💗Януарчета 2025 💙💛Тема 4🧡

• 19 774
  • 239
  •   1
Отговори
# 225
Имам един въпрос към майките на момченца😄 надявам се да намеря отговор..
Родихме се на 16.01, започнах с памперси 1 ца, но от първата седмица насам е ад. Слагам му памперса и на която страна заспи е целия мокър.. памперса му пропуска чак до подмишницата… пробвах всички Марки 1 ца,накрая ме посъветваха на мина на 2 размер. Там е същото положение..помолих личния лекар да му смени памперса,защото според мен аз не правя нещо правилно,а тя каза,че е сложен добре, просто при момченцата се случвало често… не спя спокойно,като знам,че цяла нощ може да седи мокър. Бебето е 4 кг,ако има значение… моля ,ако някоя мама е имала същия проблем да се включи

И на мен ми се случва да пропуска, но се случва, когато не е стегнат хубаво. Ползвам на Памперс 1-ца.

# 226
Здравейте момичета, и аз да споделя че на 29ти Януяри се появи моята прекрасна принцеса-Анастасия. Въпреки че я даваха да бъде добрермин 4кг накрая тя се роди 3240, 51см. Супер трудно раждане с предизвикване беше защото имах много силни болки в таза. Но така или иначе термина беше за 29ти!

Успех на всички нови майки🌹🤍

# 227
Честита радост! Heart И бързо възстановяване!

Имаше ли преди това разкритие или направо за предизвикване отиде? Понеже и при мен вероятно ще се наложи предизвикване и сега проучвам.

# 228
Честита радост! Heart И бързо възстановяване!

Имаше ли преди това разкритие или направо за предизвикване отиде? Понеже и при мен вероятно ще се наложи предизвикване и сега проучвам.

Нямах абсолютно никакво разкритие което за мен беше абсолютна изненада заради контракцийте от 7 месец нататък. Единствено че във Франция първо слагат тампон за 24 4аса не съм сигурна какво съдържа но е по лека форма от системите. Сложиха го сутринта и вечерта започнаха страшни контракций. Поисках епидурална и останах в родилната зала. После започват да чакат разкритие. На сутринта имах 2см а след още 2 часа станаха 7. Решиха да ми спукат водите за да избегнат системите. И след още няколко часа започнах да раждам.

Не знам процеса в България но се надявам информацията да ти е полезна:)

Стискам палци малкия да реши сам да излезне Simple Smile

# 229
Аз също бях с 4 см разкритие, но бях преносила вече 3 дена и решиха да ми предизвикат раждането.
Та в 10:30ч ме приеха , пуснаха ми тонове, вляха ми една банка , след това още една с окситоцин и ми спукаха водите. След това ми поставиха епидурална и започнахме да чакаме пълното разкритие.
Така в 15:40 вече бях с 10см и започна самото раждането .
В 16:30 родих здраво момиченце -3,820кг.🤗
Няма нищо страшно, когато е с епидурална, ако е без упойка другите ще кажат как е 😊
Надявам се да съм била полезна

# 230
Много благодаря, момичета! Много сте ми полезни. Мен малко ме е страх от окситоцина и епидуралната, защото знам, че може да има странични ефекти, но в крайна сметка, както дойде. Вие имали ли сте оплаквания от упойката?

# 231
Много благодаря, момичета! Много сте ми полезни. Мен малко ме е страх от окситоцина и епидуралната, защото знам, че може да има странични ефекти, но в крайна сметка, както дойде. Вие имали ли сте оплаквания от упойката?
Писала съм някъде преди, че се бях настроила без упойка да раждам втория път заради страх от първото раждане. Е, сложиха ми и слава богу. Родих за 3 часа, като от поставянето на упойката до раждането на бебето мина не повече от час. Облекчи ме доста, защото болките си бяха силни и събрах сили за напъните после, които пък бяха 5 минути. С първото раждане беше продължителна агония с провалена епидурална и болки от системите, но този път имам изцяло положително изживяване, така че явно е възможно. Аз имам разни алергии така че ми включиха и урбазон за всеки случай за упойката, но мина много бързо, пусна ме много бързо. Родих в 13ч, в 17ч таткото и баткото бяха при нас да ни видят, а аз си бях на крака и не съм имала странични ефекти.

# 232

Никакви странични реакции не съм имала.
Много съм доволна ,че си поставих тази упойка, иначе не знам как щях да издържа на болката.

# 233
ГрейсСън не е само заради упойката. Просто второто раждане в повечето случаи е по-бързо и лесно. И двете ми раждания бяха предизвикни. Първото родих след 6 часа силни болки. А второто беше песен, без упойка . 2 часа болки, силните бяха 1 час. Третото, ако е нормално пак ще е без упойка. Чела съм и за доста странични ефекти.

# 234
Честити бебчета, мами!
И аз родих вече, но нямах време да пиша, защото след раждането се разболяхме с голямото дете от грип. За щастие сега се възстановихме и се надявам вече всичко да е наред. Иначе раждането мина лесно като за второ раждане.

# 235
Привет! Честито за всички нови бебчета. Да са живи и здрави и по- малко безсънни нощи за мамите!

Минава си времето-.нашата бузана е вече на месец и половина. Не правихме погача, но за сметка на това си имаме болни кака и татко. Баткото за сега държи фронта. Дано ни подмине, че не ми се мисли.
Предстои ни ваксина на 25.02...

Последна редакция: ср, 12 фев 2025, 20:09 от KalinkataMalinkata

# 236
Имам един въпрос към майките на момченца😄 надявам се да намеря отговор..
Родихме се на 16.01, започнах с памперси 1 ца, но от първата седмица насам е ад. Слагам му памперса и на която страна заспи е целия мокър.. памперса му пропуска чак до подмишницата… пробвах всички Марки 1 ца,накрая ме посъветваха на мина на 2 размер. Там е същото положение..помолих личния лекар да му смени памперса,защото според мен аз не правя нещо правилно,а тя каза,че е сложен добре, просто при момченцата се случвало често… не спя спокойно,като знам,че цяла нощ може да седи мокър. Бебето е 4 кг,ако има значение… моля ,ако някоя мама е имала същия проблем да се включи
Ние минахме и на 3-ка горе-долу като направи месец.Мисля, че самите памперси не си отговарят. Нашият малчуган гони 5 килца, но още не ги е направил и въпреки това най-сух остава с 3-ка памперси, които по етикет са от 7 до 10 кг.
Сигурно и телосложението си е от значение!!!
Честито на новородилите EluK,  Милли Ванили и Aleksandra 881205!
Благословени да сте и вие, и децата!!!

# 237
И аз имах проблем с баткото със среднощни напишквания. Като цяло единственото, което помагаше и то не винаги, беше честа смяна на памперса и да съм сигурна, че е сложен плътно, закопчан, без да има луфтове, както на коланчето, така и около бедрата.

# 238
  • София
Моля пуснете нова тема в Родени 2025 г.
Ще заключа тази тема на 18ти.

# 239
Здравейте и заповядайте в новата ни тема в Родени:

https://m.bg-mamma.com/?topic=1742384.msg49326217#msg49326217

Общи условия

Активация на акаунт