирано е с 2 дози преди 3 години.
Въпросът е практиката каква е в такъв случай и вие какво бихте направили? При положение, че пак казвам - детето е с ваксини.
Тези в градината остават и посещават. Другите не посещават групата и могат да ходят в друга група или личния лекар издава бележка детето да остане вкъщи. Ако е ваксинирано не знам.

# 591
Информацията ми е, че ако детето е ваксинирано с двете ваксини, може да ходи на градина в групата си.

# 592
Включвам се с питане. Детето два дена прекали с прясното мляко - по принцип не пие толкова. Днес вече 4-ти път се изхожда доста неприятно, не е вода ама.. Чудя се хипотетично дали може да има връзка с повечето количество прясно мляко или е поредния вирус/бактерия….

# 593
Включвам се с ъпдейт, моята също повърна три пъти, но не мисля, че е от Тамифлу, защото първото повръщане беше около 3 часа след приема. Преди една година също го е пила и не е имала проблем. При грип Б явно има повръщане, защото още едно дете от групата е с абсолютно същите симптоми - температура, кашлица и повръщане.

# 594
Ние най-вероятно сме с грип Б ,защото се чухме с майката на детенцето ни по чин  ,което първо се разболя и тя му е направила тест в лаборатория и е излязло Грип Б .
От вторник бил с Т и всички симптоми като нашите .. така че мисля , че и при нас е същото.

# 595
  • shumen
So close,зависи как е взет секрета.Аз не съм  бъркала навътре,а е отчитал вярно.
Елла,прекаралите и контакните се местят в друга група.
Евчето,и аз тук четох сега,че грип Б е с повръщане.
Х.Т.как е детето?

# 596
Днес поразрежда вдигането на Т, но гърлото  го боли.
Пръскам тантум верде ,смуче за гърло ,чак го карам да пие , дано утре вече да е ок и да почне да яде.
От тези капки за нос Муконазал плюс ,някой възрастен ползвал ли е ?Толкова ли са гадни и щипят или лютят ,че направо му се насълзяват очите и казва че са много гадни и те втечняват секрета според мен ,защото като му сложа  почва да покашля леко от тях ,защото му се стичало отзад.Поне така казва
....

# 597
Ние ги харесваме с мм муконазал ..само те ни отпушват носовете като се задръстим ..да има леко щипене като се пръснат ,втечнят и след това започвам да издухвам ..

# 598
Включвам се с питане. Детето два дена прекали с прясното мляко - по принцип не пие толкова. Днес вече 4-ти път се изхожда доста неприятно, не е вода ама.. Чудя се хипотетично дали може да има връзка с повечето количество прясно мляко или е поредния вирус/бактерия….
Според мен е възможно да е от млякото. Ако е вирус, ходенето е не 4 пъти а повече. Щом е спряло, значи вероятността да е вирус е малка.

# 599
  • shumen
Х.Т муконазал леко щипят като се пръснат.Аз съм доволна от Виброцил за хрема.
Тони,от прясното мляко е според мен.То разхлабва.

Общи условия

Активация на акаунт