Време е за ИКЕА - тема 43

• 33 578
  • 571
  •   1
Отговори
# 510
Как си го предатавяте това с резването? Това да не е кашкавал

Да не говорим че за изправянето на гардероба след сглобяване е нужно също място

# 511
Те нямат челна дъска. Има две страници, има тънък гръб и има врати.
Вратите няма нужда да се режат тъй като долу има аванс от 10 см...тоест не са от пода.
Изправен се сглобява в този случай. То си пише на схемата!

# 512
  • Къде ли не
Разбира се, че си го представям, защото съм сглобила десетина рамки Pax  и две съм рязала.
В домашни условия може да се отреже прекрасно зависи дали имате добра любителска техника.
Teta, не знам дали се казва челна дъска, но със сигурност има чело, което се сглобява за двете страници и е  високо около 8-  10 см.

# 513
Здравейте, имам въпрос за следното легло:
https://www.ikea.bg/products/mandal-leglo-s-myasto-za-veshti-90x … earch&query=manda
Вижда ми се подходящо за тийнейджър, а освен това се насочваме към него заради това, че има чекмеджета, а е по-късо от всички останали с около 5 см. У нас мястото е ограничено.
Някой има ли го? Какви са ви впечатленията? Може отзиви и за спалните, те са със същата конструкция.
Ако някой е приложил или има идеи за хакове за стената около леглото приемам съвети.

# 514
Разбира се, че си го представям, защото съм сглобила десетина рамки Pax  и две съм рязала.
В домашни условия може да се отреже прекрасно зависи дали имате добра любителска техника.
Teta, не знам дали се казва челна дъска, но със сигурност има чело, което се сглобява за двете страници и е  високо около 8-  10 см.

А, да..прагчето отдолу което е...съгласих се, моя грешка. Аз отгоре взирах че няма нищо освен вратите.

# 515
Трябва да се изрежат отдолу и страниците, и челото. Не че не може, но има ли човек нужните инструменти, опит, място... И в края на краищата всичко това е за да може гардеробът да е догоре ли?

# 516
Да се има предвид че и таваните често са криви, тоест не е прав ъгъла,  таванът също не е съвсем съвсем равна плоскост...доста рисковано си е да не може да пасне и след резитбата Simple Smile

# 517
  • Къде ли не
Точно заради крив таван се наложи рязането при мен.

# 518
Здравейте, имам въпрос за следното легло:
https://www.ikea.bg/products/mandal-leglo-s-myasto-za-veshti-90x … h&query=manda
Вижда ми се подходящо за тийнейджър, а освен това се насочваме към него заради това, че има чекмеджета, а е по-късо от всички останали с около 5 см. У нас мястото е ограничено.
Някой има ли го? Какви са ви впечатленията? Може отзиви и за спалните, те са със същата конструкция.
Ако някой е приложил или има идеи за хакове за стената около леглото приемам съвети.
Няма табла откъм главата, което за мен е минус и ако се лсожи и то ще избяга от габарит 202 см. Ако има опция 120 или 140 см бих взела такова, а не само 90 см. Но ясно, че ще трябва да е друго легло, а не този модел.

# 519
  • Варна
Щом нямат място за по-голямо легло, могат да си лепнат на стената от самозалепващите тапицирани панели за стена, които играят ролята на табла. Лепят се над височината на леглото и няма да изядат нито сантиметър.

Скрит текст:

# 520
Ако се сложи табла, дори от тези панели, ще го избута поне 3 см до 205 см, което също е много компактно. Ако рамката е 202 см, при матрак 200 см тези панели ще избутат матрака извън леглото. Трябва добре да се мери ако ще се слагат над рамката.
И като се върнем към самото легло, здрави са, но липсата на табла за мен е проблем, както и че е доста ниско към земята за моите предпочитания. При наличие на място за по-широко легло, бих потърсила такова щом е за тинейджър.

# 521
Благодаря ви, за мненията. Интересно ми е да ги чуя и обмисля. Височината всъщност май не ни притеснява, особено ако се сложи по-висок матрак. За 120 няма място, иначе е най-подходящото легло за тийнейджър. В интерес на истината това легло в други държави се предлага и в този размер. Липсата на табла също не е проблем за нас, някак дори по ми харесва. Точно подобни панели обмисляхме, понеже могат да се монтират над рамката на леглото между стената и матрака, като дори да го изместят ще стигне общо взето точно до края на рамката. Просто се чудех дали всичко е ок с конструкцията, като скърцане или някакви други проблеми. Още се чудим все пак…

Последна редакция: сб, 23 авг 2025, 00:23 от Joddy

# 522
  • ВАРНА
Здравейте. Влизам с въпросче.
Някой има ли преносимия индукционен котлон - единичния?
Купихме вчера един такъв за временно ползване, работи си, но при включване и работа се чува едно леко дрънчене на вентилатора вътре.
Питането ми е дали е нормално да има такъв звук или да правим рекламация, докато е време?
Благодаря предварително на отговорилите 🙏🏻

# 523
Имам друга марка, но се чува не дрънчене, а тип жужене и вентилатора.

# 524
От индукционните котлони се чува точно жужене. Ние имаме в няколко къщи на различни марки + Икеа и навсякъде се чува. Икейските ни са на четири години и се ползват всекидневно, идеални са.

Общи условия

Активация на акаунт