Кой какви сериали гледа?- Новини, премиери, обсъждане - тема 45

• 37 607
  • 746
  •   1
Отговори
# 90
# 91
Аз пък мисля, че нахалост разбутаха хубавото ранчо🙈
Костнър трябваше да употреби всичките си връзки и власт да го запази! Имаше материал за шести сезон.
Гейтър все някъде на някого ще върти мръвки и чевермета.
Бет и Рип в онази изолирана ферма, Кейси и Моника и те, много депресиращо ми подейства.
Само Джими в 6666 се измъкна умело и е щастлив. Сериалът, който Шеридан стяга “6666” е много обещаващ.

# 92
  • Berlin
Изгледах новите Squid Game, хареса ми продължението. Сега, ест. както свърши последната серия и ако си следват бруталността сценаристите, би трябвало да застрелят и главния герой, ама не го виждам как ще продължат иначе след това. Освен полицаят да влезе така да се каже “в играта”. Някакви K-pop икони участвали като други играчи, ама като не ги следвам… напр. Танос (много як образ направи btw), този, който е с майка си там, сигурно има и други. Бащата, който влезе заради детето си, съм го гледала в Sweet Home, за първи път да разпозная някой корейски актьор на друго място.🙂 и чак на 27 юни ще излязат следващите серии…

# 93
Изгледах Страйк, тъй като са само 4 епизода не беше трудно. Да, върви по книгата, но е адски съкратено. Еди всъщност била Иди - чак от втори епизод обърнах внимание, че всички го произнасят така. Според мен разликата е съществена.

Скрит текст:
Цялата линия с неонацистите е премахната; само на едно място се споменаха Ултима Туле и ултра десни. Педофилът също го няма. Разбирам, че без тези неща историята става по-стегната, но и хипотезите защо е убита Иди също намаляват, както и заподозрените.
Няма ги страничните случаи и историята с поредната приятелка на Страйк са изтрити от сюжета. Споменават се, но за толкова кратко, че все едно ги няма.
Парализираното момче е персонаж в книгата и смъртта му е въздействаща (за читателите имам предвид), докато в сериала участва за 5 минути.

Впрочем, според мен Роулинг въобще не трябваше да споменава ултрадесните и тяхната символика - числа, руни и други тъпотии. Според нея, като напишеш до ника си, 88 това било нацистки символ. Самата аз съм 84-та и познавам хора, родени 88-ма, които понякога слагат това до ника си в различни профили - изглежда ми адски тъпо да се заклеймява нещо такова.

Туитър фактически не е фактор, докато в книгата той заема половината сюжет.
Много образи са представени толкова накратко, че изобщо не става ясно каква е работата с тях - примерно Катя и мъжа й не са свестни хора - той е хипохондрик (просто си се разкарва в инвалидна количка, не че му има нещо) и е влюбен в бившата приятелка (онази, която обвинява Иди в плагиатство, забравих й името), а самата Катя е влюбена в бившия партньор на Иди, затова все напира да се грижи за него, а не от добро сърце. Що се отнася до сина им - било е достатъчно да влязат в стаята му, за да разберат всичко (пълна е с извратени неща), но толкова не им пука за него, че не са обърнали внимание на лудостта му.
Бившата приятелка не е жертва - глупостите, които разказва за идеите си нямат нищо общо с Иди - тя не ги е изплагиатствала; самата Иди казва, че Мастилено черно сърце е вдъхновено от история на Вилхелм Хауф, не от нейния разказ за вещица. И чумният докрор (това с клюна) е популярен образ - не е нещо, което може да се патентова.

Не е ужасен сезон, но и не е нищо особено. Според мен, 90% от чарът на книгите се губи в тези адаптации. Все едно че гледам Убийства в Мидсъмър (май и за предишния сезон бях споделила, че ме остави с такова чувство).

# 94
Изгледах новия мини сериал с Колин Фърт - Lockerbie: A Search for Truth. Много детайлно е представен атентата над Локърби. Аз преди не бях чувала нищо за него. Хареса ми, че създателите на сериала не се притесняват да разгледат всяка теория за атентата - прикритията от страна на правителствата на САЩ и Обединеното Кралсвто, връзката с Либия, Иран и Сирия. Препоръчвам го.

# 95
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Teacup - моля ви се, дайте ми линк,където ги има всички епизоди.Нямам нужда от бг събс.
Снощи се загледах (и ми хареса) във филми9,но там последните 2 епизода липсват,а един от епизодите е изрязан на 30 минути,вместо стандартните 50-51.

# 96
  • София
Teacup - моля ви се, дайте ми линк,където ги има всички епизоди.Нямам нужда от бг събс.
Снощи се загледах (и ми хареса) във филми9,но там последните 2 епизода липсват,а един от епизодите е изрязан на 30 минути,вместо стандартните 50-51.
https://filmizip.com

# 97
Продължавам с Граф Монте Кристо и има неща, които ми харесват, но общо взето всяко отклонение от сюжета ми изглежда безсмислено и нелогично. Как се втурна да търси съкровището - без период на адаптация и предварителен план - абсолютно невероятно!
Скрит текст:
И още - не знаел какво точно се е случило - та в книгата Фариа му възстановява логически събитията още в килията, години преди това! Като Шерлок Холмс е - използва дедукция на базата на неговите спомени Joy
Тази изповед в църквата беше абсолютно нелепа - в книгата графът няколко пъти повтаря, че е оръдие божие - нещо като въплътено провидение, няма нужда някой да му опрощава греховете!
И всъщност той не отмъщава само за себе си - и тримата имат други престъпления и са наранили други хора, но не могат да бъдат наказани, защото са богати и влиятелни.

Скрит текст:
Също така в книгата изрично се споменава, че не може да открие гроба на баща си, но предполагам тук "скъпата" Мерседес е уредила нещата, затова беше лесно.
И как го е страх от властите! Разбираемо, предвид, че тук той фактически не беше скрит - всички знаеха къде е, докато в книгата е забравен и захвърлен в тъмницата.
 Вилфор е единственият от тримата, който не го помни, дори след като осъзнава, че е ударен. Дантес трябва да му каже името си и той го повтаря, но дори тогава не е сигурно, че си го спомня, защото е в състояние на умопомрачение. А тук не само че Вилфор го помни, но и други служители на съда го знаят, след 15 години - един незначителен младеж с нисък произход, който дори не е съден.
Вилфор е също така единственият от тримата, който има архив с врагове (буквално архив - документи и списък, не в някакъв метафоричен смисъл) и започва да го преглежда, за да се подсети кой от тях би могъл да го напада (когато осъзнава, че нещо се случва). Тоест той не е бил добро момче, след като унищожава живота на невинния Едмон Дантес и категорично не заслужава прошка, не само заради него, а заради всичките си жертви.

# 98
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Благодаря за линка, вече съм на 4-ти епизод и тази вечер ще го довърша. Бързо върви и ми е интересен.
Като вайб ми напомня на The walking dead (който зарязахме след 7-ми сезон)

Squid Game 2:

Последна редакция: пт, 03 яну 2025, 22:39 от Adoralova

# 99
Аз пък мисля, че нахалост разбутаха хубавото ранчо🙈
Костнър трябваше да употреби всичките си връзки и власт да го запази! Имаше материал за шести сезон.
Гейтър все някъде на някого ще върти мръвки и чевермета.
Бет и Рип в онази изолирана ферма, Кейси и Моника и те, много депресиращо ми подейства.
Само Джими в 6666 се измъкна умело и е щастлив. Сериалът, който Шеридан стяга “6666” е много обещаващ.

Смятам, че ранчото е нещо като маркет ек. (Новото)спрямо индианците по онова време. Съвсем логично се стигна до тоя край, но пък някак си измъчено натъкмиха целия сезон. Добрата игра на актьорите покри загубата на Костнър, но с повече епизоди щеше да се забележи. Мисля, че много станаха сериалите около основния 4-5. Готвят се три нови май.

# 100
  • Вестерос
Te са по 30-тина минути. В скай го гледах, ама пак без последните два епизода. Тях ги свалих.

# 101
  • Бургас
Изгледах 100 години самота. Супер много ми хареса. Историята е ясна, но мисля, че е и много добре заснет. Дали ще има втори сезон или просто не е предвидено да екранизират цялата книга?

Каква част от книгата е филмирана. Т.е. къде свършва сериала.

# 102
Завършва със смъртта на Хосе Аркадио Старши.

# 103
  • София
Разписвам се, че и аз изгледах "Игра на Калмари" сезон 2. Още веднъж си затвърждавам мнението, че сериалът е повече от брутално добър! Има толкова много социални теми преплетени, че си заслужава всяка една минута гледане и всяка една сълза. Няма как да не симпатизираш на някои от участниците, супер е замислен.

Очаквам с нетърпение сезон 3, за който се говори, че следва да излезе или в средата на тази година или към края, супер е, че няма да чакаме дълго време.

За рапърът Танос се говори в социалките, че не е имал сценарий и разписана реч и че всичко е било импровизация, като е следвал да спазва някои правила. Звучи интересно като идея, ако е така, наистина страхотна роля направи.

Играч 125 има.. съмнения, че е един от VIP-овете.

Бих гледала и спиноф как играч 001 е спечелил предишните игри, през 2015 година и защо решава да се присъедини към организаторите на игрите.

# 104
  • "Всички сме в канавката, но някои от нас гледат към звездите" О. Уайлд
Още не съм изгледала всички епизоди на Калмарите, сезон 2, но от видяното дотук
смятам, че е гениален. Показва и засяга различни гледни точки, наболяли теми и мотивация
защо и как /играчи и персонал/ се е докарал да стигне до играта. Колкото до Танос, той се играе
от T.O.P.  най-добрия за мен корейски рапър, част от най-великата им и недостижима от други корейски
бой банди група BIGBANG, тази група особено в Азия е със статут на институция, всеки ги знае и се прекланя
пред тях. Топчо се справя невероятно, колкото и да им се иска на лудите корейци да се провали.
Много добро попадение за каста е.

Общи условия

Активация на акаунт