💗Януарчета 2025 💙💛Тема 4🧡

• 19 771
  • 239
  •   1
Отговори
# 210
Честито бебче! Уау, 4300 гр, ти си мама герой! А е след толкова дълго прекосяване, направо шапка ти свалям!

Мами, в нашата епекриза пише да се даде еднократно Витамин К. По времето на каката и баткото нямаше такива екстри. Сега са давали в родилното и после педиатърката на 15ти ден даде - ходихме в същата болница, в която родих. На вашите бебчета давали ли са Вит. К? Явно е нещо от скоро като тенденция.
Да 2 пъти и от болницата ми казаха на 30-я ден да ида за 3-та последна доза.

# 211
Честито бебче! 4300 - майка герой Heart

За вит К, нашият педиатър каза, че ако в болницата го правят инжекционно, стига само тази доза, ако не - дават там една доза и после ние трябва да дадем още 2. Вит Д също се дава, май след 40ти ден, до първата година поне. След 6ти месец желязо. Много е важно и ние да продължим с витамините, след раждането - едно заради нас, защото всичко ни е изчерпано, друго - ако кърмим, е важно и за бебето.
За бебето се дава и пробиотик- омнибиотик панда много хвалят.

Холин
Омега 3
Б12
Д
Магнезий
Биотин
Йод
Фолиева киселина
Желязо

Това са ми дали като списък. Има разни комбинирани, които ги съдържат, кано аз за вит Д и Б12, желязото, ще продължа с тези на Better you.

# 212
С февруарски термин, но януарско раждане - на 24 януари се родиха Теодора и Доротея

# 213
Да са живи и здрави Теодора и Доротея! ❤️❤️❤️

# 214
С февруарски термин, но януарско раждане - на 24 януари се родиха Теодора и Доротея

Честито! Да са живи и здрави и много да ви радват🤍

От всички мами, някой помня че беше писал за болки в слабините. Колко преди раждането се получи? Аз едвам ходя, имам чувството че нещо ме натиска… и все още чакам за нормално раждане но нямам никакви други признаци. Имам подготвителни контракции но не болезнени.

# 215
Живи и здрави да са двете сестрички! Страхотни имена, с много хубава заигравка😍

# 216
Момичета идвам да се похваля! След 5 дни преносване нашият втори син реши да се роди днес! Бързо, леко, естествено второ раждане. Щастлива съм, че избегнахме индуциране и всичко мина както и когато той реши. Няма и три часа от влизането в болницата и изплакването на бебето! Голям и силен мъж 3.700, 53см. Успех момичета!💜

# 217
Страхотна новина! Да е жив и здрав и да расте все така силен! Heart

# 218
Честито бебче! Уау, 4300 гр, ти си мама герой! А е след толкова дълго прекосяване, направо шапка ти свалям!

Мами, в нашата епекриза пише да се даде еднократно Витамин К. По времето на каката и баткото нямаше такива екстри. Сега са давали в родилното и после педиатърката на 15ти ден даде - ходихме в същата болница, в която родих. На вашите бебчета давали ли са Вит. К? Явно е нещо от скоро като тенденция.

Да. И още на изписването ни дадоха рецепта и инструкции. На 30тия ден ще даваме витамин К . На 20тия ден започваме Вигантол по 2 капки на ден. Пробиотик даваме по 1 път на ден от 15тия ден - Bio Gia.

# 219
Здравейте, да се похваля и аз.
На 19.01 родих момиченце -Анна-Мария/53см / 3820гр.
Раждането ми го предизвикаха, понеже бях преносила вече 3 дена .
Всичко мина нормално.Родих за 40мин с епидурална упойка и вече сме си вкъщи ❤️
Исках да ви попитам, някой дали знае, какъв е срока за подаване на социални детски помощи?

# 220
Честита рожба!
Не съм сигурна за кои социални помощи става въпрос, но тук има малко повече информация:

https://egov.bg/wps/portal/egov/dostavchitsi+na+uslugi/izpalnite … ii/uslugi-814/649

Иначе ние подаване за еднократна такава за раждане на дете - онлайн през egov. По настоящ адрес ( изпраща се до Агенция Социално подпомагане по няктоящ адрес, а не по постоянен по ЛК- това е важно ако има разлика между двата. Става супер бързо.

# 221
Честита рожба!
Не съм сигурна за кои социални помощи става въпрос, но тук има малко повече информация:

https://egov.bg/wps/portal/egov/dostavchitsi+na+uslugi/izpalnite … ii/uslugi-814/649

Иначе ние подаване за еднократна такава за раждане на дете - онлайн през egov. По настоящ адрес ( изпраща се до Агенция Социално подпомагане по няктоящ адрес, а не по постоянен по ЛК- това е важно ако има разлика между двата. Става супер бързо.

Става въпрос за месечни детски  надбавки.
Прочетох какво е нужно,но не видях някъде да пише в какъв срок след раждане трябва да се отиди. Страх ме е да не изтърва срока, а в момента ми е непосилно да отида до социалните.
Иначе за еднократната помощ при раждане , разбрах ,че срока е една година.

# 222
Имам един въпрос към майките на момченца😄 надявам се да намеря отговор..
Родихме се на 16.01, започнах с памперси 1 ца, но от първата седмица насам е ад. Слагам му памперса и на която страна заспи е целия мокър.. памперса му пропуска чак до подмишницата… пробвах всички Марки 1 ца,накрая ме посъветваха на мина на 2 размер. Там е същото положение..помолих личния лекар да му смени памперса,защото според мен аз не правя нещо правилно,а тя каза,че е сложен добре, просто при момченцата се случвало често… не спя спокойно,като знам,че цяла нощ може да седи мокър. Бебето е 4 кг,ако има значение… моля ,ако някоя мама е имала същия проблем да се включи

# 223
Имам един въпрос към майките на момченца😄 надявам се да намеря отговор..
Родихме се на 16.01, започнах с памперси 1 ца, но от първата седмица насам е ад. Слагам му памперса и на която страна заспи е целия мокър.. памперса му пропуска чак до подмишницата… пробвах всички Марки 1 ца,накрая ме посъветваха на мина на 2 размер. Там е същото положение..помолих личния лекар да му смени памперса,защото според мен аз не правя нещо правилно,а тя каза,че е сложен добре, просто при момченцата се случвало често… не спя спокойно,като знам,че цяла нощ може да седи мокър. Бебето е 4 кг,ако има значение… моля ,ако някоя мама е имала същия проблем да се включи
Имам две момчета. И голямото беше нон стоп мокро и това сега също. 1ца-2ка, ако е по-пълен пропуска неизбежно. Пишлето се мести нанякъде и няма как. По-чести преобличане и толкова.

# 224
Честита рожба!

Става въпрос за месечни детски  надбавки.
Прочетох какво е нужно,но не видях някъде да пише в какъв срок след раждане трябва да се отиди. Страх ме е да не изтърва срока, а в момента ми е непосилно да отида до социалните.
Иначе за еднократната помощ при раждане , разбрах ,че срока е една година.
Аз подавах за помощи. За детски ми казаха след 1 месец. Или г/д като стане на 40 дни.

Общи условия

Активация на акаунт