В зимното небе звезда блести, а от сърцето ми любов струи - декемврийчета :heart: тема 8

• 16 572
  • 273
  •   1
Отговори
# 105
И ние сме с колики и е доста трудно. Мъжът ми не може да спи за работа и той се изнервя и бебето е изнервено, а аз опитвам да балансирам. От вчера давам капки, дано не предизвикат запек и определено масажите не помагат. За сега не ми тежи, много обичам бебо и я разбирам. Гушкаме се ходим от стая в стая и чакаме да мине.

Майка ми постоянно предлага помощ и за сега идва вечер за по час два да гледа бебето и с мъжа ми да излезем и да имаме малко време заедно. Това което ме притеснява е най-новото предложение да вземе бебето вкъщи при нея за цял ден, аз да ѝ приготвя кърма. Два часа вкъщи са ок, но цял ден без мен на друго място, да лежи необезопасена по дивани и легла или бебешката количка, ми се струва в повече. Предтекст е, че изглеждам много уморена. Ми как да съм с 18 дневно новородено, майка за първи път. Нещата с ММ са ок, но не знам дали майка ми иска да помогне или да ме измести... Не ми тежи да се грижа за беба, но нали казват предлагат ли ти помощ приеми и за това питам вие бихте ли се съгласили, ММ категорично отказва?

# 106
Аз съм на ръба ....мразя го този период и с Крис се чувствах така...
Корема го боли и не спира да реве. Просто е някакъв малък ад, иде ми да го зарежа това бебе и да излезна и да не се прибера,докато не млъкне.... 😱😭😭😭

Благодаря ти. Имах чувството, че съм някакво чудовище. Като изпадне в истерия, видимо нищо не помага и е ясно, че е коремчето направо искам да я заключа в другата стая. Снощи до 3 и 30 беше така...ММ обикновено е по-адекватен вечер и той поема грижите тогава, но все пак ходи на работа и ми е гузно та не го оставям сам. След като нищо не помогна, при една от смените на памперс се изнервих страшно много и се разревах...молих се на бебка поне за 5 минути да спре, да поспя поне малко, ама не....заспа с големи мъки и в 6 пак се събуди с писъци. Знам, че не е виновно детето, видимо я боли, но понякога направо откачам. И ММ като ми каже да спра да се нервирам и съвсем прещраквам. Вярно, помага ми много, вечер той я приспива, понякога и по 3 часа като плаче, но аз все пак съм с нея по цял ден, вечер трябва да стана да я нахраня, тъй като още сме на смесено хранене, искам нещо да свърша и вкъщи (знам, че това не е приоритет, но съм сигурна, че всички искаме да си измием чиниите например), та нормално е сякаш да се изнерви човек понякога...

При нас не мисля, че капките помагат особено, като я боли, я боли...нищо не помага. От време на време ако е на ръце, по-сгъната се чувства малко по-добре, но в даден момент пак изпищява. Отвратително нещо са тези колики.

mamelitka, честит да е Божидар! Да е много здрав и щастлив и много да ви радва! Бързо възстановяване! 🩵🩵🩵🥰

Moon1 на мен ми звучат като баш родилни контракции, ако е така стискам палци всичко да мине бързо и лесно и твоят малък козирог вече да ни зарадва. 🩵 Не се страхувай, всичко ще е наред! 🥰

# 107
Много благодаря,GG .аз се отправям към болницата.Стискайте палци❤

# 108
Аз пак като развален грамофон ама... знам че помага. Слагайте ги в слинговете, по въпроса голички и вие голи.
Тях реално не ги боли. Просто това усещане в стомаха им е изключително ново, плаши ги, за тях е сякаш се разпадат. Имат нужда от мама, кожата й у ритъма на сърцето й.

Ние спим гушнати в леглото, иначе плаче Simple Smile

# 109
Само гола е слинг пред баткото остава да се покажа и вече  може да вика социалните.
Иначе го слобих не гол в слинг и ме натупа едно хубаво. Не става...
Честно ви казвам , вече ми минават мисли защо от 1 непазаене се получи това бебе 😀
Така хубаво си живяйме тримата....

# 110
И това ще пробвам. Понякога си мисля, че само екзорсизъм не сме пробвали. 😃 Толкова е малка, сладка и добра през деня...ама тя не знае, че през деня и аз съм адекватна, по-добре тогава да пищи. 😃 И се събужда все с рев, гладна...чувала съм за митични същества, които имат период на разсънване, е не и Даяна. Както спи сладко, сладко след 1 секунда почва да реве и докато не получи гърда или шише няма спирка. 😃

Отделно спи вече почти само в шезлонга или столчето за кола...сложим ли я някъде да лежи напълно легнала почват драми.

Ще й правим паспорт другата седмица, нямам търпение да видя в какво настроение ще е за снимката. 😃

# 111
И ние сме с колики и е доста трудно. Мъжът ми не може да спи за работа и той се изнервя и бебето е изнервено, а аз опитвам да балансирам. От вчера давам капки, дано не предизвикат запек и определено масажите не помагат. За сега не ми тежи, много обичам бебо и я разбирам. Гушкаме се ходим от стая в стая и чакаме да мине.

Майка ми постоянно предлага помощ и за сега идва вечер за по час два да гледа бебето и с мъжа ми да излезем и да имаме малко време заедно. Това което ме притеснява е най-новото предложение да вземе бебето вкъщи при нея за цял ден, аз да ѝ приготвя кърма. Два часа вкъщи са ок, но цял ден без мен на друго място, да лежи необезопасена по дивани и легла или бебешката количка, ми се струва в повече. Предтекст е, че изглеждам много уморена. Ми как да съм с 18 дневно новородено, майка за първи път. Нещата с ММ са ок, но не знам дали майка ми иска да помогне или да ме измести... Не ми тежи да се грижа за беба, но нали казват предлагат ли ти помощ приеми и за това питам вие бихте ли се съгласили, ММ категорично отказва?
Аз не бих дала бебето на никой за цял ден в друга къща. Без значение майка/баща и тн.

# 112
G.G обикновено повечето бебета няколко минути (секунди) преди да се разреват зловещо,почват да мъркат, да рият с носове и да търсят храна. За това Елена Василева казва, че гладът се чува, преди да се види. И за това аз памперс сменям след като ае наяде.

Айси, говоря са спортен сутиен не напълно гола. Макар че аз имах такива притеснения около кърменето и помпата. Дори говорих с психолог, как би се отразило на голямото дете. Той обаче то приема за нешо много нормално и знае, че така се хранят всички бозайници.

# 113
Мерси, Дух!
Аз просто като съм преуморена и леко изперквам.
И Крис приемаше голотата ми в първтаа седмица съвсем нормално, той кърмачки е виждал много, за първи пър видя да се храни бебе с шише сега 😀
Ще опитам днес и ще дам обратна връзка!
Благодаря ти, отново ❤️

# 114
Като я сменя след като се наяде започва да повръща. Disappointed Уж гледам да не я дундуркам много, но пак понякога повръща...дори да се е оригнала. А като повърне започва да хълца, от там се изнервя и не успява да заспи.

gigato2 наложи ми се на 2 пъти да оставя малката почти за цял ден майка ми да я гледа, вкъщи де, не у тях, но ми беше нервно, не ме разбирай погрешно, тя много ми помага и с доста от нещата се справя много по-добре от мен, имам й пълно доверие, но все пак ми беше нервно. Но по-скоро послушай мъжа си, ти няма да си починеш, ако цял ден мислиш бебето,  нито ще заспиш, нито ще си спокойна, даже ще е по-зле от колкото просто да си уморена.

# 115
Да, може да повърне. Аз изчакам да се оригне, изправям го малко, после внимателно сменям без много да въртя бебето.

Gigato понеже питаш за мнения, аз съм почитател на привързаното родителство и не бих оставила бебето на никого за повече от час два. Баткото на 4 почнах да го оставям за цял ден.

# 116
А пък нашият е упорит и не иска да се оригва всеки път. Въртим различни пози, потупваме го - не, та не. Накрая го оставяме така в леглото. Кошарата има анти рефлукс позиция, нагласили сме я на максимум и пак като го сложим по гръб почва рев и напъване. Понякога помага като го оставим настрани, понеже е свит.
Привечер е гладен през час и все го дохранваме, поне спряхме да го дохранваме през нощта. Това дете ориентировъчните милилитри ги няма за нищо 🤣

Мамелитка, честита радост! ❤️

# 117
Благодаря момичета, така като ви чета няма какво друго да кажа освен "оххх има и други като нас"🤣 всичко, което сте написали казвам +1 ,защото  все едно съм ги писала  аз вашите редове... ще пробвам и аз както каза дух с голота, то нищо не помага... дейба коликите... извинете😵‍💫🤯😭😂

# 118
И моето не го знам колко яде. Все я дохранвам с 60 мл, 5 пъти ги изяжда, 5 пъти го кара само на кърма, 5 пъти изяжда само около 20 мл от АМ...върви разбери колко кърма имам и колко е гладна. Grinning Сега например 10 минути само сука, отказа да яде АМ и спи блажено, сутринта пък си сука 30 минути, изяде си и 60 мл. И аз все се чудя дали не остава гладна или дали не преяжда. Понякога спи по 6 часа, понякога се буди през час...голям режим имаме. Направо да ни завиди човек. Joy

# 119
Много благодаря момичета ❤️

Общи условия

Активация на акаунт