В зимното небе звезда блести, а от сърцето ми любов струи - декемврийчета :heart: тема 8

• 16 478
  • 273
  •   1
Отговори
# 165
Ние с мъжа сме леко болни, аз чак сега почнах да вдигам 37.1-2, а пък влача нещо от ден-два, започнахме да ходим с маски около бебето и се надявам да не се зарази. Явно и от това кърмата ми пак започна да намалява и пак съм на заветните 30 мл на ден. Пия някакъв чай за кърмачки на Bekley.

Selly, между 6-та и 8-ма седмица е ортопедът.

След 28-ми ден колко адаптирано мляко се даваше, 120 ли? Сега е 25-ти ден и пие по 100.

# 166
Относно кърменето- чувала съм, че жито и ядките я подпомагат.
Нашият будува когато си иска и вечерният му сън започва 22-23ч, която според мен е късно, но нищо не мога да направя макар да пробвам.
Напоследък много повръща. На 9ти сме на консултацията и ще кажа на педиатърката.
Притеснява ме цикълът ми. От снощи кръвотечението е много силно. Ако продължи така и утре, се чудя дали да не отида на преглед. Не знам как ще спя довечера…

# 167
Аз от чайовете пробвах 3 вече, от Лактеса и Билек съм доволна, този на Bekley не ми хареса. Но аз май ги оценявам на вкус, защото не цедя и нямам представа какво става в гърдите Blush Бебето понякога се оплаква или направо си реве на гърда, но мисля, че не е заради количество, една вечер реве - на другата не. Може би но си го мъчи, гласове, рефлукс и подобни.
Утре сме на ваксини ние, от сега стю изтръпнала Grin

# 168
Момичета, сложили ли сте гривнички на вашите бебенца (на глезена на крачето например)

# 169
Сестра ми й подари плетена червена гривничка с буквичката й за ръката.

# 170
Сестра ми й подари плетена червена гривничка с буквичката й за ръката.

Ах, много сладурско, много хубаво стои на ръчичката 😊❤️ и аз съм си харесала една и за това питам, дали да я вземем ❤️

# 171
Дами, как организирате времето си? Имате ли време да пооправите, сготвите, та и да ядете? Моят господин почти не спи през деня само реве, трудно се успокоява, основно е на ръце или заспива след ядене върху мен. Ако го оставя в леглото имам време да пия вода и се събужда с рев. Откакто съм вкъщи свалих (15 дни) свалих 6 кг. Не мога да сготвя, нямам време да ям, постоянно го дондуркам от стая в стая, къпя се буквално за 5 Мин, когато таткото си е вкъщи.. мисля, че нещо не правя, както трябва… помагайте 🥺😞

# 172
Здравейте, ние все пак бяхме на второ мнение по въпроса с нослето и секрета и връщането на храна. Наричало се регургитация и е физиологично състояние при голяма част от бебетата. Много промивки с физ. разтвор особено след връщане на храна, влажността все пак е важна, по-бавно хранене ако има дохранване от шише и хубаво оригване. Нищо страшно не е. Дано да съм била полезна!

# 173
  • Пловдив
Ние бавно се наместваме с двете принцеси. Има пъти, в които ядем много бавно, над час ни е едното хранене, хем аз храня едната, таткото другата. Друг път става по-бързо. Засега са плакали през нощта, през деня са спокойни, но то като ядеш и направиш тоалет за час и половина, след час и половина пак идва ред на същото 😂 И осъзнавам, че още не са почнали колики, макар и да имаме някои симптоми. Отделят доста газове, изпъват си крачетата и после рязко пребират към тялото( личната така ми обясни) . Едната още кара жълтеница. Мерих го вкъщи на електронна готварска везна и са си стигнали почти теглото от раждането. В четвъртък сме на педиатър и се надявам да са качили повече. Като цяло между храненията им аз ям, стерилизирам и понякога поспивам по час, тъй като съм взела нощното хранене аз. Таткото се грижи за храната и някакво базово почистване, мама също носи храна. Не знам как ще се справям без мъжа ми, ще си е трудно. Докато спят са ангелчета, после им се молим да ядат.
И тъй като записах втора магистратура, влизам и в сесия и сега трябва да намеря време и за това.
Бързо взимам душ, за да не си губя от времето за почивка, косата не съм мила от седмица. Днес може би ще го свърша това. Ако ми се занимава…

# 174
Дами, как организирате времето си? Имате ли време да пооправите, сготвите, та и да ядете? Моят господин почти не спи през деня само реве, трудно се успокоява, основно е на ръце или заспива след ядене върху мен. Ако го оставя в леглото имам време да пия вода и се събужда с рев. Откакто съм вкъщи свалих (15 дни) свалих 6 кг. Не мога да сготвя, нямам време да ям, постоянно го дондуркам от стая в стая, къпя се буквално за 5 Мин, когато таткото си е вкъщи.. мисля, че нещо не правя, както трябва… помагайте 🥺😞
Нищо не правиш грешно. Човешките бебета се раждат, като най-недоразвитите бебета бозайници в целия животински свят. Те са адски беззащитни, с недоразвита и крехка нервна система, храносмилателна система и така нататък. Има теория, че по принцип е трябвало да останат още 3 месеца в утробата, нарича се четвърти триместър. Но понеже не могат, се раждат, когато могат да минат през родовия канал. Първите три месеца в общи линии имат нужда да се наподобява състоянието в утробата - а то е топло, с постоянен достъп до храна, лашкане от движенията на мама, тъмно и шумно.
Нормално е да искат да са непрекъснато гушнати и на сигурно място. Те йе знаят, че искаме да се наспим, нахраним и сготвим.

На въпроса ти: сутрин слагам слинга, придържам бебето около главата и с него оправям леглата, миялната и пералнята. С него готвя някакви неща, основно в мулти кукъра, за да няма опасност топлината нещо да му направи на бебето и да пръсне мазнина.
В добрите дни, каро заспи дълбоко и не се събужда, го оставям от слинга в гнездото и се къпя и обличам.
В лошите дни седя по пижама докато успея да вляза в банята.
Ям с него в ръце. Понякога моля майка ми да сготви нещо и да ни остави.
Чистя с прахосмукачка робот. Което не мога докато съм сама с бебето, го правя когато мъжът ми е в нас.
Имам помощ от майка ми, която идва да седи с бебето, докато аз изляза да закарам или да взема голямото дете от градина. С мъжът ми, понеже е на смени се редуване кой да пазарува.
Готвенето основно е в мулти кукуръра - риба,  месо, кюфтета, яйца варени. Правя докато мога голяма купа салата и после подправям от нея за вечеря да имаме на два пъти.
Правя много сладки картофи или ориз или други въглехидрати, за да има мъжът ми да си вземе за работа на обяд, ако сме вечеряли с тях.
В общи линии днес беше така: всички неща около домакинството със слинга и бебето. Свалих си яйца за закуска, изядох ги, докато с едната ръка храня бебето с шише с другата ядох яйца и филийка хляб. Сложих кюфтета в мулти кукъра да се изпекат, със слинга оправих миялната и пералнята, пуснах робота. Бебето а го оставя, а реве. Накрая като се наяде добре му пуснах бял шум, сложих го в люлката за 10 минути да го люшка и влязох е банята да се изкъпя. После го преместих на спалнята, плака, гушках, пуснах бял шум и просто лежа с него, не мога да заспя, защото хленчи и мърка.

# 175
Нищо не правиш грешно. Човешките бебета се раждат, като най-недоразвитите бебета бозайници в целия животински свят. Те са адски беззащитни, с недоразвита и крехка нервна система, храносмилателна система и така нататък. Има теория, че по принцип е трябвало да останат още 3 месеца в утробата, нарича се четвърти триместър. Но понеже не могат, се раждат, когато могат да минат през родовия канал. Първите три месеца в общи линии имат нужда да се наподобява състоянието в утробата - а то е топло, с постоянен достъп до храна, лашкане от движенията на мама, тъмно и шумно.
Нормално е да искат да са непрекъснато гушнати и на сигурно място. Те йе знаят, че искаме да се наспим, нахраним и сготвим.

На въпроса ти: сутрин слагам слинга, придържам бебето около главата и с него оправям леглата, миялната и пералнята. С него готвя някакви неща, основно в мулти кукъра, за да няма опасност топлината нещо да му направи на бебето и да пръсне мазнина.
В добрите дни, каро заспи дълбоко и не се събужда, го оставям от слинга в гнездото и се къпя и обличам.
Чистя с прахосмукачка робот. Което не мога докато съм сама с бебето, го правя когато мъжът ми е в нас.
Имам помощ от майка ми, която идва да седи с бебето, докато аз изляза да закарам или да взема голямото дете от градина. С мъжът ми, понеже е на смени се редуване кой да пазарува.
Готвенето основно е в мулти кукуръра - риба,  месо, кюфтета, яйца варени. Правя докато мога голяма купа салата и после подправям от нея за вечеря да имаме на два пъти.
Правя много сладки картофи или ориз или други въглехидрати, за да има мъжът ми да си вземе за работа на обяд, ако сме вечеряли с тях.
В общи линии днес беше така: всички неща около домакинството със слинга и бебето. Свалих си яйца за закуска, изядох ги, докато с едната ръка храня бебето с шише с другата ядох яйца и филийка хляб. Сложих кюфтета в мулти кукъра да се изпекат, със слинга оправих миялната и пералнята, пуснах робота. Бебето а го оставя, а реве. Накрая като се наяде добре му пуснах бял шум, сложих го в люлката за 10 минути да го люшка и влязох е банята да се изкъпя. После го преместих на спалнята, плака, гушках, пуснах бял шум и просто лежа с него, не мога да заспя, защото хленчи и мърка.

Моето обаче плаче и в слинга има само една поза на ръце, която горе-долу го успокоява, но за нея ми трябва и двете ръце, тоест не мога да свърша нищо… притеснява ме, че и почти не спи… през деня за по 30-40 Мин. След около два часа будуване. Има един по-продължителен сън от два часа на обяд, но спи доста леко и гледам много да внимавам какво правя да не го събудя. Къпем го към 19:00 до 12-01 това дете само плаче и няма приспиване… после спи 6-7 часа и пак се събужда с рев

Последна редакция: вт, 07 яну 2025, 13:22 от koketka123

# 176
Здравейте, момичета! Калоян ви черпи виртуално за своя имен ден! А, аз се обръщам с молба за съвет -  Коки реве неистово, когато трябва да му сменим памперса или да го съблечем, така е от самото начало. От няколко дни обаче това състояние се задълбочи и дори започна да се захласва. Когато го къпя няма проблем, но после не мога да го намажа добре, да сложа памперса и облека, защото се опитвам максимално бързо да го облека, за да се успокои. Това, че започна да се захласва ме притеснява, иначе ако е само плач се преживява. Опитвам с да е по-топло в помещението, биберон, бял шум, като го държа повит и само малко от тялото му откривам, за да го намажа, но въпреки това пак реве и се захласва. Имате ли някаква идея как мога да му помогна да преодолее този стрес от събличането? Това захласване от толкова ранна възраст започва силно да ме притеснява... Предварително благодаря за всички идеи! Heart

# 177
Аз от лудницата вкъщи нямам време и тука да вляза да ви чета 😵
Хем бебчето е кротко, но баткото направо откача. И аз се къпя по 5 минути. Докато наготвя и айде отначало всичко. Още не можем да се организираме да излезем с това време и режима на по-голямото дете.
Вчера за първи път останах с двамата и добре че малката спи що годе, но вечерта бях без батерии.

А колко време държат тея лохии горе долу? Моите ту ги има ту ги няма. Посредно приличат на цикъл, ама не баш. За мен са 20 дни от раждането, та предполагам, че са се още лохии.

# 178

Готвенето основно е в мулти кукуръра - риба,  месо, кюфтета, яйца варени. Правя докато мога голяма купа салата и после подправям от нея за вечеря да имаме на два пъти.

Моето обаче плаче и в слинга има само една поза на ръце, която горе-долу го успокоява, но за нея ми трябва и двете ръце, тоест не мога да свърша нищо… притеснява ме, че и почти не спи… през деня за по 30-40 Мин. След около два часа будуване. Има един по-продължителен сън от два часа на обяд, но спи доста леко и гледам много да внимавам какво правя да не го събудя. Къпем го към 19:00 до 12-01 това дете само плаче и няма приспиване… после спи 6-7 часа и пак се събужда с рев
Пробвай с посещение на ерго терапевт или боуен терапия. Секцио ли е родено детето?

Здравейте, момичета! Калоян ви черпи виртуално за своя имен ден! А, аз се обръщам с молба за съвет -  Коки реве неистово, когато трябва да му сменим памперса или да го съблечем, така е от самото начало. От няколко дни обаче това състояние се задълбочи и дори започна да се захласва. Когато го къпя няма проблем, но после не мога да го намажа добре, да сложа памперса и облека, защото се опитвам максимално бързо да го облека, за да се успокои. Това, че започна да се захласва ме притеснява, иначе ако е само плач се преживява. Опитвам с да е по-топло в помещението, биберон, бял шум, като го държа повит и само малко от тялото му откривам, за да го намажа, но въпреки това пак реве и се захласва. Имате ли някаква идея как мога да му помогна да преодолее този стрес от събличането? Това захласване от толкова ранна възраст започва силно да ме притеснява... Предварително благодаря за всички идеи! Heart
Пробвай да го обърнеш по корем докато му слагаш памперса. Ако е по гръб Пробвай или да не го събличаш целия или да слагаш една пелена или друга дрешки на коремчето. Да не е гол и по гръб

# 179
Май всички сме в едно положение. И ние ревем вече не знам от какво... тази нощ се събуди в 23.30 и стоя будна до 04.30. Какво ли не правих няма заспиване... нямам време за нищо, сега седнах да ви чета и да пия 2 глътки кафе и да "закуся". Все си мисля, че не правя нещата както трябва...

Общи условия

Активация на акаунт