Осмокласници 2024/2025 - тема 5 - празнично-ваканционна

• 30 429
  • 771
  •   1
Отговори
# 750
Успех и от мен на децата утре, палци стиснати! Flowers Four Leaf Clover

# 751
Успех на олимпийците!
sisill колко време пътувате? Защо мислиш че няма да се справите?
6:40 тръгваме оставям малката на градина, която ни е на път и 7:20 - 7:25 е в училище.
Сега като е 2ра смяна ставаме в 7:30 оставяме пак малката в градината и той стои в офисадо мен и пише домашни.
Но догодина тя ще почва 8:10 и училището е в Младост, а той в НПМГ и ще трябва да карам първо него после нея и то доста по рано от колкото почват и после към офиса...
И незнам догодина дали ще му се стои с мен в офиса...
Та ще видим може да оставим къщата за почивните дни и лятото когато не са на училище.

# 752
  • Пловдив
"Задължителната матура по математика изисква промяна в закона
Промените в матурите няма да засегнат настоящите гимназисти
Въвеждането на задължителна матура по математика в XII клас изисква законодателни промени и не може да се случи с наредба. Това стана ясно от интервю на Диян Стаматов, директор на столичното 119. СУ "Акад. Михаил Арнаудов" пред Българското национално радио.
Сегашните ученици, влезли по действащите правила, би трябвало да приключат XII клас по тях. Промяна може да има за настоящите седмокласници, които ще започнат VIII клас по нови правила, ако промяната е факт.
Сегашните ученици, влезли по действащите правила, би трябвало да приключат XII клас по тях. Промяна може да има за настоящите седмокласници, които ще започнат VIII клас по нови правила, ако промяната е факт."
https://bnr.bg/post/102112702/dian-stamatov?fbclid=IwY2xjawITz5RleHRuA2FlbQIxMQABHZ_WqQNBMEBJxjlU5EtSp8M9kWO0U2eVxdxwNHg75RtbV2LQgIX-XQvpeQ_aem_h4JPlPebCAIDKOeB7Vt58w

# 753
  • Варна
Златна ти уста, Иличе! Или по-скоро клавиатура. 😁
От както аз бях първи клас, вечно се правят промени, реформи в образованието, а нещата вървят все по-зле. Не се ли вижда от когото трябва? Не се ли разбират проблемите? Или така е по-лесно? Отчитане дейност, а децата... те не са важни...

Успех и от мен на олимпийците! 🍀 Наборът днес има мач и ще отида да подкрепям отбора.

# 754
Оффф хич не ме радва. Сегашния седмокласник ми се ще да не закачи и той поредната щуротия

# 755
Не знам какво да напиша. Задължителна матура по математика!
Вчера отварям тетрадката на моята дъщеря по мат. Започват геометрията, на нея и е трудна и ще трябва да помагам. Разглеждам какво са писали, тя е много съвестна и пише подробно. И абсолютно грешно решена задача от госпожата! Ами много ми е криво.

# 756
  • София
Абсурд е някой министър да се прецака с матура по математика- моментално ще цъфне черно на бяло колко е зле ситуацията в образованието и ще има да се чудят какво да се обясняват.
Никаква матура няма да слагат, приказки под шипковия храст, да се види колко много мислят и работят за благото.
Колкото и комбинирана матура за и клас ще пуснат, точно никога.

# 757
Да, и аз си говорих вчера с приятелка, която работи  с деца, а самата тя е отгледала 3, и 3-те над 18 г. вече, за това как с такава задължителна матура 80% от децата няма да завършат. Или трябва да я направят много лесна, за да може да "минат".

# 758
  • София
Ето тук са описани по-подробно идеите за промяна. За да се изпълнят и 20% от тези намерения, трябва пълна преквалификация на учителите  и наложените навици за преподаване. https://www.marica.bg/plovdiv/obrazovanie/promqnata-v-uchebnite- … q#google_vignette

# 759
sisill да сложна логистика ще е, но и те ще са по-големи и по- самостоятелни догодина. А за втората смяна няма ли библиотека в училище, където да учи за да не е с теб?
Моето момче имаше два дни в които трябваше да започнат учебните часове късно ( когато бяха изпитите по природни науки). Та уговаряме се да хване автобуса в 7:30 и да отиде в апартамента в града, и да си хване после автобуса за училище. Ами познайте, хванал си автобуса и решил да не се разхожда да и апартамента и от 8:20 виснал пред училище, тогава времето беше топло, но почти два часа... Обикновено като изтърве автобуса след училище до следващия след два часа отива в МОЛ-а. Първият срок имаше ден от втория час, няма опции по късно да отиде. Стои в коридора и чака там. Сега ще има час по малко в сряда, но тогава е на клуб и ще стои пак час докато почне. Ще се нагласят. Поне до 10 клас няма да има втора смяна.

# 760
В 14:55 часа наборката звъня да ходим по-късно да я забираме, защото в тяхната стая още нямат раздадени задачи, а влязоха в училището в 13:15 ...
По график олимпиадата започва в 14:00 часа.
Направо не знам как ще издържат децата, които преди това са били и на математика Sad

# 761
  • Пловдив
НАсмогнах, да ви прочета.
Наборът завърши първия срок с 5,61, но в училището стипендия заз отличен получават, ако успехът им е над 5,75. Малко още да си беше седнал на д-то (една 5 му обърка работата) и щеше и втория срок да взима стипендия - е, негова си работа.
...пък и както се изрази есента - "С тази стипендия не е много доходоносно, да се учи!" Smile

Карта има в ДСК, преди това имаше и в ПИБ, но от вторите не съм доволна. Закрихме сметката там преди година може би. От 5 клас е и с Револют и основно ползва нея.

Кутии си носеше до миналата година, от тази вече е на общежитие и стол там. Сестра му пък си ги приготвя вече сама, та ми отпадна като задължение.

# 762
Ами, мен би ме стресирали, ако имаше задължително матура по ... История, география, философия. Математиката не ме плаши, нито децата се плащат. Но, и аз не вярвам, ще ще стане задължителна.
Бих се радвала да могат да изберат една от двете, и само една да е задължителна - МАТ, или БЕЛ. Понеже, на моя хубостник БЕЛ изобщо не му е силна страна, докато МАТ, е.
Но, тъй като няма да се промени нищо, няма и да се ядосвам.
Пишете ми дали вашите момчета са ГРЪМОГЛАСНИ. Еййй, няма друг такъв крещящ като моя.....

# 763
  • Пловдив
Пишете ми дали вашите момчета са ГРЪМОГЛАСНИ. Еййй, няма друг такъв крещящ като моя.....
Беше. Много досадно беше. От както гласът му мутира е боботещ Simple Smile

# 764
Беше. Много досадно беше. От както гласът му мутира е боботещ Simple Smile

И ние сме към групата с боботещ глас след мутацията ✌️

Общи условия

Активация на акаунт