Осмокласници 2024/2025 - тема 5 - празнично-ваканционна

• 30 807
  • 771
  •   1
Отговори
# 480
Специалните предмети са специалните курсове от специалността, която учи. За всеки клас са различни,  но курсовите срочни работи са задължителни. По всеки от 4те специални курса има курсова работа, която в продължение на занятията през януари трябва да изпълни на място.

# 481
  • София
Бързо оздравяване на всички болни Flowers Four Leaf Clover У нас вирусът тръшна ММ, вдигнах го на крак с изопринозин.

мартеа, дано наборката още утре е доста по-добре и да може да отиде спокойно да твори Kissing Heart

# 482
Човек и на банкет не може да отиде, вдигнала температура. Давах инструкции цял вечер.

Последна редакция: нд, 26 яну 2025, 07:29 от zlatenceto

# 483
И моят е такъв. В четвъртък ми го върнаха от училище, почнахме Панцеф. След това преминахме на Вентолин и пулмикорт инхалации. Кашля, кашля, милото дете. Нашият инхалатор е все с нас, и преди да тръгнем от което и да е "вкъщи", към другото "вкъщи", аз като някаква шашава питам - Взехте ли Тюленчето? И за двете ми деца е същият проблемът, само най-големият го надрастна като че ли.

Като средно интелигентна майка на дете, което от всеки вирус прави бронхоспазъм и с диагноза от бебе вирус индуцирана астма с алергичен компонент, заради която обикновено стигаме до много тежката артилерия в лечението, смея да кажа, че съм прочела листовката и съм обсъдила вариантите с педиатърката, която следи дъщеря ми от раждането й. Не е нужно наслагване на тревожност там, където и без това я има.

# 484
мартеа, zlatenceto,  rumka бързо оздравяване на децата. Пазете се.
Големият се прибра по Коледа с грип В, точно за три дни с тамифлу свали температура и живна. Баща му след това се разболя, уж настинка, но се усложни и нова година  с АБ посрещна. От сряда е с нов АБ личната трудно изписваше и преди затягане на мерките, но когато се налага. Температура няма, много зачервено гърло, хрема и болки в синусите.Пазим се с набора доколкото можем.
Валят оценки по предмети. По английски вече са 20.

# 485
  • София
Два броя болни от грип миналата седмица и при нас - наборът и сестра му. Температура 2-3 дни, главоболие, болки в мускулите.
Малкото се оправи с Тамифлу, останаха болки в мускулите, според  ЛЛ ще продължат още известно време.
Наборът беше вилнял по батути и баскет в училищния двор по тъмно, та може би поради това се сдоби с  екстри - хрема и кашлица, кой знае докога ще ги влачи. Пъшка и прави презентации за оформяне.

# 486
  • София
И нашата наборка пострада, но от вируса със стомашни проблеми. От вторник до петък беше вкъщи. Леко го изкара - гадене, единично повръщане, лека Т и коремни болки, но спеше по 14-16 часа на денонощие.
Трудното беше да опазим едната й сестра, която е тук във ваканция и утре си пътува за Нидерландия.
Ще имат екскурзия до Лондон от у-ще в края на март и дано се събере група, че се е наточила да ходи, а и ние сме о.к.
За срещата този път съм пас, че съм в командировка от днес до четвъртък, в петък имам друга вечеринка, в събота - гости, в неделя си идва другата щерка, а после ще трябва да стягам багажи пак, и малко ми идва късо времето. 😎

# 487
Чудесно е това с екскурзиите, които се предлагат в София, за който може да си ги позволи. Хем ме е яд, че моето след четвърти клас нямаха предложения дори за еднодневна екскурзия в България, да не говорим, че никога не са ги водели някъде за повече от ден. И зеленото училище е непознато при нас. И не е заради парите, а заради нежеланието да се поема отговорност да се изведат учениците някъде извън училище. Ще видим в сегашната й гимназия ще им предложат ли нещо. От друга страна се радвам, че не им предлагат екскурзии в чужбина, защото не бих могла да си ги позволя и детето ще страда.
Добре, че братчето на наборката тренира втора година футбол и два-три пъти годишно ходят на турнири.

# 488
  • София
Наборът правеше алергичен ринит и риноконюнктивит пролетно време, който се влошаваше. Преди три години се влоши до тежка асмоподобна кашлица и задух, минахме на инхалации с вентолин и пулмикорт, всички екстри. Тогава започнахме терапия със Сталорал и всичко изчезна, дори очите не е зачервявал оттогава.

# 489
  • София
И моят младеж е болен. Цялата седмица изкара в нас, държеше висока температура 4 дена.  Sad  Сега е добре и в понеделник заминава в училище, че има предмети по които няма оценка, а са веднъж седмично. Нямам идея как ще го оформят там! 

Сега малката е болна,а от събота имаме резервация за ски. Дано оздравее и никой от големите не прихване, че така я чакахме тази ски ваканция! 

Относно грипната - прави ми впечатление, че всеки път я обявяват, след като пика е минал. Не знам защо чакат всички да се разболеят, а не вземат мерки предварително.

# 490
Отпреди да има онлайн, винаги са гледали да я нацелят около междусрочната. ВИНАГИ.

# 491
  • София
Ако ми спестят два дни по семейни причини, няма лошо.

# 492
  • София
Относно грипната - прави ми впечатление, че всеки път я обявяват, след като пика е минал. Не знам защо чакат всички да се разболеят, а не вземат мерки предварително.
Има някакви изисквания статистически колко хора трябва да са болни, че да обявяват грипна ваканция. Естествено винаги има и разболели се, невключени в статистиката и грипната ваканция е винаги след пика. И аз не виждам смисъла да ги спрат от училище, когато 2/3 са го изкарали. У нас мъжът ми е болен. Да видим останалите дали ще прескочим без да се заразим.

Последна редакция: нд, 26 яну 2025, 15:36 от annie13

# 493
И на мен ми се струва, че при хората около нас има поне по 1 болен в семейство. Не знам защо не минат онлайн за седмица. Вероятно и такива като нас (болни, но отсъстващи по семейни причини, защото не е толкова зле, че да чакаме при лекар) кривят статистиката. Бързо оздравяване на всички!

# 494
На мен ми се струва, че всички ще го изкарат/изкараме. Нямам против да отпуснат повече ваканция, че то ваканция в сряда звучи като виц.

Общи условия

Активация на акаунт