В зимното небе звезда блести, а от сърцето ми любов струи - декемврийчета :heart: тема 8

• 16 419
  • 273
  •   1
Отговори
# 195
Icy, в какво се изразява това - самата главичка е изкривена или като лежи се обръща винаги само на едната страна?

# 196
Нашият батко имаше начална фаза на такова изкривяване, но бързо се повлия и оправи Simple Smile
Наистина просто постоянство и ще станат нещата.

# 197
Моята кукла от 2 дни съвсем ни разказа играта. Вчера от 21:00 до 04:00 рева...нищо не помага. През деня преди поне спеше по 3 часа и до към 17:00 бяхме добре...е днес и това го нямаме. Цял ден реве, изкарах я пред блока с количката уж малко на въздух и евентуално да заспи, няма...бяхме 30 минути навън, после пак рев. Днес е спала към 3 часа общо...и то само на ръце, като я оставя почва да се стряска и да плаче. Преди малко я сложих в шезлонга, там обикновено спи без проблем, но на няколко пъти както спи се стряскаше и накрая и изпищя в съня си, та в момента пак спи на ръце. Притеснявам се с толкова малко сън да не й стане нещо, тя вместо 17 часа в денонощието да спи, толкова реве...вече се чувствам страшно безсилна. И капки пробваме, масажи, гушкане...ами нищо не действа. Снощи ревах заедно с нея. 7 часа постоянен рев, хранене, акане, повръщане...направо ми се искаше да се заключа някъде.

# 198
Сиси, само на ед а страна си държи главичката , не е крива.
Фалан, мерси , по-спокойно ми е сега, като от някой от 1 лице чувам,че наистина се оправя.

Джи....аз миналата седмица имах такива 2 денонощия подред, даже тук мрънках. После нещата станаха по-добре, не знам как, но спрях всички капки. Кураж!

# 199
Джи, бебетата плачат, обаче толкова рев май не е много в нормата. Може да има причина, във вашия град има ли ерго терапевт или боуен терапия? Понякога няколко процедури и има голяма промяна.

# 200
Моята кукла от 2 дни съвсем ни разказа играта. Вчера от 21:00 до 04:00 рева...нищо не помага. През деня преди поне спеше по 3 часа и до към 17:00 бяхме добре...е днес и това го нямаме. Цял ден реве, изкарах я пред блока с количката уж малко на въздух и евентуално да заспи, няма...бяхме 30 минути навън, после пак рев. Днес е спала към 3 часа общо...и то само на ръце, като я оставя почва да се стряска и да плаче. Преди малко я сложих в шезлонга, там обикновено спи без проблем, но на няколко пъти както спи се стряскаше и накрая и изпищя в съня си, та в момента пак спи на ръце. Притеснявам се с толкова малко сън да не й стане нещо, тя вместо 17 часа в денонощието да спи, толкова реве...вече се чувствам страшно безсилна. И капки пробваме, масажи, гушкане...ами нищо не действа. Снощи ревах заедно с нея. 7 часа постоянен рев, хранене, акане, повръщане...направо ми се искаше да се заключа някъде.

Джи, кураж… при нас е същото… днес спа три часа в количката, един на ръце, останалото време го прекарва в реване и дране. Вчера беше по-зле. Ако не спи и не яде, се дере… запазих час за гастроентеролог да видим … днес забелязах и че има някакъв обрив по дупето и половите органи та чакам и там да видя педиатърката какво ще каже. Отделно се филмирах, че пъпчето още му е изпъкнало и дали не е направил някаква херния с това напъване.

Напълно те разбирам. Виж, за да си по-спокойна, някакво мнение от лекар. Аз поне мисля да пробвам. Макар всички да ми казват, яде ли, качва ли, енергично ли е е добре… ама с това не спане. И аз съм в същия филм… но гледам да мисля положително и да се държа, за да може да съм от полза. Макар че нищо не помага Sad

# 201
Джи,все едно ме описа ОТ ДО, снощи дори мислех да ходим в спешното... толкова рев, такова дране... влязох във всички филми. И при нас нищо не помага, масажа действа за 5 мин,  и после почва маратона... и аз се чувствам безсилна... сега спи на мен иначе пищи😪😪😪

# 202
Здравейте,момичета.Някоя имала ли е високо кръвно след раждане?

# 203
Icy, а може ли да споделиш специалиста, при който отидохте? Педиатърът ли ви насочи? Сега се притесних, защото и моето винаги я държи на дясно, понякога я обръща, но много рядко Confused

# 204
Icy, а може ли да споделиш специалиста, при който отидохте? Педиатърът ли ви насочи? Сега се притесних, защото и моето винаги я държи на дясно, понякога я обръща, но много рядко Confused

Аз на своя глава отидох,на педиатър съм утре 😀
Общо взето четох защо бебетата си държат главата само на една страна предимно( една от причините е въпросноя тортиколос) и какво е лечението и навсякъдд пишеше,че колкото по-рано се запопне с масажите ,толкова по-добре. Аз ходя при една страхорна кинезетерапветка заради гърба ми, която ми смени стойката направо (Габриела Субашка) и просто й псиах като й споделих какво виждам и дали може да ми препоръча нещо. Даде ми контактите на въпросната кинезетерапевтка - Здравка Цветанова 088 8761277, чиято специашизация е насочена изцяло за тортилолис. Та не чалах педиатърката, директно отидох и жената потвърди. Наистина в кабинета се  засякох с още 5 бебета със същия проблем, които я посещават редовно.

# 205
Някоя мама, чието бебе е на адаптирано мляко може ли да сподели примерен режим на хранене?
Днес момчето става на 28 дни и ще му увеличаваме количествата, преди го будехме на 3 часа, сега ще увеличим интервала, понеже пише, че трябва да има 5-6 хранения. При нашия гладник ще видим как ще стане. 4-та седмица трябваше да яде 100мл, ами почти никога не му стигнаха, все доправяхме и дохранвахме. От 28-мия ден какво ви е храненето?

# 206
Момичета, на мен не ми се размина…4ти ден съм в болница с инфектирана операция  и се моля да оцелея.
Много ми е трудно, даже трудно не е думата. Смазана съм, рева постоянно. Вливат ми три антибиотика, в понеделник бях с црп 200 и с треска.
Толкова да ми липсва бебето, днес става на 14 дни. Не депресия, не знам какво ще развия тука.
Трети ден ми отварят операцията по- малко и изстискват каквото се е събрало под кожата. Няма да говоря за физическата болка, търпя я, ама психически съм чао. Чакат се да излязат секрети от матката и ранен.  Много ме е страх да не умра и да си оставя бебето…постоянно си меря температурата, не мога да спя. Чувам как реват бебетата от родилното и се сривам пак. Цедя се и хвърлям в мивката…
Майка ми взе отпуск и гледа бебо, той е със запек, защото мина рязко от кърма от АМ.
Вчера ме пуснаха след молене от моя страна да го видя за няколко часа. После си изревах очите в таксито.

# 207
Момичета, на мен не ми се размина…4ти ден съм в болница с инфектирана операция  и се моля да оцелея.
Много ми е трудно, даже трудно не е думата. Смазана съм, рева постоянно. Вливат ми три антибиотика, в понеделник бях с црп 200 и с треска.
Толкова да ми липсва бебето, днес става на 14 дни. Не депресия, не знам какво ще развия тука.
Трети ден ми отварят операцията по- малко и изстискват каквото се е събрало под кожата. Няма да говоря за физическата болка, търпя я, ама психически съм чао. Чакат се да излязат секрети от матката и ранен.  Много ме е страх да не умра и да си оставя бебето…постоянно си меря температурата, не мога да спя. Чувам как реват бебетата от родилното и се сривам пак. Цедя се и хвърлям в мивката…
Майка ми взе отпуск и гледа бебо, той е със запек, защото мина рязко от кърма от АМ.
Вчера ме пуснаха след молене от моя страна да го видя за няколко часа. После си изревах очите в таксито.
Здравейте! Много съжалявам за случилото се с Вас,надявам се всичко да приключи скоро и бързо, и да се приберете при бебенцето Ви жива и здрава!😞❤
Много се извинявам, че питам, съжалявам ако вече сте споделила, явно някъде съм го пропуснала,когато съм чела, но какво Ви има на операцията и секцио ли родихте?
Тъй като на мен ми предстои и малко стреснах за вашия случай, затова реших да Ви попитам какъв е той?
Съжалявам още веднъж, ако Ви карам да се чувствате неудобно, разбира се може и да не споделяте😞
Желая Ви бързо възстановяване!❤

# 208
Пиф, голяма прегръдка!
Няма да умреш! Скоро ще си у дома, искрено ти го жлеая!

Стрейндж, Двнис си е все още на 8 хранрния, по часовник на 3 часа надава рев за ядене, само нощно време се буди на около 4. Няма да намалям бройката, абсирдно ми е на толкова малко бебе да не давам мялко,кохато иска. Яде по 120 мл. И с  голямото дете не съм, тогава към 3 месец помня започна да прави големи нощни паузи и пропускаше по 1 хранене, което в някакъв момвнт се увеличи на 2

# 209
В отделението само аз съм след раждане, така че не е нещо често срещано. Аз поне не познавам друга жена след секцио да й се е случвало тоя ужас.
Коремът ми се втвърди на 5тия ден след секциото и започна да ме тресе вечер като заспивам. Аз си мислех, че ме втриса, защото се разболявам или от недоспиване заради бебето. Когато мерих имах 37,5, сигурно съм стигала и до много повече, но просто с бебе нямах време да се замисля, че ми има нещо сериозно.
 Самата операция и 10 см нагоре посока пъпа стана като твърд целулит и гореше при допир. Дойдох на следващия ден, махнаха ми конците и казаха, че е събрало течност вътре и има действаща инфекция. Никой не казва от какво е - инфектирана мастна тъкан, може тялото да прави реакция от някой конец. Може всичко да е, вкл. вътреболнична инфекция да съм лепнала по време на операцията.

Общи условия

Активация на акаунт