КОЙ ДА ЗНАЕ? - Тема 2

• 52 718
  • 781
  •   1
Отговори
# 615
Сигурно снимат по няколко предавания наведнъж, нали ? Ама тогава трябва да се преобличат за всяко Simple Smile

# 616
Имам позната, която беше в публиката с детето си. Каза, че е много студено и че много повече смешки правят, отколкото пускат в предаването.
Деца не съм видяла да има в публиката.

То детето е голямшко, ама си й е дете. Wink

# 617
Снощи изгледах "Кой да знае", повторение, но не съм го гледал когато са го давали премиерно. Учуди ме, че Милица не знае колко епизода е най-дългият сериал. Тя по принцип озвучава филми и сериали. Учуди ме, че пита колко седмици има в една година, някой каза 48 и тя взе да умножава. Ами не, не са 48, а 52 и половина.

Специално за Пътеводна светлина знаех отговора, че е над 17 хиляди епизода, не помня колко. Докато свят светува е над 10 хиляди, а Дързост и красота е под 10 хиляди.

Сега направих справка в уики и комбинирано със спомените... ето резултата:

Пътеводна светлина е 72 сезона,  15762  епизода излъчвани по телевизията (което обявиха и като верен отговор) + добавяме епизодите преди Втората световна, излъчени по радиото: общо 18262 епизода. Това е рекордът, най-дългият сериал в историята. У нас Канал 1 излъчи под 400 епизода през 90-те и това беше.

Докато свят светува, 54 сезона, 13858 епизода
У нас бяха излъчени около 250 епизода през 90-те години по Ефир 2, сезон 1983 с участието на Мег Райън. И след 2000 г. Диема+ или Диема Фемили пуснаха сезон 2004, дето нямаше никаква връзка с това, което даваха по БНТ през 90-те. И го спряха насред нищото.

Богати и жестоки, 52 сезона, 13000+ епизода, още се снима и излъчва. БТВ излъчи един от по-новите сезони и толкова. Те го пуснаха под името "Богати и жестоки", иначе сериалът се казва The Young and the Restless, "Младите и неспокойните".

Всички мои деца 41 сезона, 10755 епизода. БТВ още със старта си през 2000 г. излъчи един сезон.

Дързост и красота, 38 сезона, 9000+ епизода, още се снима и излъчва.

Санта Барбара, 9 сезона,  2137 епизода, у нас НОВА ТВ излъчи 150 от някакъв сезон...

И т.н., безкраен списък.

А най-дълго излъчваните сериали у нас:
"Дързост и красота" по БНТ, излъчени са над 4000 епизода от 1993 до 2019 г., първо по Ефир 2, после по Канал 1 и БНТ1.
Гръцкият сериал "Блясък" по Нова ТВ, всичките 3459 епизода са излъчени от 2000 до 2010 г.
Турският сериал "Прости ми" по Нова ТВ, всичките 1129, излъчени от 2015 до 2019
Американският "Сънсет Бийч" по Нова ТВ, всичките 751, излъчени у нас от 2001 до 2024
Турският "Опасни улици" по БТВ започва от 2011 и още се излъчва, до момента са минали 717 епизода. Но се снима още. В Турция догодина се отбелязват 20 години от началото на снимките, с 20-и сезон. Децата на главните герои отдавна са пораснали и (предполага се) вече имат свои Grinning
Българският риалити сериал "София-ден и нощ" по Нова ТВ с 571 епизода, излъчени са от 2015 до 2019.

Направо някой жълт сайт може да си направи статия от моя подреден труд тук Grinning

Последна редакция: сб, 05 юли 2025, 23:32 от diziler

# 618
  • София
Помня много младите Мег Райън и Кевин Бейкън
Имаше  виц: Сериалът "Докато свят светува" ще се излъчва докато свят светува.
И ми попадна епизода с първата среща на Брук и Рич от "Дързост и красота"
https://www.facebook.com/reel/696908513226151

Последна редакция: нд, 06 юли 2025, 00:36 от lite16

# 619
Помня много младите Мег Райън и Кевин Бейкън в "Пътеводна светлина".
Аа, в "Докато свят светува" бяха те, От 18 ч. по Ефир 2, моля, моля Grinning

Това беше Стийв, възлюбеният на Бетси (героинята на Мег Райън)

А това беше съпругът й Крейг... той не й даваше развод, преструваше се на инвалид, за да я задържи, стоеше в инвалидна количка. Но веднъж някаква чаша поставена на високо, се оказа на масата и се запитаха как ли се е озовала там. И в края на един епизод изляха горещо кафе върху крака му и той подскочи веднага от инвалидната количка, дадоха го на забавен каданс.  Виж какви неща помня от детските години, хахахаха

# 620
  • София
Има и други сериали с много епизоди, примерно Малката булка, проверих, че са 2245.

# 621
Снощи изгледах "Кой да знае", повторение, но не съм го гледал когато са го давали премиерно. Учуди ме, че Милица не знае колко епизода е най-дългият сериал. Тя по принцип озвучава филми и сериали. Учуди ме, че пита колко седмици има в една година, някой каза 48 и тя взе да умножава. Ами не, не са 48, а 52 и половина.

Специално за Пътеводна светлина знаех отговора, че е над 17 хиляди епизода, не помня колко. Докато свят светува е над 10 хиляди, а Дързост и красота е под 10 хиляди.

Сега направих справка в уики и комбинирано със спомените... ето резултата:

Пътеводна светлина е 72 сезона,  15762  епизода излъчвани по телевизията (което обявиха и като верен отговор) + добавяме епизодите преди Втората световна, излъчени по радиото: общо 18262 епизода. Това е рекордът, най-дългият сериал в историята. У нас Канал 1 излъчи под 400 епизода през 90-те и това беше.

Докато свят светува, 54 сезона, 13858 епизода
У нас бяха излъчени около 250 епизода през 90-те години по Ефир 2, сезон 1983 с участието на Мег Райън. И след 2000 г. Диема+ или Диема Фемили пуснаха сезон 2004, дето нямаше никаква връзка с това, което даваха по БНТ през 90-те. И го спряха насред нищото.

Богати и жестоки, 52 сезона, 13000+ епизода, още се снима и излъчва. БТВ излъчи един от по-новите сезони и толкова. Те го пуснаха под името "Богати и жестоки", иначе сериалът се казва The Young and the Restless, "Младите и неспокойните".

Всички мои деца 41 сезона, 10755 епизода. БТВ още със старта си през 2000 г. излъчи един сезон.

Дързост и красота, 38 сезона, 9000+ епизода, още се снима и излъчва.

Санта Барбара, 9 сезона,  2137 епизода, у нас НОВА ТВ излъчи 150 от някакъв сезон...

И т.н., безкраен списък.

А най-дълго излъчваните сериали у нас:
"Дързост и красота" по БНТ, излъчени са над 4000 епизода от 1993 до 2019 г., първо по Ефир 2, после по Канал 1 и БНТ1.
Гръцкият сериал "Блясък" по Нова ТВ, всичките 3459 епизода са излъчени от 2000 до 2010 г.
Турският сериал "Прости ми" по Нова ТВ, всичките 1129, излъчени от 2015 до 2019
Американският "Сънсет Бийч" по Нова ТВ, всичките 751, излъчени у нас от 2001 до 2024
Турският "Опасни улици" по БТВ започва от 2011 и още се излъчва, до момента са минали 717 епизода. Но се снима още. В Турция догодина се отбелязват 20 години от началото на снимките, с 20-и сезон. Децата на главните герои отдавна са пораснали и (предполага се) вече имат свои Grinning
Българският риалити сериал "София-ден и нощ" по Нова ТВ с 571 епизода, излъчени са от 2015 до 2019.

Направо някой жълт сайт може да си направи статия от моя подреден труд тук Grinning

И аз не бих запомнила с точност колко епизода е най-дългият сериал. Хилядите да, ама с точност - определено не. А годината не е 52 седмици и половина. Почти си е 52 седмици, плюс 1 ден за обикновените години, 2 дни за високосна. Това, като не можеш да запомниш, ми е съмнително, че можеш да запомниш броя на епизодите в сериали.

# 622
Мег Райън започна със сапунки,но слава Богу и дойде акъла в главата и почна да се снима в нормални филми... Yum

# 623
Не всеки се интересува от сериали и ги следи. И не всеки се интересува от броя им и ги помни.

# 624
Понякога ми се струва, че Милица знае отговора на въпроса, но се прави, че не знае и отговаря грешно, нарочно.

# 625
Да, и на мен така ми се струва. Не е добра актриса в лъжите.

# 626
Понякога ми се струва, че Милица знае отговора на въпроса, но се прави, че не знае и отговаря грешно, нарочно.
Това е една от най-некултурните и невъзпитани постъпки спрямо другите хора. Все едно гимнастичката Боряна Калейн нарочно да играе слабо на първенство,въпреки че може да победи конкуренцията.

# 627
Това е една от най-некултурните и невъзпитани постъпки спрямо другите хора. Все едно гимнастичката Боряна Калейн нарочно да играе слабо на първенство,въпреки че може да победи конкуренцията.
Казвам, че така ми се струва.
Не знам дали е истина....
Но е нечестно по скоро.

# 628
Почти си е 52 седмици, плюс 1 ден за обикновените години, 2 дни за високосна. Това, като не можеш да запомниш, ми е съмнително, че можеш да запомниш броя на епизодите в сериали.
Да не издребняваме. Никой не помни ТОЧНИЯ брой на епизодите. Аз помня, че беше над 18 хиляди епизода. Попадала ми е информация, като рекорд. Написах, че направих справка в уикипедия за точния брой.  Но Милица в случая каза че бил 2 хиляди (което е огромно отклонение от реалния брой.). И че годината се състои от 48 седмици. Тоест аз ли толкова съм сбъркал, че съм казал "52 седмици и половина" (а то е 52 седмици и 1-2 дни) или тя, като каза 48 седмици и взе да умножава 48 по 10 и по 100...
И не е нужно да си гледал някой сериал, за да знаеш, че той държи световния рекорд като най-дълъг сериал в историята. Просто да ти е попадало като информация.  И аз не съм гледал някои филми, които държат рекорди като най-касови и най-гледани, но ги знам като заглавия, разбира се.

p.s. Благодаря на Ния, забравих за Малката булка, наистина.

Последна редакция: нд, 06 юли 2025, 11:02 от diziler

# 629
Милица има страшно обширни знания. Евала!
Не й върви с математиката и в това няма нищо лошо. Не всеки помни цифри и може да смята наум без хартия или компютър. Че не знаел някой колко епизода са най-дългите сериали не ми се струва странно. Не гледам сапунки и дори да започне някой да говори за бройките на първенците бих спасила съзнанието си с някоя друга мисъл.
Понякога гостите са много тихи и само гледат в "шефовете" на отборите си. Голяма отговорност и притеснение е за Милица и Пъдев да са все на изпит.

Общи условия

Активация на акаунт