Осмокласници 2024/2025 - тема 5 - празнично-ваканционна

• 30 808
  • 771
  •   1
Отговори
# 465
И в нашия клас отсъстват 5-6 деца. Все се надявам да удължат малко ваканцията. Част от децата така и така ще са на зимен лагер цялата втора седмица на февруари.

# 466
  • София
Зимният лагер е 1-5.02. Според мен ще обявят грипна ваканция в дните около междусрочната.

# 467
Лошото е, че и математиката не е на добре. В началото имах надежди за госпожата, но се оказа, че трудно ще им се получат нещата. Някои деца вече тръгват на уроци, но аз тази година съм пас.
Всички имахме надежди, но уви!

# 468
  • София
Според мен ще обявят грипна ваканция в дните около междусрочната.

А дано от твоята клавиатура, в главите на управляващите!

Бързо да се оправят болните!

Моята се бори сама с математиката и засега се справя. Но ако се наложи съм в готовност за уроци. За философията решихме, че все ще я избута някак до 10 клас. Трябва само да успее да вникне как точно иска госпожата да бъде казано назубреното от учебника.
И учителката по български не е много добре.
Май само френският държи ниво. И трите са супер.

# 469
Моята е с грип Б от четвъртък. Обади се, че й е много лошо, върнах се бързо, премерих внезапна Т 39 градуса, направихме тест, за късмет хванах ЛЛ на смяна, написа рецепта за Тамифлу и първият прием беше два часа след вдигането на Т. Едно денонощие поддържа 39,5,  сега малко живна. Важно е, ако е грип, бързо да се започне с Тамифлуто.
Имат болни в училище, тя оттам го донесе.

За София не вярвам да обявят грипна.

Реших, че е редно да информирам класната, ако се води някаква статистика. Питах я и в такъв случай какво правим с курсовите им работи, които рисуват/правят целия януари, и при едно отсъствие за ден, няма как да довършат в срок. Отговори ми - дано се оправи до вторник и сряда, когато са й специалните предмети. Не знам какво да кажа. Без тези работи не пишат срочна оценка. Явно ще трябва с грип и маска да ходи да рисува.

Последна редакция: сб, 25 яну 2025, 19:17 от мартеа

# 470
Бързо оздравяване на болните деца!
Моята ми подари за Коледа вирус и от тогава се влачи, още не е оздравяла съвсем. Rolling Eyes

Грипът е доста тежък и не знам защо чакат, в нашия клас също имало отсъстващи деца, но аз и не виждам актуална информация за София.

Мартеа, звучи абсурдно направо. Не може ли да се "адаптират" критериите и оценката върху това, което е работено до момента?

Последна редакция: сб, 25 яну 2025, 18:38 от zlatenceto

# 471
Апелирам всички, на които е изписано тамифлу да прочетат листовката и да прочетат научните статии за него, преди да го дадат на децата си. Все пак говорим за вируси, които минават сами за няколко дена.

# 472
Моето е вкъщи от петък. Звучи ми като на Санака, нали са и в един клас. Вчера спа, днес малко спа, писа домашни, говори си с приятелки. Преди малко каза, че вече била добре. Нямаше Т, малко кашлица, малко хрема, главоболие. Утре ще видим какво ще правим с училището и дали ще си остане вкъщи. Според мен по всичко могат да я оформят и няма зор да бързаме да ходи.

# 473
Апелирам всички, на които е изписано тамифлу да прочетат листовката и да прочетат научните статии за него, преди да го дадат на децата си. Все пак говорим за вируси, които минават сами за няколко дена.
Абсолютно всички медикаменти имат странични ефекти  и преминават през черния дроб. Пред усложненията  на грипа  и хоспитализация предпочитам домашно лечение честно казано.

# 474
Грипна ваканция във вида, в който бяхме свикнали май не се очертава след въвеждането на онлайн обучението. Ще е забавно, защото едно 50% гимназисти със сигурност вече не ползват тиймс и не пазят достъпа си до платформата. Другият вариант е просто да дадат 5-7 дни междусрочна с идеята да мине пикът, но той според мен предстои, т.е рано е още.
Моето се оплаква ежедневно от главоболие. Тя е склонна да вдига температура при нервно изтощение/ претоварване. Миналата седмица е била няколко дена с температура по думите й. Не е имало други симптоми, така че не мога да кажа на какво се е държало. В класа й болните са май над 50% или поне толкова са отсъстващите.
Мартеа, да й удължат срока. Имат право да я оформят и малко по-късно.

# 475
Като средно интелигентна майка на дете, което от всеки вирус прави бронхоспазъм и с диагноза от бебе вирус индуцирана астма с алергичен компонент, заради която обикновено стигаме до много тежката артилерия в лечението, смея да кажа, че съм прочела листовката и съм обсъдила вариантите с педиатърката, която следи дъщеря ми от раждането й. Не е нужно наслагване на тревожност там, където и без това я има.

# 476
  • София
Моите и двамата са болни, с различни вируси, опитвам се да ги държа на разстояние, да не си ги обменят.
Каката се класира на олимпиадата по английски, на друго не ходи, че нещо все е болнава след Нова година.
С философията е ок, 5 и 6, сега чакаме оценка на домашно, защото беше болна за последния тест  Но учителката е симпатична, не ги тормози, нито ги кара да зубрят, цени мисленето.
С математиката също всичко е наред, попадна на много симпатична млада учителка, засега каза, че всичко разбира.
С БЕЛ нещо се закучиха нещата, ще видим втори срок. А винаги е била силна там.

# 477
Като средно интелигентна майка на дете, което от всеки вирус прави бронхоспазъм и с диагноза от бебе вирус индуцирана астма с алергичен компонент, заради която обикновено стигаме до много тежката артилерия в лечението, смея да кажа, че съм прочела листовката и съм обсъдила вариантите с педиатърката, която следи дъщеря ми от раждането й. Не е нужно наслагване на тревожност там, където и без това я има.
❤❤❤❤

# 478
Всички болни наборчета да оздравяват бързо и безпроблемно и без усложнения Flowers Four Leaf Clover

Последна редакция: сб, 25 яну 2025, 23:47 от merilen

# 479
  • София
Какви са пък тези супер специални предмети, дето пък болно ще иде да рисува детето. Все си мисля че има граници и преподавателите малко е нужно да разберат, все едно е в казарма .... ...Confused най -много да разочароват децата...

Общи условия

Активация на акаунт