Кой какви сериали гледа?- Новини, премиери, обсъждане - тема 45

• 37 552
  • 746
  •   1
Отговори
# 45
Изгледах първи епизод на Графа - хареса ми, че върви по книгата, от друга страна някои от актьорите (особено Фернан и Мърсейдис - не можах да се сдържа, просто произнасят името й така) не подхождат на ролите и са малко дървени.
Това, което не ми хареса, е промяната, свързана с ареста - просто е глупава.
Скрит текст:
Защо шефът на конвоя ще лъже арестанта, че го освобождават, докато всъщност го карат към затвора? На него какво му пука? Те са тежко въоръжени, дори ако той (който в началото е само момче) буйства, могат да се справят много лесно с него. В книгата просто не му позволяват да говори и не говорят с него.
И ЗАЩО всички знаят, че е в замъка Иф?? Цялата идея на Вилфор е да го вкара без съд и да го зарови жив. За да не може никой да го открие без старателно търсене и да го свърже с него.
Впоследствие, когато Наполеон се връща за кратко на власт, Морел се опитва да освободи Дантес и Вилфор лъже, че не знае къде е, но вероятно е някъде на каторга и щял да го търси...
Освен това няма логика всички - баща му, Мерседес, Морел, да знаят, че е в замъка и да не се опитат да го открият с някакви законни средства.
Всъщност другите затворници имат право на посещения и разходки в двора, само Дантес и Фариа са като погребани в подземията.
Едва след много години той казва на Мерседес, че е бил там.

# 46
  • София
Тези сериали, които харесах тази година:

Disclaimer
The Day of the Jackal
Dune: Prophecy
3 Body Problem
A Gentleman in Moscow
Like Water for Chocolate

# 47
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Веесела Нова Година. 💫
Много сте ми мили в тази тема и с удоволствие чета всяка една публикация.

В списъка ми след празниците, започвам Like Water for Chocolate. Silo и The beauty Queen of Jerusalem.
За Narcos нещо да кажете,струва ли си? Споменаван е в темата,мисля.

# 48
Narcos е хубав, сега почвам трети епизод на La casa.
Хубав е и той.
Black Doves също си заслужава, макар да прекаляват на моменти с педе.....те изпълнения, ама в модерни времена живеем и трябва да се свиква.
ЧакамДенят на чакала 2 епизод да изкарат.

# 49
След втори епизод на ГМК вече съм убедена, че и в тази адаптация ще ги събират с Мерцедеса, от което ми става малко зле.
Скрит текст:
Още в началото я оправдаха (за това, че се жени около година и половина след залавянето му и очевидно не й пука особено за него), с това, че Вилфор излъга, че Дантес е мъртъв.
След като всички знаят, че Едмон е в замъка Иф (за разлика от книгата), Морел (който не е прост човек) няма нужда да ходи да пита Вилфор, а може да попита направо в самия замък - не е забранено. И като отиде, ще му кажат, че Едмон е жив. Неговите данни са записани - не са тайна, Едмон сам си ги откупи години по-късно от началника на затворите и разгледа как се е развило делото му (откъдето и разбра със сигурност, че Вилфор е дал всичко от себе си, за да го държи затворен).
Освен това цялата работа с часовника ми изглежда глупава - първо Фариа го похвали, че го е пазил през всичките години - къде да го дене, като е в подземие? И второ - в следващите епизоди сигурно ще го размахва и Мерцедес ще го познае по него. Тя може да е невярна, но поне в книгата го позна по гласа, преди да го види.

И още - в затвора Еднмон непрекъснато си повтаря имената на тримата си врагове - държи го жив мисълта да им го върне, а не да се жени за нея. Това да не е сюжет та Розамунде Пилхер?!

И все пак, сериалът е сто пъти по-добър от филма; а Джереми Айрънс се справи добре като Фариа.
Все още всичко ми изглежда някак прибързано.

Наистина мисля, че прибързаността, лошият избор на актьори и опитът да превърнат тинейджърската любов на Едмон във велика любовна история, обричат всички адаптации и затова нито една до сега не е станала голям хит.

# 50
  • Варна
Имам спомен от разказите на учителката ми, че Едмон накрая
Скрит текст:
остава с прислужницата си.
Не знам дали не греша.

# 51
  • В средата на времето
Честита Нова Година на всички! С пожелание през новата година да има много нови и интересни сериали. Simple Smile

Тези дни изгледах последния епизод на Yellowstone. С едно изключение - страхотен финал и по мое мнение достоен завършек на сериала.

Изгледах и Squid Game 2 - хареса ми, има развитие, не е наблегнато само на кървавите игри, този път има повече интересни образи, не беше предвидим и запази моя интерес за следващия сезон. Може би ще бъде непопулярно мнението ми, но за мен този сезон беше по-добър от сезон 1.

А иначе моите топ 5 сериали за 2024 г., подредени от най към по са:

1. Dune: Prophecy
2. The Gentlemen
3. Shōgun
4. The Day of the Jackal
5. The Agency

3 Body Problem също бих го посичила, но гледах китайската версия и се измъчих. Общо взето го изгледах на инат. Книгата е доста по-добра и ....разбираема.

# 52
Имам спомен от разказите на учителката ми, че Едмон накрая
Скрит текст:
остава с прислужницата си.
Не знам дали не греша.

Не съвсем -
Скрит текст:
технически робиня, защото я е купил (в Османската империя все още е имало робство), но я третира като принцеса и казва, че му е като дъщеря. При всички положения не е прислужница, защото когато пристигат в Париж тя е господарката на домакинството (макар че не общува с гостите), има няколко собствени прислужници и го придружава по опери. Тя е към 20 години по-млада (той е на 42 или нещо подобно, а Хаиде - на 20. Но тя твърди, че е силно влюбена в него и накрая успя да го убеди да станат двойка.

В нито една от адаптациите това не се случва. Той обикновено се събира с Мерседес, което не е част от книгата и няма логика.
Не виждам нищо особено в това, че мултимилионер си е взел много по-млада жена за съпруга - не знам защо сега всички твърдят, че е скандално, при положение че се случва често.

Едмон планира само отмъщение, а не да си връща любовта на Мерседес - тя изобщо не е част от плановете му. По едно време изпитва чувство за дълг към нея, но това не е любов.

Спомням си във връзка с новия (френски) филм - някой от създателите се беше изказал в статия, че тази част от историята била променена, защото не отговаря на съвременния морал. И това да го каже французин?! Та президентът им е женен за баба!

# 53
  • Mediterraneo

Аз наистина го забравих. Толкова сериалчета гледаме годишно,че честно да ви кажа,ще взема от НГ да си ги записвам на лист с оценка и кратко мнение,та на края на годината да се включа тук по-подготвена.

Няма ли някоя страница като Гуд рийдс, където да си записваме сериали? Това ще е много полезно и за мен. Има периоди, в които гледам един след друг десетки сериали, бързо забравям еднодневките.

Няма да давам моите фаворити за годината, не гледах нищо впечатляващо, освен може би The Gentlemen и The Diplomat.

сега почвам трети епизод на La casa.
La Caza вероятно? Тази година излиза нов сезон.

# 54
Няма ли някоя страница като Гуд рийдс, където да си записваме сериали? Това ще е много полезно и за мен. Има периоди, в които гледам един след друг десетки сериали, бързо забравям еднодневките.
Пробвай Letterboxd - https://letterboxd.com/. Аз го разцъквам чат-пат, но не ми остава време за повече.
Иначе уж и в IMdb може, но не съвсем..

# 55
Честита нова година! Жива и здрава, с много хубави сериали и филми!
      Започнах отново "Dark" , този път с български субтитри. За мен - чудесна година за сериали, като любимите ми са ( без подреждане):

Dune: Prophecy
A Gentleman in Moscow
The Day of the Jackal
Fallout
Twisted Metal

# 56
Благодаря за новата тема 🤗.
Аз само Дюн съм гледала от тазгодишните ви фаворити,каня се и на Чакала,но още гледам втория сезон на Калмарите.До 4 епизод съм,на мен ми харесва сезона,по различен е.Яко плюят обаче 456,не мога да се оправя с тези корейски имена 🫣.

# 57
Честита нова година!
icheckmovies
simkl
Showly
Ето ви още няколко сайта да следите какво сте изгледали или имате намерение да гледате.

# 58
През годината май съм гледала повече стари, пропуснати сериали. Все пак от новите, които изгледах, ми харесаха тези три:
Ronja the robber's daughter
The Completely Made-Up Adventures of Dick Turpin
The Walking Dead: The Ones Who Live

# 59
  • Варна
Не съвсем -
Скрит текст:
технически робиня, защото я е купил (в Османската империя все още е имало робство), но я третира като принцеса и казва, че му е като дъщеря. При всички положения не е прислужница, защото когато пристигат в Париж тя е господарката на домакинството (макар че не общува с гостите), има няколко собствени прислужници и го придружава по опери. Тя е към 20 години по-млада (той е на 42 или нещо подобно, а Хаиде - на 20. Но тя твърди, че е силно влюбена в него и накрая успя да го убеди да станат двойка.

В нито една от адаптациите това не се случва. Той обикновено се събира с Мерседес, което не е част от книгата и няма логика.
Не виждам нищо особено в това, че мултимилионер си е взел много по-млада жена за съпруга - не знам защо сега всички твърдят, че е скандално, при положение че се случва често.

Едмон планира само отмъщение, а не да си връща любовта на Мерседес - тя изобщо не е част от плановете му. По едно време изпитва чувство за дълг към нея, но това не е любов.

Спомням си във връзка с новия (френски) филм - някой от създателите се беше изказал в статия, че тази част от историята била променена, защото не отговаря на съвременния морал. И това да го каже французин?! Та президентът им е женен за баба!
Много интересна информация. Прииска ми се да прочета книгата. Майка ми май я има.

Общи условия

Активация на акаунт