Цветарки, продължаваме да обменяме опит- 4

• 28 745
  • 322
  •   1
Отговори
# 90
Юката се тори през пролетта и лятото.

Аз вече набодох една тор на пръчици в саксиите (има за цъфтящи и за декоративнолистни), която върши работа за 3 месеца. При всяко поливане си се разтваря и тори.

# 91
  • София

Аз вече набодох една тор на пръчици в саксиите (има за цъфтящи и за декоративнолистни), която върши работа за 3 месеца. При всяко поливане си се разтваря и тори.
Ка се казва тази тор? Навсякъде ли я има?

# 92
  • София
Цитат
Това лепкавото е от един вид въшка- щитоносна. Изглежда като малки кръгчета или елипси. Много обича юките и не само тях. Много трудно се води борба с нея, защото самата въшка е отдолу под щита. Трябва ти неколкократно пръскане с преперат. А това черното най-вероятно са гъбички, които се развиват по лепкавата течност от въшките. Правилно си измила листата, защото така ще могат да дишат. Но решението е инсектицид.

Ами аз изобщо не видях въшки newsm78 А отдолу листата си изглеждат добре...Ще търся някакъв инсектицид. Споменаха ми нещо с "Д" започваше. Тези препарати от цветарските магазини не вършели работа (това вчера в една оранжерия ми го казаха). А дали да изрежа с ножица почернелите връхчета или ще я съсипя така?   Thinking

Последна редакция: пн, 19 мар 2007, 11:23 от Skiorche

# 93

Margarita, от къде ги купуваш тези пръчки, звучи ми идеално за забравани като мен.

# 94
От оранжерията до районния съд ги купих. В "Стрелиция" мисля, че също ги продават (онлайн магазин). Много са удобни, точно защото и аз забравям.

Ето за цъфтящи: . По същия начин изглеждат и за декоративнолистните, но са зелени. Отзад пише колко пръчици на какъв диаметър на саксията се слагат.

# 95

Теменужките са много плиткокоренни и изобщо не стигат до дъното на саксията. Моите 3-4 годишни, даже и до средата не стигат. За това са подходящи за засажданме в саксията на друго цвете - не му пречат с корените си. Само отгоре ги поливай.

Благодаря  AQ ..имам я вече таз композиция Mr. Green   ,понеже трябва да си купя пръст и да си засея китката както трябва.

# 96
Кога да си изкараме цветята на терасата.......

# 97
Аз смятам края на април да ги вадя.
Терасата ми не е остъклена и все още се притеснявам.

# 98
аз като няма с какво да ви се хваля пак ще пусна снимка на азлията ми.старите цветове паднаха,но на тяхно място се появиха нови-сега стана още по-кичеста.гледам,че са се образували още много пъпки

понежи ми свърши торта за азалии,вече втори път ги поливам с течна тор за петунии-резултата е обилно цъфтене.явно тази тор им по-харесва,отколкото тази за азалии
  bouquet

# 99
Аз смятам края на април да ги вадя.
Терасата ми не е остъклена и все още се притеснявам.

ако се задържи така времето,мисля след седмица,две да ги изкарам.тя и моята не е остъклена,но мисля,че няма да е проблем

Последна редакция: пн, 19 мар 2007, 16:37 от lamita

# 100

ако се задтржи така времето,мисля след седмица,две да ги изкарам.тя и моята не е остъклена,но мисля,че няма да е проблем
Да ,разбира се ако е така топло  ,може и по рано. Peace

# 101
  • В Перлата на Майн-ата си, Германа (DE)
lamita, страхотна азалия, просто чудесна
Аз все си купувам и ги уморявам Sad
Как я гледаш? Слънце, сянка, по суха или по-влажна държиш почвата? Режеш ли я? Зимата има ли ти листа, чух, че спели, а ние сме си мислели, че са умрели, знам ли ...
А каква е тази тор за петунии?
Издай тайната, моля  baby_neutral

# 102
lamita, страхотна азалия, просто чудесна
Аз все си купувам и ги уморявам Sad
Как я гледаш? Слънце, сянка, по суха или по-влажна държиш почвата? Режеш ли я? Зимата има ли ти листа, чух, че спели, а ние сме си мислели, че са умрели, знам ли ...
А каква е тази тор за петунии?
Издай тайната, моля  baby_neutral

мерси   bouquet
ами никога не я оставям да се засуши.поливам я редовно.забила съм няколко ръждиви пирона в почвата.червената ми азлия е на южен прозорец и цял следобед е на преки лъчи.бялата азалия е в северна стая,в която никога няма слънце.двете живеят на различна температура.в северната стая е доста по-хладно
там,където бяха старите цветчета,отрязах по 1 см. от клонките
до скоро ги поливах с тор за азалии,но ми свърши и от края на фебруари полив с торта ми за петунии.явно че им действа по-добре.торта е италиянска и струва около 8лв и някакви стотинки-1л.
ето я   http://www.bgphoto.net/photos/24902/o633099154718333750.JPG

# 103
# 104
  • София
момичета,

не съм чела много напред, но питането ми е з азюмбюла. той прецъвтя, сега да отрежа листата и да съхранявам луковицата до другата пролет, но как, на тъмно и сухо, завита във вестник, без пръстта или в саксийката?
благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт