КОЙ ДА ЗНАЕ? - Тема 2

• 52 709
  • 781
  •   1
Отговори
# 630
Почти си е 52 седмици, плюс 1 ден за обикновените години, 2 дни за високосна. Това, като не можеш да запомниш, ми е съмнително, че можеш да запомниш броя на епизодите в сериали.
Да не издребняваме. Никой не помни ТОЧНИЯ брой на епизодите. Аз помня, че беше над 18 хиляди епизода. Попадала ми е информация, като рекорд. Написах, че направих справка в уикипедия за точния брой.  Но Милица в случая каза че бил 2 хиляди (което е огромно отклонение от реалния брой.). И че годината се състои от 48 седмици. Тоест аз ли толкова съм сбъркал, че съм казал "52 седмици и половина" (а то е 52 седмици и 1-2 дни) или тя, като каза 48 седмици и взе да умножава 48 по 10 и по 100...
И не е нужно да си гледал някой сериал, за да знаеш, че той държи световния рекорд като най-дълъг сериал в историята. Просто да ти е попадало като информация.  И аз не съм гледал някои филми, които държат рекорди като най-касови и най-гледани, но ги знам като заглавия, разбира се.

p.s. Благодаря на Ния, забравих за Малката булка, наистина.

Ти заявява с категоричен тон, че било 2 седмици и половина. Т.е. ти си убеден, че ти е в компетенцията, разполагаш с Интернет да провериш и правиш грешка, заявявайки го като факт, като уж я коригираш. И това е много тъпа грешка, сравнено със знаенето на епизодите на "Пътеводна светлина" и "Дързост и красота", защото всеки с елементарни познания по математика, без да го смята, би установил, че на 365/52, остатъкът е едно. Закръглено няма никаква половин седмица (3-4 дни), защото на практика става дума за 1 ден ияколко часа, минути и секунди, които са еднакви всяка година, но за удобство се прибавят всяка четвърта година да направят цял ден. Естествено, че твоята грешка е по-голяма от нейната. Не ѝ е в областта на познание явно, кара на някакви смътни спомени, колкото да каже нещо и да има някаква базова логика, от която да тръгне да разсъждава по въпроса.

Последна редакция: нд, 06 юли 2025, 13:09 от кукумицинка

# 631
  • София
На мен ми харесват и Милица, и Пъдев, интелигентни, приятни хора без претенции за свръхинтелект. Подходящи са за такова предаване, защото са и забавни, можеха да поканят някои куизъри да ми смаят, но на мен така повече ми допада. Сашко също е симпатяга.

Сещам се и за друг дълъг сериал - Моята Карма май беше, даваха го години наред следобед. Така се научих следобед да не пускам тв дори и да съм си вкъщи. 😅

# 632
И на мен ми харесват и тримата.
Преди време като видя Кадиев превключвах канала, не го харесвах, дразнеше ме дори и снимката му. После го гледах във двата филма Завръщане на Ники Илиев, беше супер интересен и той, и всички останали. Сега съм му фен хах. Много ме забавлява шоуто, смея се с глас.

# 633
@кукумицинка, вече съжалих, че изобщо снощи написах този пост. Беше с цел да се забавляваме и да коментираме например как един цял живот отива в такъв сериал и се гледа от поколения. Че много от зрителите му не доживяват финала. Аз НЕ знаех колко епизода е (бях чел в статии за рекорда и помня, че е над 18 хиляди, точната цифра я взех от уики). Но аз щях да отговоря 18к, не 2к.  Не съм гледал “Пътеводна светлина”, знам само факта, че e най-дългият и има рекорд.
Ти ме изяде за това, че съм казал “52 седмици и половина, вместо 52 + 1 или 2 дни, където не е голяма разликата), а не каза нищо за нейните 48 седмици на година??? Тя тръгна да умножава 48 по 10, по 100… да изчисли за 400 години…
Някои хора го приемат на шега и в добро настроение, но зависи кой как се е събудил днес, с носа към възглавницата или не. Такъв нападателен и заядлив тон не съм очаквал. Но както и да е.

И за протокола: Милица ми е любимка и неведнъж съм писал в тази тема, че е огромен капацитет и познанията са й големи и в различни области (за разлика от на Хр. Пъдев).

P.S. @Niya, имаше един гръцки (Карма), същият ли е Моята Карма?

Последна редакция: нд, 06 юли 2025, 14:13 от diziler

# 634
  • София
Индийски беше:
https://bg.m.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%BE%D1%8F%D1%82%D0%B0_% … D1%80%D0%BC%D0%B0

6 години са го излъчвали у нас.
Помня даже главната лоша героиня, имаше мемета с нея - Тапася, на галено ѝ казваха Тъпу в сериала. Погледът отговаряше на името.

Последна редакция: нд, 06 юли 2025, 13:51 от Niya-

# 635
Joy Тъпу и аз я помня Joy

# 636
Хаха, ужас. Да, обърках го с един гръцки “Карма” по TV7, който беше добър.

# 637
  • София
Набийте ме, повечето от посочените (и добавяни) сериали не съм ги гледал. Горе-долу, хм, от някаква телевизионна култура, вероятно - някои знам поне какво-що са. (Хубаво, че по тяхно време, по-старите, ходех на работа, а и моите муз.предавания си вървяха по вечерно време и не съм гледал ТВ. Затова пък, при поредни повторения, съм заглеждал отново нашите "На всеки километър", "С пагоните на дявола" - с идеята да установя как ги "виждам" днес. Понеже имам свалени - примерно - целия "Семейство Мейзга", ч/бял естествено, и макар да са съвсем различни жанрове и следващи се емоционални възприятия, се хващам, че уважението ми към старото "социалистическо" БГ кино няма да намалеят, но не бих гледал днес повече от едни 10-тина заглавия. И не са сериалите ни, а филми. Иначе, почти напълно общосемейно, щом се появи някъде пак Алф - гледаме и цвилим. Особено за вечеря - си е направо бонус към трапезата. )

# 638
Здравейте  (за пръв път пиша в групата, не съм чела нататък) и ми беше интересно - предварително ли ги запознават с естеството на въпросите и със самите въпроси? Някак не ми се вярва на 80% от тях да отговарят без грешка, направило ми е впечатление, че нишови въпроси, които изискват разсъждение, те директно отговарят, без ясна видна логика. Освен това не смятам, че човек е способен за толкова кратко време докато някой да ти говори постоянно, да се концентрираш като хората.
И също - според мен неслучайно (според мен) са избрани актьори, добри при това за такова предаване, защото ако не е такъв, много трудно би се правил на 5 за 4, ако знае отговорите и би излизал от неудобни ситуации. Не знам, питам.

# 639
Актьори са, за да създават забавна атмосфера.
Времето е кратко за теб, защото може би много скучни моменти на разсъждения са изрязани.
Иначе не знам дали знаят въпросите предварително. По-скоро не. Защото идеята е да става забавно предаване със знанието по някои въпроси и незнанието по други.

# 640
Актьори са защото знаят и могат да се държат естествено пред камера...

# 641
  • София
В Бургас започват игрите на ума - първият куиз фестивал под открито небе в страната
На 17 август от 20:00 часа в Бургас ще се случи нещо наистина немислимо досега - Морска гара ще бъде домакин на първия по рода си куиз фестивал в България - ESCOQUIZ FEST 2025 под открито небе, съобщиха от Общината.
https://dariknews.bg/regioni/burgas/v-burgas-zapochvat-igrite-na … -stranata-2424417

# 642
Здравейте  (за пръв път пиша в групата, не съм чела нататък) и ми беше интересно - предварително ли ги запознават с естеството на въпросите и със самите въпроси? Някак не ми се вярва на 80% от тях да отговарят без грешка, направило ми е впечатление, че нишови въпроси, които изискват разсъждение, те директно отговарят, без ясна видна логика. Освен това не смятам, че човек е способен за толкова кратко време докато някой да ти говори постоянно, да се концентрираш като хората.
И също - според мен неслучайно (според мен) са избрани актьори, добри при това за такова предаване, защото ако не е такъв, много трудно би се правил на 5 за 4, ако знае отговорите и би излизал от неудобни ситуации. Не знам, питам.
Абсолютно същото си го мисля отдавна. Както едно време с листовките за шофьорския курс. Учиш, помниш, но все някъде се появява грешка. Та и при тях, за по-достоверно, може би е по подобен начин.

# 643
При положение, че често грешат и че горе-долу и аз отговарям на толкова въпроси, на колкото и те, смятам, че вероятно не са запознати с тях предварително.

# 644
  • у нас
Кой е господинът в отбора на Милица?

Общи условия

Активация на акаунт