💗Януарчета 2025 💙💛Тема 4🧡

• 19 771
  • 239
  •   1
Отговори
# 60
Ако са минали две седмици, след като херпесът изчезне, ще мога естествено. Преди това, ще е секцио.

# 61
Момичета, а вие пиете ли още витамини и докога мислите да ги пиете? Моите днес свършват и се чудя има ли смисъл да си купувам, след като след 2 седмици ми е датата и почти цялата опаковка ще остане цяла..
относно магнезия, имам до понеделник/вторник и мисля и него да спирам,но ще се консултирам и с Аг.

# 62
Магнезия се спира в 37 г.с., за да не е "лениво" бебето при раждането.
Витамините не се спират. След раждането се продължават комбинираните Витамини, плюс желязо Холин
Омега 3
Б12
Д
Магнезий
Биотин
Йод
Фолиева киселина
Или вече някакви комбинирани Витамини с горните. Важни са за възстановяването на майката и ако се кърми. На бебето се дават вит Д и вит К и после напред вече желязо и рибено масло.

# 63
  • София
Да, и на мен ми спряха магнезия в 36 седмица, но желязото ми го оставиха, както и Биозин Мама за подсилване на имунната система и комбинираните витамини, като ми казаха, че тях трябва да си ги пия и след като родя.

# 64
Как мислите да процедирате като ви изпишат живи и здрави - всички близки ли ще поканите у дома наведнъж? Ние с първото дете бяхме поканили всички и стана олелия, та сега се чудя дали да не ги каня на порции, ама в един ден как ще стане... Иска ми се малко по-спокойно да е.. Много се напрегнах в последно време и някак си имам нужда от по-малко вдигане на шум..

# 65
  • Варна
Никой няма да каня. Близките ни не са във Варна. Най - много майка ми ще дойде, за седмица да ми помага. Тарпана не искам, по - натам след 40’дена може да дойде тоз и оня ама не и на софра.

# 66
Магнезия се спира в 37 г.с., за да не е "лениво" бебето при раждането.
Витамините не се спират. След раждането се продължават комбинираните Витамини, плюс желязо Холин
Омега 3
Б12
Д
Магнезий
Биотин
Йод
Фолиева киселина
Или вече някакви комбинирани Витамини с горните. Важни са за възстановяването на майката и ако се кърми. На бебето се дават вит Д и вит К и после напред вече желязо и рибено масло.
КРР, благодаря! Много ценна информация!!!
На бебчо освен засилваща се жълтеница му откриха и някаква инфекция. Сега му правят вливки и на антибиотик.

# 67
И ние май няма да каним,.може би само бабите и дядовците. После нав 40 дни за питката ще дойдат. Моите приятелки ще ми идват на гости бебето като направи 3 седмици някъде

# 68
Здравейте момичета, записвам се и аз за темата с термин 31.01. 🫣 Имам въпрос към мамите от София,намерихте ли вече педиатър за бебетата и ако може препоръка за района Изток/Изгрев/Дианабад?

# 69
Никой няма да идва на изписването, нито после вкъщи поне месец. Изобщо нямам нерви да се занимавам с гости и баби и лели да се врат в лицето на бебето и да охкат и ахкат. Първият път раждах в разгара на ковид и беше идеално, нямаше и свиждания, беше песен. А и аз прекарах първия месец в кърмене горе-долу докато свикнем с бебето и спане и всичко, така че не мисля да си причинявам излишни неудобства, както и на него също. Има предостатъчно време да виждат бебето😅 А и като е второ и вече първото сме си отгледали сами няма и кой да се мъчи и акъл или съвети да дава.

# 70
На мен витамините ми ги изписаха горе-долу до 9-ти месец. След раждането може да си купя за кърмачки.

Гости не знам дали ще имаме в деня на изписването, тъй като всички ще бъдем там заедно (предполагам) и не виждам кой ще подготви нещата вкъщи. Евентуално почерпка в друг ден, но нека първо родя и ни изпишат, а в последствие ще му мислим.

# 71
Здравейте, момичета.
Да попитам, как сте с Бракстън контракциите.
Вчера нещо се преуморих и цяла вечер ме съсипаха. Даже по едно време си мислих, че ще започне раждането. В 36 седмица съм от днес.
Днес съм по-добре, но лежа цял ден, нямам толкова контракции, но корема го чувствам напрегнат.
Магнезий продължавам да пия 3х2.
Иначе бебчето си се движи активно.
Според вас дали да пиша на доктора за успокоение или просто е било следствие на умората?

# 72
И аз съм по същия начин съм контракциите. Нормално е за 36 г.с. И аз онзи ден влязох. Тялото се подготвя за раждането. Моето АГ каза, че е нормално, аз миналият път и споделих, на тоновете никога не излизат контракции Grin, само вечер ми стават. Вече усещам и болка и интензитетът е доста по-голям, по-ниско надолу са. Снощи имах много, днес бебчо е малко по-слабо активен, дали от тях или от друго.

Аз всяка седмица съм на тонове и това ми е успокоение, че съм наблюдавана. Пък и да започне раждането, вече съм в 9 месец, от другата седмица бебето се води доносено, така че - то си решава. Чакаме го Heart

А раждане няма как да се сбърка. Със сигурност ще разберем, когато контракциите са родилни, а не БХ.

# 73
Ох и аз знам, че принципно няма как да се обърка ама знам ли. Вчера се изплаших доста, понеже не съм от София, а лекаря ми е там и имам едни 2 часа път до него.
Както и да е, писах му за успокоение, каза, че щом няма болки и бебето е активно не вижда проблем. Все пак ако искам да отида на тонове, за мое си успокоение, нищо че вчера бях.
Дано устиска до датата за секцио, още десетина дни. 🤞🏻
И аз съм по същия начин съм контракциите. Нормално е за 36 г.с. И аз онзи ден влязох. Тялото се подготвя за раждането. Моето АГ каза, че е нормално, аз миналият път и споделих, на тоновете никога не излизат контракции Grin, само вечер ми стават. Вече усещам и болка и интензитетът е доста по-голям, по-ниско надолу са. Снощи имах много, днес бебчо е малко по-слабо активен, дали от тях или от друго.

Аз всяка седмица съм на тонове и това ми е успокоение, че съм наблюдавана. Пък и да започне раждането, вече съм в 9 месец, от другата седмица бебето се води доносено, така че - то си решава. Чакаме го Heart

А раждане няма как да се сбърка. Със сигурност ще разберем, когато контракциите са родилни, а не БХ.

# 74
Ще устиска. Но родилните контракции така болят, че наистина няма как да се объркат.

Общи условия

Активация на акаунт