В зимното небе звезда блести, а от сърцето ми любов струи - декемврийчета :heart: тема 8

• 16 398
  • 273
  •   1
Отговори
# 240
Ох и на мен ще ми се наложи да пътувам със самолет след месец и се чудя дали да взема сленг или кенгуру, по принцип не използвам ама там ще ми е все в ръцете не знам да и ще издържа с бебе и багаж. Ви е като мислите кое е по-удобно?

# 241
Кенгуру е вредно за ставите на бебетата. Слинг или раница. Въпросът не е кое е по удобно, а кое кога се ползва. Има раници за много малки бебета, но повечето препоръки са след 3 ия месец да се ползват, а преди това слинг.

# 242
И нашият вчера рева стабилно, като кулминацията беше при къпането, когато от рев се засиня, глътна вода и добре че мъжът ми реагира бързо да го потупа. Направо ми мина на лента всичко...
Когато бебето будува, как се забавлявате с него, когато е толкова малко? И по колко време будува? Вече започва да се заглежда, ползвам черно-бели картинки. Мисля, че е време да взимаме активна гимнастика.

# 243
А някой носи ли вече бебчето в слинг? Не съм сигурно от кога може с еластичен слинг? Май ще ми е полезно с баткото и къщната работа да мога да не я нося постоянно на ръце.

# 244
Има и хибридни раници, които стават за по-малки бебета. Може да си наемеш, ако ще се ползва само за кратко.

Моето от скоро започна да будува малко повече, сега стана на 2м. Преди това будуването приключваше с памперс и кърмене, евентуално за 2-5 мин да го оставя да гледа черно бели карти. Но да, сега главно на гимнастиката седи, повечето пъти е щастлив. Имам люлка, там например не се задържа повече от 3 мин, не му харесва. Гимнастиката пак е черно бяла и много се заглежда и си говори на животинките и мърда крачета, ръчички.

Последна редакция: пт, 10 яну 2025, 14:58 от sisi11

# 245
Момичета, малкият от няколко дни се превива и плаче докато се храни. Личи, че го боли. Взех направление за гастро, на ще стане следващата седмица.
Днес двете му хранения бяха ад- гладен, яде, плаче и повръща от напъните. Притесних се много. Това, което ме успокои е, че спи сега спокойно, което според мен означава, че няма нещо сериозно на червата.
Някоя има ли подобен опит?

# 246
  • Пловдив
И аз не се справям с университета. Днес ми е краен срок за една курсова, аз съм до средата. Уморена съм. Чудя се на майките, които казват, че си четат книги с новородени. Нямам сили, очите ми се затварят щом полегна.

# 247
Пиф как си днес?🍀❤

# 248
Уау евала на всички, които учат в майчинство. Бих си го представила с по-голямо бебче, ама изпити с новородено са ми несъвместими🫣
Тука едвам поддържам елементарна хигиена и ги изхранвам вкъщи 😁

# 249
Фалан аз взех слинг , сложих я 2 пъти оревахме света....
Димитрова това са тъпите колики , не знам що за чудо на природата са...но са нещо страшно
Ле стреидж аз купих черно бяла гимнастика, нямам успех и там. Общо взето на нищо нямам успех

# 250
Аз мисля, че е още малък за активна гимнастика. Поне така ми се струвя.

Аз нося в слинг - кабу слинг ползвам. Често и с количка излизам, но и със слинга.

Иначе си го нося из нас на ръце и понякога в люлката го слагам. За малко, колкото до тоалетна или да хапна.

# 251
  • София
Здравейте.
За много години.

Можете да пуснете нова тема в Родени 2024 г., а за преносени и смрамежливи декемврийчета сме подготвили и Родени 2025 г.

Желая здраве и късмет на семействата ви през новата година.

# 252
Някоя мама да ми съдейства малко, ако се храните с антирефлуксно мляко. Как е акнето на бебето и изобщо наблюденията от такъв тип мляко, благодаря 🍀
Пиф, как е положението днес?

# 253
И при мен няма успех в успокояване. Буден ли е, плаче и не иска да спи. Нито слинг, нито количка, нито люлеене на ръце… пробвах комбинация омнибиотик със санколик и омнибиотик с лефакс и био амика… нищо. Спрях днес всичко. Утре сме на гастроентеролог да видим. Как са пъпчетата на бебетата ви. Нашият е леко изпъкнал още и бабите плашат с херния от силния плач. Казват “успокой го д не реве толкова” … не се бях сетила, на мен ми е много хубаво да плаче по цял ден и да посинва от дране 😫😤😐

# 254
Някоя мама да ми съдейства малко, ако се храните с антирефлуксно мляко. Как е акнето на бебето и изобщо наблюденията от такъв тип мляко, благодаря 🍀
Пиф, как е положението днес?
Ами ако 2-3 пъти на ден жълто и е като крем на консистенция , но като ако я гледам че доста се напъва . Бяхме първо на Нан АР но с него беше ужасно въобще не акаше сега сме на Аптамир АР и е доста по - добре .

Общи условия

Активация на акаунт